Γενικά > Γενική συζήτηση

Εξελίξεις στο Δ.Σ. της Ένωσης

<< < (7/17) > >>

D-Michalis:
Είναι υποχρέωσή μου να επιβεβαιώσω τις αναφορές του κ. Κουναλάκη για τις συζητήσεις με την εκδότη "των νέων της Ένωσης" και να επισημάνω ότι όταν δόθηκε (ή δεν δόθηκε) απάντηση από την εκδότρια, εγώ δεν ήμουν πιά στο Δ.Σ. αλλά οι πληροφορίες μου ήταν ότι η απάντηση ήταν αρνητική.
Σε αυτή την περίπτωση όφειλε το Δ.Σ. να ακολουθήσει την αναγγελία του, κάτι που από ότι φαίνεται από τα γραφόμενα του κ. Κουναλάκη έκανε.
Θεωρώ όμως ότι το προεδρείο του απελθόντος Δ.Σ. οφείλει να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις πληροφορίες της περαιτέρω τύχης του θέματος, γιατί θεωρώ ότι τα πυρά που δέχθηκε ο κ. Κουναλάκης, δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο κάθε υπερασπιστή του δικαίου.

Επιστολή -έγγραφο του Δ.Σ.

Προς             Αρ. Πρωτοκ.: 51/2007
ΔΙΚΤΥΝΑ                  Αθήνα:  01/10/2007

Θέμα:   Εφημερίδα «ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» των Γενικών Οικογενειακών Ιατρών

Αξιότιμη κ. Σαμαράκη,
Σας ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα έκδοση των «ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» των Γενικών Οικογενειακών Ιατρών, η οποία είναι ομολογουμένως άψογη.
Όμως η έκδοση αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς να αποφέρει έσοδα στην Ένωση
Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής σας ενημερώνομε ότι αποφασίστηκε να γίνει δεκτό το να συνεχίσετε  την έκδοση της εφημερίδας, υπό την προϋπόθεση όμως της εισροής εσόδων στο Ταμείο της Ένωσης.
Συγκεκριμένα, αφού διερευνήσετε τα δεδομένα, μετά από επαφές σας με τις Εταιρείες, στέλνοντας επιστολή σχετικά που θεωρούμε ότι πρέπει να κινείται στο πνεύμα αυτής που σας επισυνάπτουμε, θα πρέπει να μας ενημερώσετε για το αν έχετε την δυνατότητα να διασφαλίσετε –για όσο διάστημα ορίσουμε την συνεργασία μας- το ποσόν των 1.000 (χιλίων) Ευρώ μηνιαίως, ως ελάχιστη καταβολή.
Αναλόγως δε των εισπράξεων από καταχωρήσεις (πέραν ενός ποσού που θα συμφωνήσουμε σε συνάντησή μας), θα υπάρχει ποσοστό των εσόδων από αυτές που και πάλι θα αποδίδεται στην Ένωση.
Ωστόσο το ποσόν των 1.000 Ευρώ θα είναι το ελάχιστο ποσόν που απαιτείται να εισρέει στο Ταμείο της Ένωσης,, προκειμένου να συνεχίσετε να εκδίδετε το εν λόγω δελτίο.
Παρακαλούμε εντός χρονικού διαστήματος 25 ημερών (μέχρι25.Οκτωβρίου 2007-τελική ημερομηνία) να έχομε την απάντησή σας.
Σας ενημερώνομε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ., σε περίπτωση αρνητικής απάντησής σας ,ή μη εγκαίρου απαντήσεώς σας, η έκδοση θα σταματήσει να γίνεται από την ΔΙΚΤΥΝΑ.         
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Δ. Γ. Μιχάλης, Πρόεδρος
Ι. Δακορώνιας, Γ.Γραμματέας / Ταμίας

D-Michalis:
Από συνάδελφο που συμμετέχει σε τούτο το φόρουμ έλαβα ένα e-mail που με αφορμή την "σιωπή μου" (τις αναφορές μου στην ενότητα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) μου επισημαίνει:

Αγαπητε φιλε Δημητρη ,
νομιζω οτι η σιωπη δεν ειναι παντα χρυσος οπωςαναφερεις στο κειμενο σου παραπανω ,διοτι εχεις υποχρεωση και εσυ να ενημερωσεις τωρα τους νεους και οχι μετα τις
οποιες εκλογες γινουν.

ετσι φιλε μην γινεις μετα χριστον προφητης , διοτι εσυ ξερεις

δεν πρεπει να κοιταμε μονο την δημοσια εικονα μας , αλλα το πως μεσα απο σωστη ενημερωση , να κανουμε μια καλη καταγραφη ολης της ιστοριας της Γενικης Ιατρικης στην χωρα μας

Επειδή οι σκέψεις αυτές μπορεί να εκφράζουν πολύ περισσότερους συναδέλφους, θα ήθελα να κάνω τις εξής δηλώσεις:
1.  Η απόφασή μου να απέχω από τα κοινά της Γ.Ι. είναι ειλημμένη και έχει να κάνει με προσωπικές επιλογές. Η εμπλοκή μου κατ' επέκταση με "εκδόσεις ιστορίας" δεν θεωρώ ότι θα είχε να συνεισφέρει κάτι.
Την ιστορία την γράφουν οι προσωπικές διαδρομές του καθ' ενός μας, αλλά την αποτύπωσή της οφείλουν να την κάνουν τα εξέχοντα μέλη της κοινότητας και όχι οι πρωτεργάτες της. Ας μου ζητήσουν λοιπόν αυτά τα μέλη όποια στοιχεία θέλουν. Τέτοια θα δώσω. Δημόσιος κατήγορος όμως ή απονέμων δημόσιους επαίνους δεν θα γίνω. Δεν είναι το έργο μου.
Της λίγες φορές που θα τοποθετηθώ θα το κάνω στις δημόσιες συναντήσεις μας -πρόσωπο με πρόσωπο, όπως στην Γ.Σ. που έχω δεσμευτεί.
Όσο για το να μάθουν οι νέοι, ας βάζουν στην τάλανο της κρίσης το κάθε τι που ακούν και αντιλαμβάνονται γύρω τους και θα μάθουν. Ας είναι παρόντες στις εξελίξεις και θα μάθουν.
Ήταν παρόντες στη Γ.Σ. ? ή ήταν "παρά την θαλπωρή της εστίας", χειμώνας καιρός που ήταν?
Οι νέοι πρέπει να μαθαίνουν.
Μασημένη τροφή όμως εγώ δεν θα τους δώσω. Ας έλθουν στα πεδία να συναντηθούμε να μάθουν από την πείρα των παλαιότερων και να γεμίσουν με αισιόδοξες νεανικές ιδέες εμάς τους παλαιότερους.
Και τότε θα μάθουν και την αλήθεια για την ιστορία τους. Οι καθισμένοι στους καναπέδες δεν είναι άξιοι να την μάθουν αφού δεν μπορούν να σταθούν αντάξιοί της.

2. Η στάση μου αυτή δεν έχει να κάνει με την διαφύλαξη οιασδήποτε εικόνας. Εξ' άλλου πρωτίστως με ενδιαφέρει η συνείδησή μου και το να μπορώ να κοιτάω τους συναδέλφους μου στα μάτια. Αυτό το ξέρετε πολλοί. Την εικόνα μου, όσο και να προσπαθήσω εγώ να την εξωραΐσω, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα την βλέπουν εξαίσια και αυτοί που θα την βλέπουν αρνητικά. Όπως γίνεται πάντα με όλους.

Χίμαιρες λοιπόν δεν θα κυνηγήσω, αλλά κινούμαι με το γενικό σκεπτικό που ήδη εξέθεσα.

dacor:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
όντως τα όσα ο κος Δ. Κουναλάκης ισχυρίζεται σχετικά με την εφημερίδα και την εκδότρια  είναι πέρα για πέρα αληθή. Επιπλέον σας αναφέρω την απόφαση του απερχόμενου ΔΣ να σταματήσει η έκδοση της εφημερίδας απο τη συγκεκριμένη εκδότρια με το τεύχος του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, απο προηγούμενα ΔΣ είχαμε πάρει την απόφαση να κοιτάξουμε απο μόνοι μας νέους εκδότες για την εφημερίδα με πιο συμφέροντες όρους για το βαλάντιο της Ένωσης, βρίσκοντας ακόμα και χορηγούς αν και η ΔΙΚΤΥΝΑ είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τα της χορηγίας απο την αρχή της συμφωνίας.
Όσον αφορά το τελευταίο τεύχος Δεκεμβρίου, εγω σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και προκειμένου να αναγραφούν τα ονόματα των υποψηφίων και οι θέσεις για τις επικείμενες εκλογές, μου ανέφερε πως η εφημερίδα είναι έτοιμη προς εκτύπωση. Τελικά κατόπιν επιμονής μου στις επόμενες δύο ώρες περίπου μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε τις υποψηφιότητες για το συγκεκριμένο τεύχος.
Επ' ευκαιρία το τεύχος Δεκεμβρίου έχει σταλεί σε κάποιο συνάδελφο; γιατί εγώ δεν το έχω λάβει.
Γιάννης Δ. Δακορώνιας

D-Michalis:
Εγώ έλαβα το τεύχος Δεκεμβρίου αυτές τις ημέρες

Τ.Μαλλές:
      Είναι μάθημα ωριμότητας και υπευθυνότητας   η στάση του κ.Μιχάλη για πολλούς από μας,παλαιότερους και νεότερους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση