Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 21:50:58

Αποστολέας Θέμα: Εξελίξεις στο Δ.Σ. της Ένωσης  (Αναγνώστηκε 33855 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Μαρτίου 2008, 15:39:26
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Αυγούστου 2010, 10:06:03 από Koterakis »

6 Μαρτίου 2008, 17:23:02
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δύο πράγματα πολύ σύντομο:
α) ο δικηγόρος κ. Λέντζας δήλωσε στη Γενική Συνέλευση ότι δεν έχει πληρωθεί από την ΕΛΕΓΕΙΑ ούτε καν για την προσφυγή κατά της εξεταστικής επιτροπής. Συνεπώς, όπως είπα και στον απολογισμό μου, στην τελευταία θητεία του ΔΣ, μέχρι την ημέρα των εκλογών δεν υπήρχε καμιά οικονομική βοήθεια της ΕΛΕΓΕΙΑ παρά τα όσα υποσχέθηκαν. Όποιος γνωρίζει κάτι το αντίθετο να το δηλώσει.
β) Η Ένωση έχει ευθύνη και στο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο για τους γενικούς ιατρούς όπως προκύπτει από το καταστατικό της. Η μη συνεισφορά της σε αυτό τον τομέα οφείλεται στο ότι έβαλε προτεραιότητα άλλα θέματα που θεώρησε ότι δεν καλύπτονται από άλλους φορείς στο χώρο της γενικής ιατρικής, η έλλειψη αρχικών πόρων για την οργάνωση τους με αυτοχρηματοδότηση, τα αυστηρά κριτήρια διαφάνειας-ουδετερότητας που χρησιμοποίησε για χρηματοδότηση από φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και κάποιες φωνές από σημαντικά για το χώρο πρόσωπα που θεωρούσαν ασυμβίβαστη την Ένωση με την εκπαίδευση και το επιστημονικό έργο. Λόγω της συμμετοχής μου στο ΔΣ που αποχώρησε θεωρώ ότι έχω και εγώ ευθύνη για αυτή την έλλειψη της Ένωσης.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Μαρτίου 2008, 19:06:34
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Εγώ προσωπικά πλήρωσα την προσφυγή της Ένωσης στην Ε.Ε. για την ειδικότητα, καθώς και την προσφυγή στο Συμβούλιο της Eπικρατείας για τους άνευ ειδικότητας με λεφτά που μου διαβίβασε η ΕΛΕΓΕΙΑ.
άν οι υπόλοιπες υποθέσεις που έτρεχαν (ή αυτή της εξεταστικής επιτροπής που την τρέχαμε μαζί με την ΕΛΕΓΕΙΑ) πληρώθηκαν, το ξέρει η ΕΛΕΓΕΙΑ και ο εκάστοτε δικηγόρος.
Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι, αν και εμείς παραπέμψαμε προ πολλού τον δικηγόρο στην ΕΛΕΓΕΙΑ για πληρωμή, ουδέποτε μας ενημέρωσε ότι έχει λαμβάνειν. Γιατί?
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

6 Μαρτίου 2008, 21:19:00
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

tsak1

Επώνυμοι
ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η΄ΤΟ SITE AΛΛΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ , ΚΑΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΕΟΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ .ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ . ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ .ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ .
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ :) :) :) :) :)

7 Μαρτίου 2008, 21:52:29
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΑΝΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΠΠΑ ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ ΕΝΕΓΡΑΦΗΣΑΝ Σ'ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ "ΕΧΘΡΩΝ". Γ.ΜΠΕΛΛΟΣ

Αυτή η τοποθέτηση γιατί περνά στο ντούκου?  Γιώργο γίνε λίγο ποιο σαφής γιά να καταλάβουμε όλοι!

[/quote]
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

9 Μαρτίου 2008, 09:02:14
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Νίκο στις εκλογές έκανα μια νήξη για ψήφο που θα αποστέλλεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή. Ούτως ώστε να υπάρχει μια αντικειμενικότερη
εικόνα από όλη τη Ελλάδα για την εκπροσώπηση στο ΔΣ. Εσείς οι παλαιότεροι και πιό έμπειροι τι γνώμη έχετε; Τι λέει το καταστατικό της Ενωσης
Δημήτρη Κουναλάκη;
 Το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους θα μπορούσε να αποστέλλεται με το τεύχος της Ενωσης πριν τις εκλογές στα μέλη.

9 Μαρτίου 2008, 16:24:15
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Μάνο   από το καταστατικό δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία εκλογών(ψήφο με επιστολή).Και αν θές την γνώμη μου σωστά,αφού η εκλογική διαδικασία σε συνδιασμό με την συνέλευση που προηγείται μας ξεκολά από το πληκτρολόγιο και δραστηριοποιεί συναδέλφους πού σε προηγούμενες συνελεύσεις δεν είχαν έρθει(απόδειξη η τελευταία συνέλευση,150 άτομα) Δεν είμαι σίγουρος βέβαια τι θά γινόταν άν δεν υπήρχαν τα μαθήματα Παπαδάκη τις προηγούμενες ημέρες,και η προγραμματισμένη συνάντηση τών επιτροπών της ΕΛΕΓΕΙΑ την προηγούμενη ημέρα.   

10 Μαρτίου 2008, 22:38:31
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Σε προγενέστερη καταχώρηση, σχετικά με τα "Νέα της Ένωσης" και την εκδότρια εταιρεία, υπήρξε η διατύπωση "δεν μας παρουσίασε ισολογισμό παρόλο που το ζητήσαμε ουκ ολίγες φορές."
Αν υπήρχε προσπάθεια από την εκδότρια μεγιστοποίησης του κέρδους της, είναι κάτι που έχει το δικαίωμα να πράξει. είναι μέσα στα θεμιτά των επαγγελμάτων και μπορεί ο καθένας να έχει τις απόψεις του γι' αυτό.
Όμως, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πρέπει να επισημάνω ότι ισολογισμοί παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. όσες φορές κλήθηκε η εκδότρια να προσέλθει.
Επίσημοι ισολογισμοί όμως (εννοώ που να καταγράφονται στα μητρώα της Ένωσης) δεν μπορούσαν να υπάρχουν, αφού η Ένωση δεν διέθετε ΑΦΜ.
Από της ενεργοποιήσεως του ΑΦΜ και εντεύθεν, άρχισε η διαδικασία διερεύνησης εισροής πόρων στο ταμείο της ένωσης, όπως την έχω παρουσιάσει ήδη και ειδικά με το Α.Π. 51/1-10-07 έγγραφο της Ένωσης.

Αυτά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και ερμηνείας των γραφομένων ως συκοφαντικών δυσφημήσεων.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

12 Μαρτίου 2008, 10:33:07
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νίκο στις εκλογές έκανα μια νήξη για ψήφο που θα αποστέλλεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή. Ούτως ώστε να υπάρχει μια αντικειμενικότερη
εικόνα από όλη τη Ελλάδα για την εκπροσώπηση στο ΔΣ. Εσείς οι παλαιότεροι και πιό έμπειροι τι γνώμη έχετε; Τι λέει το καταστατικό της Ενωσης
Δημήτρη Κουναλάκη;
 Το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους θα μπορούσε να αποστέλλεται με το τεύχος της Ενωσης πριν τις εκλογές στα μέλη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μάνο   από το καταστατικό δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία εκλογών(ψήφο με επιστολή).Και αν θές την γνώμη μου σωστά,αφού η εκλογική διαδικασία σε συνδιασμό με την συνέλευση που προηγείται μας ξεκολά από το πληκτρολόγιο και δραστηριοποιεί συναδέλφους πού σε προηγούμενες συνελεύσεις δεν είχαν έρθει(απόδειξη η τελευταία συνέλευση,150 άτομα) Δεν είμαι σίγουρος βέβαια τι θά γινόταν άν δεν υπήρχαν τα μαθήματα Παπαδάκη τις προηγούμενες ημέρες,και η προγραμματισμένη συνάντηση τών επιτροπών της ΕΛΕΓΕΙΑ την προηγούμενη ημέρα.  

Εγώ νομίζω ότι η πρόταση του Μάνου είναι καλή. Κακά τα ψέματα, δεν είναι το ίδιο εύκολο για κάποιον που ζει 700 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο να παραβρεθεί στις εκλογές, όπως είναι για κάποιον που ζει στο κέντρο ή κοντά στο κέντρο. Είναι σε τελική ανάλυση θέμα δημοκρατίας να μπορούν όλοι επί ίσων όρων να εκλέγουν το Δ.Σ. 

Συμφωνώ και με σένα Νίκο ότι η ζωντανή ανταλλαγή απόψεων είναι σημαντική αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε την ανταλλαγή απόψεων μέσω ενός διαδικτυακού φόρουμ. Υπάρχει κάτι το οποίο νομίζω ότι είναι καλύτερο στο φόρουμ από ότι σε μια ζωντανή συνέλευση: Οι απόψεις που διατυπώνονται σε ένα φόρουμ κρίνονται βάσει του περιεχομένου τους και όχι βάσει του ποιός έχει την πιο βροντερή φωνή, το καλύτερο παράστημα κ.τ.λ.

Πιστεύω επίσης ότι ένας από τους λόγους που στις τελευταίες εκλογές υπήρχε μεγαλύτερη προσέλευση είναι ότι είχε προηγηθεί η λειτουργία του φόρουμ της Ένωσης για δύο περίπου χρόνια, το οποίο είχε ευαισθητοποιήσει αρκετούς συναδέλφους.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαρτίου 2008, 15:48:46 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Μαρτίου 2008, 11:13:48
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές

Συμφωνώ με τον κ.Αργυρίου.Η εξ'αποστάσεως συμμετοχή στις αποφάσεις(εκλογές),αλλά και στο γενικότερο διάλογο νομίζω ότι θα μπορούσε να κινητοποιήσει συναδέλφους που ενδιαφέρονται αλλά η απόσταση φαίνεται να είναι καθοριστική.
    Απέχει από το ιδανικό (παρουσία στις συνελεύσεις της Ένωσης) αλλά είναι μάλλον καλύτερο από την πλήρη απουσία.Ίσως θα ήταν καλό να υπάρξει ανάλογος προβληματισμός και τροποποίηση  του καταστατικού.Άλλωστε,καλώς ή κακώς, η επικοινωνία μας είναι κατά βάση ηλεκτρονική (φόρουμ).
    Αλήθεια...που είναι το φόρουμ της Ένωσης;; οέο..

12 Μαρτίου 2008, 20:14:22
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
k. Αργυρίου συμφωνω σε αυτα που γράφετε,εχω μόνο να παρατηρήσω ,ότι η ανταλλαγή απόψεων μέσα από το φόρουμ είναι σωστή όταν αυτές διαβαζονται.Η φωνή διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις είναι ποιό ενοχλητική για τούς λήπτες όταν ακούγεται στον χώρο μιάς συνέλευσης.

13 Μαρτίου 2008, 06:12:03
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το καταστατικό δεν προβλέπει τέτοια δυνατότητα και υπάρχει πάντα η υποχρέωση για μυστική ψηφοφορία στις εκλογές, κάτι που θέλει ειδικές συνθήκες και εξωτερικό μεσολαβητή για να διασφαλιστεί με επιστολές ή ηλεκτρονικά. Από την άλλη, η ιδέα για ταυτόχρονη ψηφοφορία σε 5 μέρη με ξεχωριστές εφορευτικές επιτροπές δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να υπάρχει σαν επιλογή στο καταστατικό.

Αυτό που δεν θα αφήσω ασχολίαστο είναι ότι από αυτό το φόρουμ περνάνε κάθε μέρα πάνω από 30 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος από κάποιες γενικές συνελεύσεις της Ένωσης και της ΕΛΕΓΕΙΑ που έχω ζήσει.
Μπορεί κανείς να φανταστεί τι μπορεί να σημαίνει αυτό για ένα forum με ισχυρό θεσμικό ρόλο. Νομίζω ότι πολλά πράγματα πλέον αλλάζουν, παρά τα όποια εμπόδια, απλά χρειάζονται το χρόνο τους.

13 Μαρτίου 2008, 19:22:40
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Πιο πάνω αναφέρθηκα σε καταχώρηση σχετικά με το αν παρουσίασε ισολογισμούς ο εκδότης των νέων της Ένωσης.
Για λόγους δεοντολογίας και ενημέρωσης δημοσιεύω δύο επιστολές (μία της ΔΙΚΤΥΝΝΑ και μία απαντητική δική μου, προς άρση κάθε παρεξηγήσεως).
Διευκρινίζω δε ότι μπορεί να αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να ζητηθούν από την εκδότρια ισολογισμοί στο διάστημα που ο κ. Κουναλάκης υπήρξε μέλος του Δ.Σ, όμως το ότι δεν παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. ισολογισμοί την περίοδο αυτή (περίοδος που αναφέρεται ο κ. Κουναλάκης ανωτέρω) δεν έχει να κάνει με απροθυμία της ΔΙΚΤΥΝΝΑ, αλλά με άλλες δυσλειτουργίες που προσωπικά δεν θέλω να επεισέλθω στη συζήτησή τους.

Επιστολή ΔΙΚΤΥΝΝΑ

Υπόψη   κ. Μιχάλη
Κοιν:    κ Μπέλο               Αθήνα, 6/3/2008

Αγαπητέ Κύριε Μιχάλη,

Σας υποβάλλουμε την παρούσα επιστολή σεβόμενοι την ομολογουμένως άψογη συνεργασία μας, αλλά και τιμώντας την προσωπική μας φιλία. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία που είχαμε τόσο μαζί σας όσο και με τον κ. Μπέλο (έστω και κατά την ολιγόμηνη ανάληψη των καθηκόντων του) αλλά και με όλους τους προηγούμενους Προέδρους της Ελληνικής Ενωσης Γενικής Ιατρικής υπήρξε απρόσκοπτη και τίποτε δεν προοιώνιζε τον καταιγισμό της επίθεσης, που δέχεται η δεκαετής συνεργασία μας με κείμενα αναρτημένα στο Internet, των οποίων η συγγραφή περιέχει ανακρίβειες και κατηγορίες για ενέργειες στις οποίες η Εταιρεία μας ουδέποτε έχει εμπλακεί. Αντίθετα, μέχρι στιγμής σας έχουμε προσκομίσει όλους τους απαραίτητους απολογισμούς, τους οποίους εάν δεν έχετε πλέον στη διάθεσή σας, είμαστε πρόθυμοι να σας τους υποβάλλουμε εκ νέου.
Δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες του έτους 2007 υπήρξε αλλαγή προέδρου το παρόν θα κοινοποιηθεί και στον κ. Γεώργιο Μπέλο, καθότι και οι δύο είστε αρμόδιοι να υπερασπίσετε και να προασπίσετε τη συνεργασία που είχατε με την Εταιρεία μας.
Θα θέλαμε να ανατρέξετε στα κείμενα που δημοσιεύονται στο site σας, για την ύλη του οποίου πιστεύουμε ότι υπεύθυνη είναι η Ελληνική Ενωση Γενικής Ιατρικής και ως νόμιμοι εκπρόσωποί της, αφού αναγνώσετε τα κείμενα προσεκτικά, να προβείτε σε λεπτομερή έλεγχο των εσόδων και των εξόδων της εφημερίδας και στη συνέχεια να αποκαταστήσετε πλήρως και εγγράφως τη συνεργασία που είχατε με την Εταιρεία μας.
Ευελπιστούμε στην αμεσότητα των ενεργειών σας, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι ηλεκτρονικές συζητήσεις των μελών της Εταιρείας σας οι οποίοι αγνοώντας στοιχειώδεις αλλά και ουσιαστικές λεπτομέρειες αυτοσχεδιάζουν -μη σεβόμενοι τις αποφάσεις όλων των μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007 πρόεδρων- αναλώνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους με την ανάρτηση «κειμένων», που όπως πιστεύουμε δεν σας βρίσκουν σύμφωνους, στην ιστοσελίδα της Ενωσης, ενώ πολύ απλά θα μπορούσαν να ενημερωθούν από εσάς.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και κάθε στοιχείο που επιθυμείτε να σας παράσχουμε , ώστε αμεσότατα να έχουμε τη γραπτή απάντησή σας, την οποία μπορείτε να μας αποστείλετε και με ηλεκτρονική μορφή, δεδομένου ότι και στη χώρα μας πλέον η ηλεκτρονική αλληλογραφία προστατεύεται από τους ίδιους νόμους που υπάρχουν στη νομοθεσία μας για κάθε έγγραφο.

Για τις Εκδόσεις Δίκτυννα ΕΠΕ

Μάρω Νικηταΐδου, Εκδότης

=========================================================

Απαντητική επιστολή Δ.Γ. Μιχάλη (τ. Προέδρου Δ.Σ. Ένωσης)

Δημήτριος Γ. Μιχάλης, Ιατρός Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής, dimmich@hol.gr    
Προς: κ. Μάρω Νικηταΐδου, Εκδότη, Ευφρονίου 34 –11634 -Αθήνα, dictynna@ath.forthnet.gr, Κοινοποίηση: κ. Γ. Μπέλλο

Αγαπητή κ. Νικηταϊδου             Αθήνα 10/3/2008

Σχετικά με την από 6/3/2008 επιστολή σας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε θεώρησα ότι παρέμειναν αμαυρωτικές της διαφανούς συνεργασίας μας πτυχές, πολύ δε περισσότερο στο οικονομικό σκέλος.
΄Σείς, ως επαγγελματίας, επιδιώκετε το θεμιτό σας κέρδος και καλώς πράττετε, εμείς δε, ως φορέας, επιδιώκαμε κάποια εισροή εσόδων στο ταμείο μας από την έκδοση του δελτίου μας «τα Νέα της Ένωσης».
Στο επίπεδο αυτό, υπήρξαν όπως ξέρετε, διάφορες επίσημες και υπεύθυνες συζητήσεις μεταξύ της ΔΙΚΤΥΝΝΑ από τη μία και της Ένωσης από την άλλη.
Σ’ αυτές τις διαδικασίες, ως είναι φυσικό, υπήρξαν και εντάσεις και αντεκκλίσεις, αλλά ποτέ δόλιες ή άλλες στάσεις και δράσεις.
Η τελευταία επικοινωνία διαπραγματευτικής φύσεως που υπήρξε όσο εγώ είχα την ευθύνη της λειτουργίας του Δ.Σ. της Ένωσης είναι η αποστολή σε εσάς της Α.Π. 51/1-10-2008 επιστολής της Ένωσης σχετικά με τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εισροής κάποιων ποσών στο ταμεία της Ένωσης.
Στην επιστολή δε αυτή γίνονταν από το Δ.Σ. σαφές προς εσάς ότι, σε περίπτωση αδυναμίας εισροής χρημάτων στο ταμείο της Ένωσης από την έκδοση του δελτίου της, θα εξετάζετο το ενδεχόμενο διακοπής της συνεργασίας Ένωσης –ΔΥΚΤΙΝΝΑ.
Η εκ μέρους σας απάντηση στην εν λόγω επιστολή δεν είναι σε γνώση μου, όπως δεν γνωρίζω –ούτε ευθύνομαι- για την περαιτέρω στάση που τήρησε το Δ.Σ. της Ένωσης σχετικά με την έκδοση, μετά την όποια απάντησή σας, καθ’ ότι ήδη τον μήνα Οκτώβριο 2008 σταμάτησα να ασκώ τα καθήκοντα του προέδρου της Ένωσης.

Η ανωτέρω περιγραφόμενη συνεργασία μας, θεωρείται και από εμέ άριστη και μη περιέχουσα κατακριτέον τι. Ούτω δε πορεύτηκε έως τον Οκτώβριο 2008.

Σχετικά με το διαδίκτυο, την ευθύνη της σελίδας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) έχει η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής, προσωπικά δε ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτή στη διάρκεια της θητείας μου.
Στη σελίδα αυτή δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάποια συζήτηση περιέχουσα κατηγορίες για την εταιρεία σας. Ωστόσο αν υπάρχει κάποια καταχώρηση εκφράζει τον συντάκτη του κειμένου και όχι την Ένωση (τουλάχιστον για το διάστημα έως Οκτώβριο 2008, εποχή της δικής μου διοίκησης). Σήμερα  η σελίδα αυτή λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής και του Δ.Σ. αυτής.

Όσον αφορά την σελίδα  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, την εποπτεία αυτής έχω εγώ και παρακολουθώ στο μέτρο του δυνατού τις καταχωρήσεις.
Εκεί, υπήρξαν κάποιοι διάλογοι και θέσεις σχετικά με την έκδοση της εφημερίδας και το χειρισμό του θέματος από το νέο Δ.Σ., διάλογοι που και εμένα με έκαναν να αισθανθώ άβολα αλλά, οι διάλογοι αυτοί έγιναν από συμμετέχοντες επωνύμως, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη των θέσεων που διατυπώνουν.
Ειδικά δε με διατύπωση που εντόπισα στο εν λόγω φόρουμ ότι η εκδότρια «δεν μας παρουσίασε ισολογισμό παρόλο που το ζητήσαμε ουκ ολίγες φορές» πρέπει να σας επισημάνω, ότι, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, έχω δημοσιεύσει διευκρίνιση ότι  ισολογισμοί παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. όσες φορές κλήθηκε η εκδότρια να προσέλθει.

Κλείνοντας κ. Νικηταϊδου θα ήθελα να τονίσω ότι εκτιμώ το άτομό σας ως φίλο, κοινωνικό εταίρο και επαγγελματία. Η συνεργασία μας δε, με εσάς προσωπικά και την ΔΥΚΤΙΝΝΑ γενικότερα είχε, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τις «απαραίτητες εντάσεις» αλλά ποτέ κάτι το μεμπτόν, γι’ αυτό και την θεωρώ κινηθείσα στο πλαίσιο της αξιοπρεπούς συνεργασίας.

Σχετικά όμως με την διατύπωση που περιλαμβάνετε στην επιστολή σας «Ευελπιστούμε στην αμεσότητα των ενεργειών σας, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι ηλεκτρονικές συζητήσεις των μελών της Εταιρείας σας οι οποίοι αγνοώντας στοιχειώδεις αλλά και ουσιαστικές λεπτομέρειες αυτοσχεδιάζουν» και στο βαθμό που αναφέρεστε στην σελίδα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος , επιθυμία –και στόχος-  μου είναι να γίνεται εκεί ένας πολιτισμένος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, γι’ αυτό και είμαι πρόθυμος να προβώ σε οιαδήποτε ενέργεια νομιμοποιούμαι και ευχαρίστως θα δημοσιεύσω και την παρούσα επιστολή, μαζί με την από 6/3/2008 δική σας, αν έχω την συναίνεσή σας, το οποίο παρακαλώ να μου γνωρίσετε με νέο σας e-mail.
Συγχρόνως όμως θα πρέπει να σας επισημάνω ότι:
1.   Δεν έχω τη δυνατότητα να αποκλείσω τη συμμετοχή σε συζήτηση οιουδήποτε διατυπώνει επωνύμως μία θέση, εκτός και αν είναι ευθέως συκοφαντική προς τρίτο και γίνει αντιληπτή ως τέτοια από εμέ τον ίδιο ή μου υποδειχθεί από τον τρίτο θιγόμενο, γι’ αυτό και σας παρακαλώ να μου επισημάνετε με ακρίβεια καταχώρηση που τυχόν απομονώσατε, προκειμένου να το ελέγξουμε.
2.   Διατηρείτε δε το δικαίωμα –αν θεωρείτε ότι θίγεστε- (πέραν των όποιων νομίμων δικαιωμάτων σας) να δημοσιεύσετε οιαδήποτε διευκρίνιση, διάψευση κ.λ.π, θεωρείτε σκόπιμη στον ίδιο χώρο, κάτι που ευχαρίστως θα κάνουμε, αν μας στείλετε σχετικό κείμενο.
3.   Πέραν όμως των ανωτέρω, δεν δύναμαι να στερήσω την ελεύθερη έκφραση σε κανένα, ακόμη και αν «…αγνοώντας στοιχειώδεις αλλά και ουσιαστικές λεπτομέρειες αυτοσχεδιάζουν…», όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε, αφού ούτε μπορώ να ξέρω πότε και αν ο καθένας αυτοσχεδιάζει, αλλά παράλληλα ο καθένας -όταν εκφράζετε επωνύμως- έχει την ευθύνη των πράξεων και λόγων του και γι΄ αυτά κρίνεται από άτομα και κοινωνικά σύνολα.

Με εκτίμηση,  Δ.Γ. Μιχάλης
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Μαρτίου 2008, 20:19:56 από D-Michalis »

14 Μαρτίου 2008, 08:49:17
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές

Έχουμε ενδιαφέρουσα ανακοίνωση στο site της Ένωσης από το Δ.Σ.

15 Μαρτίου 2008, 09:27:42
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Καλά νέα είναι αυτά που γράφονται και συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την προσπάθεια που γίνεται.
Δεν περίμενα βέβαια πανηγυρισμούς επειδή έβαλε το υπουργείο στην αναθεωρημένη έκδοση του νομοσχεδίου ως οικογενειακούς ιατρούς 6 ειδικότητες, πολύ δε περισσότερο να πιστεύουν ότι αυτό σχετίζεται με την "ευεργετική επίδραση των απόψεων τους" κατά την επίσκεψη τους.
Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι για γραφειοκρατικούς καθαρά λόγους σε έξι μέρες (τέσσερις εργάσιμες) δεν προλαμβάνει να αλλάξει σχέδιο νόμου, να εγκριθεί και να δημοσιευτεί στην σελίδα του υπουργείου. Και ότι η συγκεκριμένη αλλαγή είχε προγραμματιστεί από νωρίτερα καθώς κι άλλοι (ΠΙΣ, ιατρικές εταιρίες, "κολλητοί") ασκούν πιέσεις εδώ και ένα μήνα.
Νομίζω ότι η θέση μας από το προηγούμενο ΔΣ ήταν μόνο γενικοί ιατροί και σε έλλειψη αυτών, άλλες ειδικότητες. Ελπίζω να μην άλλαξε στην κουβέντα. Συνεπώς, υπάρχει ακόμη χώρος για πίεση και ανταπάντηση σε αυτό το "σχέδιο" ακόμη και στην αναθεωρημένη του μορφή.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία και σας στηρίζουμε.

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4231 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Σεπτεμβρίου 2011, 23:16:43
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
2664 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Δεκεμβρίου 2014, 12:33:11
από iasis