Γενικά > Γενική συζήτηση

Εξελίξεις στο Δ.Σ. της Ένωσης

<< < (8/17) > >>

deleteduser:
Δεν συμμετείχα στη γενική συνέλευση (χωρίς δικαίωμα ψήφου η παρουσία μόνο αναγνωριστικό ή υποδηλωτικό χαρακτήρα μπορεί να έχει). Δεν είχα βέβαια και μεγάλες προσδοκίες.
Η κατάσταση στη Γ.Σ. όπως αποτυπώθηκε από το feedback του νέου φόρουμ επιβεβαίωσε τους οιωνούς. Μύρισε χειμώνας. Πολικός σοβιετικού τύπου. Με αισθητική αναχρονιστική. 
Απορώ όμως με τη σφοδρότητα που εκδηλώθηκε. Το κλείσιμο του φόρουμ και η αποπομπή του Κουναλάκη από τη θέση του υπευθύνου την επόμενη της Γ.Σ. αποτυπώνει μια βιασύνη δυσνόητη σε μένα.Το φόρουμ σε πολύ λίγες περιπτώσεις άγγιξε "καυτές πατάτες" ντόπιας εσοδείας. Εξαντλήθηκαν τα όρια καλής συμπεριφοράς με 2 - 3 ανώνυμους που τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα σε 2 επιλεγμένες περιπτώσεις; Δεν ήταν επαρκής η χατζάρα των administrators;
Την ώρα που η Π.Φ.Υ. παραμένει ακόμη στα χαρτιά και η ειδικότητά μας η πιο απαξιωμένη στον ιατρικό χώρο το Δ.Σ. ασχολείται με αποκεφαλισμούς. Την ώρα που το τελευταίο νομοσχέδιο - οριστική ταφόπλακα στα δύο παραπάνω - βρίσκεται στα πρόθυρα της ψήφισης το Δ.Σ. ασχολείται με φιμώσεις. Άραγε με αυτές τις συνθήκες τι νόημα έχει να έχουμε συνδικαλιστικό όργανο;

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι μάθημα ωριμότητας και υπευθυνότητας   η στάση του κ.Μιχάλη για πολλούς από μας,παλαιότερους και νεότερους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχεις δίκιο όμως εάν δεν ενδιαφερθεί έγκαιρα κανείς, επιβιώνει αυτός που στηρίζεται στην απάθεια των άλλων για να προωθήσει τις επιδιώξεις του.
Η συμπεριφορά του κ. Μιχάλη μου είναι απόλυτα σεβαστή για την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο στην ΓΣ αλλά ποιος θα μάθαινε τι έγινε εάν δεν υπήρχε αυτή η έγγραφη διαμαρτυρία που την διαβάζουν σιγά-σιγά τόσοι;
Πάντα είχα αυτό το ερωτηματικό πριν από κάθε μου πράξη. Σε αυτό που έχω καταλήξει μέχρι σήμερα είναι ότι οι νέοι πρέπει να αντιδρούν και οι ώριμοι πρέπει να νουθετούν. Οι νέοι πρέπει να ξεσκεπάζουν και οι ώριμοι να οριοθετούν. Χρειάζεται και ο γραπτός και ο προφορικός λόγος.
Πάντα υπάρχει το ερώτημα για κάθε παρέμβαση εάν άλλαξε την πρόγνωση και αυτό δυσκολεύομαι να το απαντήσω.
Δεν έχω στεγανά, θα ήθελα την γνώμη σας.

Γεώργιος Μπέλλος:
Αγαπητοι συναδελφοι, απλως με την σημερινη αναφορα μου επιθυμω να σας διαβεβαιωσω για τις αποφασεις που ηταν ομοφωνες σχετικα με την ΔΙΚΤΥΝΑ δηλ. οτι με το τευχος Δεκεμβριου 2007 ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.Αυτο δεν ηταν κατι αιφνιδιο αλλα μια τραβηγμενη ιστορια για την οποια η ΔΙΚΤΥΝΑ παντα κλεγοντανε οτι μπαινει μεσα οικονομικα αλλα ομως οταν της βαζαμε θεμα τελους συνεργασιας τοτε γινοτανε ανασταση και παραταση του αγωνα ξανα και ξανα μεχρι που εφτασε στο μη παρεκει.Μαλιστα σε συζητηση περσι με τον προεδρο της ΕΛΕΓΕΙΑ ρητα ειχε εκφρασθει υπερ της διακοπης αυτης της επαγγελματικης σχεσης.Γιαυτο και ειχαν δρομολογηθει καταστασεις εναλλαγης αυτης της ιστοριας.Για τον απλο αναγνωστη ειναι σαφες το τι ηθελε η ΔΙΚΤΥΝΑ ΓΙΑΤΙΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΑΦΕΛΕΙΣ" (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΕΝΝΟΩ), ΚΕΡΔΙΖΕ.Τωρα σε σχεση με τις εκλογες ενα τελευταιο σχολιο:απο την  πλευρα μου ΟΛΟΙ γνωριζουν οτι ΔΕΝ εκανα κανενος ειδους (νεοελληνικο εννοω) προεκλογικο αγωνα.Ασφαλως ειχα τις πληροφοριες οτι ο προεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ  ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.Τα αποτελεσματα μιλανε.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΑΝΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΠΠΑ ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ ΕΝΕΓΡΑΦΗΣΑΝ Σ'ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ "ΕΧΘΡΩΝ".Πως γινεται οι εχθροι να ειναι παντοτε απο εμας και να ασχολουμαστε συνεχεια με ενα τετοιο αντικειμενο?Αραγε δεν υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα ζητηματα στην ζωη την επαγγελματικη και την οικογενειακη του καθενος εξ'ημων?Επειδη αντιμετωισα ενα τετοιο ζητημα τις τελευταιες ημερες και γιαυτο απεχωρησα απο τη Γ.Σ εχω αναθεωρησει σχεδον τα παντα σχετικα με τις συνδικαλιστικες επιδιωξεις και καρεκλες.ΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΟΙΡΑ.ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ, ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙ Ο Π.ΟΥ!!!Γ.ΜΠΕΛΛΟΣ

D-Michalis:
Oι πρώτες μου γνωριμίες με τους Γ.Γ. έγιναν μέσα από θυελλώδεις συνεδριάσεις. Μέσα από καταγγελτικό λόγο που είχα και 'γω ως νεότερος.
Πολλοί γνωρίζουν το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα μου που ξεδιπλώθηκε πλέρια τότε και με οδήγησε στην απόκτηση άσπονδων εχθρών αλλά και πιστών φίλων. Πολλοί με είχαν χαρακτηρίσει τότε (ίσως και τώρα κάποιοι) "αγριάνθρωπο" επειδή δεν είχα αφομοιώσει όσο "απαιτούνταν" "την κοινωνικώς αρμόζουσα προσαρμοστικότητα".
Πολλοί γνωρίζουν ότι στο 1ο Δ.Σ. της Ένωσης θεωρήθηκα "ξένο σώμα". Όμως η πορεία μου πιστεύω ότι απέδειξε πως ήμουν σάρκα εκ της σαρκός των Γ.Γ.
Σιγά -σιγά έμαθα ότι ο καταγγελτικός λόγος είναι πιο αναποτελεσματικός για τους παλιούς από ότι για τους νέους. Η μεθοδική προσέγγιση και η τεκμηριωμένη ανταπάντηση, αντί της παρορμητικής καταγγελίας, είναι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι και πιο κοντά στην ψυχολογία του μεσήλικα, όπου ανήκω πιά. Έτσι, σιγά -σιγά υιοθέτησα περισσότερο ¨κοινωνικά αποδεκτές" πρακτικές, χωρίς -πιστεύω- να εκχωρήσω ούτε κεραία από τις θέσεις και τις ιδέες μου.
Σήμερα όμως πολλοί -παρερμηνεύοντας προφανώς τα ανωτέρω- με υπονοούμενα ή και ευθέως, φωτογραφίζουν ως "συμπράξεις" μου τις στάσεις μου και απόρροια αυτών την επιλογή μου για αποστασιοποίηση από το διάλογο που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή.
Αναγνωρίζω το δικαίωμα στον καθ' ένα να βγάζει τα συμπεράσματά του. Θα πρέπει όμως και αυτός να μου αναγνωρίσει το δικαίωμα να κάνω τις επιλογές μου και να τον πώ μωρό ή εμπαθή, όταν τα συμπεράσματά του αυτά δεν μπορεί να τα στηρίξει στα γεγονότα.

Δεν φωτογραφίζω κανέναν με τα παραπάνω (πολύ δε περισσότερο τον κ. Κουναλάκη που στάθηκε κριτικά στην τοποθέτησή μου), όμως πρέπει να επισημάνω ότι δεν εννόησα εντελώς και την διατύπωσή του "…αλλά ποιος θα μάθαινε τι έγινε εάν δεν υπήρχε αυτή η έγγραφη διαμαρτυρία που την διαβάζουν σιγά-σιγά τόσοι;…" Ποια έγγραφη διαμαρτυρία? Του e-mail που έλαβα ή η εν γένει τη διαμαρτυρία σε τούτο το φόρουμ? Γιατί το μεν e-mail εγώ το δημοσιοποίησα, την δε συζήτηση στο φόρουμ την κάνουμε σήμερα επειδή πιστεύω στο διάλογο και συνέπραξα με τον κ. Κουναλάκη στην διμιουργία του.

Επίσης, γνωρίζω τον νόμο των αερίων. Δεν θα καλύπτω όμως εσαεί το χώρο για να μην επεκταθούν ανεπιθύμητα αέρια. Αυτή η κάλυψη είναι χρέος όλων "των ευγενών αερίων" και όχι μόνο δικό μου. Ούτε και πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να είμαι επ' άπειρον ρυθμιστής των πραγμάτων περί την Γ.Ι. Ακόμη και αν δεν είχα παραιτηθεί στην συγκεκριμένη στιγμή, σίγουρα σύντομα θα αποσυρόμουν από την ενεργό δράση, κάτι που ήταν συνειδητή επιλογή.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα απουσιάζω από το οποιοδήποτε προσκλητήριο κριθεί από τους ιθύνοντες σκόπιμο να προσκληθώ.
Προσωπικά όμως θλίβομαι γιατί σημειώνω πολλές απουσίες και καλά θα ήταν να εξετάσουμε τις αιτίες που οδηγούν στην αποστασιοποίηση πολλούς φερέλπιδες συναδέλφους μας.

Εν πάση περιπτώσει, ξαναεπισήμανα ότι ως τις εκλογές δεν επιθυμώ καμία δημόσια τοποθέτηση για τα πρόσωπα και τον τρόπο διαχείρισης και νομίζω ότι έχω αυτό το δικαίωμα.
Στην Γ.Σ., καθώς και μετά, αφού θα έχει σχηματιστεί ένα βιώσιμο Δ.Σ., ευχαρίστως θα τοποθετούμαι -όποτε κρίνω επιβεβλημένο- συνεισφέροντας στο μέτρο που θα μου επιτρέπει η επιλογή μου για "αποστασιοποίηση".

Δ. Κουναλάκης:
Χαίρομαι γιατί αυτή η συζήτηση μου ξεδίπλωσε και μια πτυχή του κ.Μιχάλη που δεν είχα ακούσει μέχρι σήμερα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν φωτογραφίζω κανέναν με τα παραπάνω (πολύ δε περισσότερο τον κ. Κουναλάκη που στάθηκε κριτικά στην τοποθέτησή μου), όμως πρέπει να επισημάνω ότι δεν εννόησα εντελώς και την διατύπωσή του "…αλλά ποιος θα μάθαινε τι έγινε εάν δεν υπήρχε αυτή η έγγραφη διαμαρτυρία που την διαβάζουν σιγά-σιγά τόσοι;…" Ποια έγγραφη διαμαρτυρία? Του e-mail που έλαβα ή η εν γένει τη διαμαρτυρία σε τούτο το φόρουμ? Γιατί το μεν e-mail εγώ το δημοσιοποίηση, την δε συζήτηση στο φόρουμ την κάνουμε σήμερα επειδή πιστεύω στο διάλογο και συνέπραξα με τον κ. Κουναλάκη στην διμιουργία του.
--- Τέλος παράθεσης ---

Ίσως δεν το έγραψα ξεκάθαρα. Δεν διαφωνούμε κάπου. Έγραψα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ συμπεριφορά του κ. Μιχάλη μου είναι απόλυτα σεβαστή για την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο στην ΓΣ αλλά ποιος θα μάθαινε τι έγινε εάν δεν υπήρχε αυτή η έγγραφη διαμαρτυρία που την διαβάζουν σιγά-σιγά τόσοι;
--- Τέλος παράθεσης ---
Εννοώ ότι δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην επικοινωνία μέσα στην ΓΣ, χρειάζεται και η έγγραφη επικοινωνία στο ενδιάμεσο που μας διατηρεί σε εγρήγορση, ευνοεί την διακίνηση των γεγονότων και αυξάνει τελικά και ωριμάζει την συμμετοχή σε μια ΓΣ. Πιστεύω ότι και τα δύο χρειάζονται για να έχουμε μέγιστη απόδοση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση