Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Πρωτόκολλο επικοινωνίας με ERPs, φακέλους ασθενή
trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος@trojy,
Ξέρω τι θέλεις να πεις αλλά στην παρούσα φάση μην πιάσουμε αυτό το θέμα.
Δεν έχω κάτι ανάλογο της σελίδας που παραθέτεις στα αγγλικά. Υπάρχει κάτι ανάλογο για την ελληνική πραγματικότητα;
Εσυ, σαν φαρμακοποιός έχουν δει αρκετά τα μάτια σου, μπορείς να συμπληρώσεις δοσολογίες που έχεις δει να χρησιμοποιούνται;
--- Τέλος παράθεσης ---
Εύκολο. Το θέμα μου είναι ότι καταθέτουμε συνταγές τη Δευτέρα κ' είναι ένα απίστευτο μπάχαλο οι τιμές. Αν προλάβω θα το κάνω τη Δευτέρα επί τόπου. Αλλιώς, φτιάχνω σιγά σιγά ένα excelaki από τις πιθανές οδηγίες, γιατί τις συχνές, τις έχετε ήδη αναφέρει παραπάνω.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑφού δεν μπορείς να καταλάβεις τα παραπάνω, να περιοριστείς σε ότι νομίζεις ότι λείπει σαν τρόπος έκφρασης της δοσολογίας φαρμάκων από το μήνυμα λίγο παραπάνω και μην ανησυχείς για τα υπόλοιπα. Η βοήθεια σου και έτσι εκτιμάται απόλυτα, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Στην Σουηδία στα τμήματα των νοσοκομείων οι Νοσηλεύτριες γράφανε, στο βιβλίο νοσηλείας, την δοσολογία ως π.χ. :Tabl. Brufen 600 mg 1-0-1-0 (και μερικές φορές γράφανε σε διπλανό κουτάκι για τα σχόλια, 1 tabl. ώρα 08.00 και 1 tabl. ώρα 17.00 μαζί με το φαγητό).
Επίσης για αποκλιμάκωση θεραπείας π.χ. όταν δίνανε μια θεραπεία κορτιζόνης από το στόμα, π.χ. Τabl. Prednisolon 5 mg, οι γιατροί γράφανε:
1η – 2η ημέρα: 10 x 1.
3η –4η ημέρα: 5 x 1.
5η – 6η ημέρα: 2 x 1.
8η – 9η ημέρα: 1 x 1.
Δ. Κουναλάκης:
Δύο συνεντεύξεις έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ σχετικά με το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όπως φαίνεται παρακάτω:
Εγγραφή ή Είσοδος
Εγγραφή ή Είσοδος
Είχε προηγηθεί και ο ΙΣΑ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Στις δύο πρώτες κάνει λόγο για το πρωτόκολλο διασύνδεσης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και λέει ότι θα ξεκινήσει από αρχές του Ιουνίου για τους φαρμακοποιούς και μάλιστα λέει ότι δεν θα χρειάζεται ο φαρμακοποιός να χρησιμοποιεί δύο συστήματα για να κάνει εκτέλεση. Για τους γιατρούς μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.
Φυσικά, ψεύδεται. Γιατί όπως τουλάχιστον είχα ενημερωθεί από τον νυν υπεύθυνο του νυν λογισμικού ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το πρωτόκολλο δεν θα χρησιμοποιηθεί για να γίνεται εκτέλεση της συνταγής αλλά για να λαμβάνει το σύστημα του φαρμακοποιού την εκτελεσμένη συνταγή, που εκτέλεση της έγινε από το web όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Άρα ο φαρμακοποιός θα πηγαίνει όπως σήμερα να κάνει εκτέλεση και μετά θα ξαναπηγαίνει στο σύστημα του για να λάβει την συνταγή και να την ξαναεκτελέσει στο δικό του.
Να υπενθυμίσω τις παχουλές υποσχέσεις για το συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετά την παρουσίαση που έκανα προτείνοντας το στο labs.opengov.gr το Μάρτιο του 2011. Η πρώτη υπόσχεση ήταν για τον Σεπτέμβριο του 2011, ακολούθως για τέλος Απριλίου 2012, τώρα μιλάμε για Ιούνιο 2012 (πέρασε και αυτή) Και πάμε για τέλος του 2012 και ο θεός βοηθός...... Αλήθεια, μήπως είναι καλύτερο να λένε στις υποσχέσεις το μήνα χωρίς το έτος;;;;;
Να μην ξεχνάμε ότι το υπάρχον σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν λειτουργεί στο συνήθη φόρτο. Αναμένεται η διακοπή της απεργίας των φαρμακοποιών και εκεί θα δούμε εάν θα λειτουργεί.....
Δ. Κουναλάκης:
Η πρωτη απάντηση μου στις συνεντεύξεις του κ. Σφυρόερα ήδη δημοσιεύτηκε.
Δείτε το επισυναπτόμενο στην σελίδα 4.
Δ. Κουναλάκης:
Μια ακόμη δημοσίευση μου στον Ιατρικό τύπο:
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση