Πιο πάνω αναφέρθηκα σε καταχώρηση σχετικά με το αν παρουσίασε ισολογισμούς ο εκδότης των νέων της Ένωσης.
Για λόγους δεοντολογίας και ενημέρωσης δημοσιεύω δύο επιστολές (μία της ΔΙΚΤΥΝΝΑ και μία απαντητική δική μου, προς άρση κάθε παρεξηγήσεως).
Διευκρινίζω δε ότι μπορεί να αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να ζητηθούν από την εκδότρια ισολογισμοί στο διάστημα που ο κ. Κουναλάκης υπήρξε μέλος του Δ.Σ, όμως το ότι δεν παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. ισολογισμοί την περίοδο αυτή (περίοδος που αναφέρεται ο κ. Κουναλάκης ανωτέρω) δεν έχει να κάνει με απροθυμία της ΔΙΚΤΥΝΝΑ, αλλά με άλλες δυσλειτουργίες που προσωπικά δεν θέλω να επεισέλθω στη συζήτησή τους.
Επιστολή ΔΙΚΤΥΝΝΑΥπόψη κ. Μιχάλη
Κοιν: κ Μπέλο Αθήνα, 6/3/2008
Αγαπητέ Κύριε Μιχάλη,
Σας υποβάλλουμε την παρούσα επιστολή σεβόμενοι την ομολογουμένως άψογη συνεργασία μας, αλλά και τιμώντας την προσωπική μας φιλία. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία που είχαμε τόσο μαζί σας όσο και με τον κ. Μπέλο (έστω και κατά την ολιγόμηνη ανάληψη των καθηκόντων του) αλλά και με όλους τους προηγούμενους Προέδρους της Ελληνικής Ενωσης Γενικής Ιατρικής υπήρξε απρόσκοπτη και τίποτε δεν προοιώνιζε τον καταιγισμό της επίθεσης, που δέχεται η δεκαετής συνεργασία μας με κείμενα αναρτημένα στο Internet, των οποίων η συγγραφή περιέχει ανακρίβειες και κατηγορίες για ενέργειες στις οποίες η Εταιρεία μας ουδέποτε έχει εμπλακεί. Αντίθετα, μέχρι στιγμής σας έχουμε προσκομίσει όλους τους απαραίτητους απολογισμούς, τους οποίους εάν δεν έχετε πλέον στη διάθεσή σας, είμαστε πρόθυμοι να σας τους υποβάλλουμε εκ νέου.
Δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες του έτους 2007 υπήρξε αλλαγή προέδρου το παρόν θα κοινοποιηθεί και στον κ. Γεώργιο Μπέλο, καθότι και οι δύο είστε αρμόδιοι να υπερασπίσετε και να προασπίσετε τη συνεργασία που είχατε με την Εταιρεία μας.
Θα θέλαμε να ανατρέξετε στα κείμενα που δημοσιεύονται στο site σας, για την ύλη του οποίου πιστεύουμε ότι υπεύθυνη είναι η Ελληνική Ενωση Γενικής Ιατρικής και ως νόμιμοι εκπρόσωποί της, αφού αναγνώσετε τα κείμενα προσεκτικά, να προβείτε σε λεπτομερή έλεγχο των εσόδων και των εξόδων της εφημερίδας και στη συνέχεια να αποκαταστήσετε πλήρως και εγγράφως τη συνεργασία που είχατε με την Εταιρεία μας.
Ευελπιστούμε στην αμεσότητα των ενεργειών σας, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι ηλεκτρονικές συζητήσεις των μελών της Εταιρείας σας οι οποίοι αγνοώντας στοιχειώδεις αλλά και ουσιαστικές λεπτομέρειες αυτοσχεδιάζουν -μη σεβόμενοι τις αποφάσεις όλων των μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007 πρόεδρων- αναλώνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους με την ανάρτηση «κειμένων», που όπως πιστεύουμε δεν σας βρίσκουν σύμφωνους, στην ιστοσελίδα της Ενωσης, ενώ πολύ απλά θα μπορούσαν να ενημερωθούν από εσάς.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και κάθε στοιχείο που επιθυμείτε να σας παράσχουμε , ώστε αμεσότατα να έχουμε τη γραπτή απάντησή σας, την οποία μπορείτε να μας αποστείλετε και με ηλεκτρονική μορφή, δεδομένου ότι και στη χώρα μας πλέον η ηλεκτρονική αλληλογραφία προστατεύεται από τους ίδιους νόμους που υπάρχουν στη νομοθεσία μας για κάθε έγγραφο.
Για τις Εκδόσεις Δίκτυννα ΕΠΕ
Μάρω Νικηταΐδου, Εκδότης
=========================================================
Απαντητική επιστολή Δ.Γ. Μιχάλη (τ. Προέδρου Δ.Σ. Ένωσης)Δημήτριος Γ. Μιχάλης, Ιατρός Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής, dimmich@hol.gr
Προς: κ. Μάρω Νικηταΐδου, Εκδότη, Ευφρονίου 34 –11634 -Αθήνα, dictynna@ath.forthnet.gr, Κοινοποίηση: κ. Γ. Μπέλλο
Αγαπητή κ. Νικηταϊδου Αθήνα 10/3/2008
Σχετικά με την από 6/3/2008 επιστολή σας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε θεώρησα ότι παρέμειναν αμαυρωτικές της διαφανούς συνεργασίας μας πτυχές, πολύ δε περισσότερο στο οικονομικό σκέλος.
΄Σείς, ως επαγγελματίας, επιδιώκετε το θεμιτό σας κέρδος και καλώς πράττετε, εμείς δε, ως φορέας, επιδιώκαμε κάποια εισροή εσόδων στο ταμείο μας από την έκδοση του δελτίου μας «τα Νέα της Ένωσης».
Στο επίπεδο αυτό, υπήρξαν όπως ξέρετε, διάφορες επίσημες και υπεύθυνες συζητήσεις μεταξύ της ΔΙΚΤΥΝΝΑ από τη μία και της Ένωσης από την άλλη.
Σ’ αυτές τις διαδικασίες, ως είναι φυσικό, υπήρξαν και εντάσεις και αντεκκλίσεις, αλλά ποτέ δόλιες ή άλλες στάσεις και δράσεις.
Η τελευταία επικοινωνία διαπραγματευτικής φύσεως που υπήρξε όσο εγώ είχα την ευθύνη της λειτουργίας του Δ.Σ. της Ένωσης είναι η αποστολή σε εσάς της Α.Π. 51/1-10-2008 επιστολής της Ένωσης σχετικά με τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εισροής κάποιων ποσών στο ταμεία της Ένωσης.
Στην επιστολή δε αυτή γίνονταν από το Δ.Σ. σαφές προς εσάς ότι, σε περίπτωση αδυναμίας εισροής χρημάτων στο ταμείο της Ένωσης από την έκδοση του δελτίου της, θα εξετάζετο το ενδεχόμενο διακοπής της συνεργασίας Ένωσης –ΔΥΚΤΙΝΝΑ.
Η εκ μέρους σας απάντηση στην εν λόγω επιστολή δεν είναι σε γνώση μου, όπως δεν γνωρίζω –ούτε ευθύνομαι- για την περαιτέρω στάση που τήρησε το Δ.Σ. της Ένωσης σχετικά με την έκδοση, μετά την όποια απάντησή σας, καθ’ ότι ήδη τον μήνα Οκτώβριο 2008 σταμάτησα να ασκώ τα καθήκοντα του προέδρου της Ένωσης.
Η ανωτέρω περιγραφόμενη συνεργασία μας, θεωρείται και από εμέ άριστη και μη περιέχουσα κατακριτέον τι. Ούτω δε πορεύτηκε έως τον Οκτώβριο 2008.
Σχετικά με το διαδίκτυο, την ευθύνη της σελίδας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος (και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος) έχει η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής, προσωπικά δε ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτή στη διάρκεια της θητείας μου.
Στη σελίδα αυτή δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάποια συζήτηση περιέχουσα κατηγορίες για την εταιρεία σας. Ωστόσο αν υπάρχει κάποια καταχώρηση εκφράζει τον συντάκτη του κειμένου και όχι την Ένωση (τουλάχιστον για το διάστημα έως Οκτώβριο 2008, εποχή της δικής μου διοίκησης). Σήμερα η σελίδα αυτή λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής και του Δ.Σ. αυτής.
Όσον αφορά την σελίδα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος, την εποπτεία αυτής έχω εγώ και παρακολουθώ στο μέτρο του δυνατού τις καταχωρήσεις.
Εκεί, υπήρξαν κάποιοι διάλογοι και θέσεις σχετικά με την έκδοση της εφημερίδας και το χειρισμό του θέματος από το νέο Δ.Σ., διάλογοι που και εμένα με έκαναν να αισθανθώ άβολα αλλά, οι διάλογοι αυτοί έγιναν από συμμετέχοντες επωνύμως, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη των θέσεων που διατυπώνουν.
Ειδικά δε με διατύπωση που εντόπισα στο εν λόγω φόρουμ ότι η εκδότρια «δεν μας παρουσίασε ισολογισμό παρόλο που το ζητήσαμε ουκ ολίγες φορές» πρέπει να σας επισημάνω, ότι, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, έχω δημοσιεύσει διευκρίνιση ότι ισολογισμοί παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. όσες φορές κλήθηκε η εκδότρια να προσέλθει.
Κλείνοντας κ. Νικηταϊδου θα ήθελα να τονίσω ότι εκτιμώ το άτομό σας ως φίλο, κοινωνικό εταίρο και επαγγελματία. Η συνεργασία μας δε, με εσάς προσωπικά και την ΔΥΚΤΙΝΝΑ γενικότερα είχε, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τις «απαραίτητες εντάσεις» αλλά ποτέ κάτι το μεμπτόν, γι’ αυτό και την θεωρώ κινηθείσα στο πλαίσιο της αξιοπρεπούς συνεργασίας.
Σχετικά όμως με την διατύπωση που περιλαμβάνετε στην επιστολή σας
«Ευελπιστούμε στην αμεσότητα των ενεργειών σας, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι ηλεκτρονικές συζητήσεις των μελών της Εταιρείας σας οι οποίοι αγνοώντας στοιχειώδεις αλλά και ουσιαστικές λεπτομέρειες αυτοσχεδιάζουν» και στο βαθμό που αναφέρεστε στην σελίδα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος , επιθυμία –και στόχος- μου είναι να γίνεται εκεί ένας πολιτισμένος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, γι’ αυτό και είμαι πρόθυμος να προβώ σε οιαδήποτε ενέργεια νομιμοποιούμαι και ευχαρίστως θα δημοσιεύσω και την παρούσα επιστολή, μαζί με την από 6/3/2008 δική σας, αν έχω την συναίνεσή σας, το οποίο παρακαλώ να μου γνωρίσετε με νέο σας e-mail.
Συγχρόνως όμως θα πρέπει να σας επισημάνω ότι:
1. Δεν έχω τη δυνατότητα να αποκλείσω τη συμμετοχή σε συζήτηση οιουδήποτε διατυπώνει επωνύμως μία θέση, εκτός και αν είναι ευθέως συκοφαντική προς τρίτο και γίνει αντιληπτή ως τέτοια από εμέ τον ίδιο ή μου υποδειχθεί από τον τρίτο θιγόμενο, γι’ αυτό και σας παρακαλώ να μου επισημάνετε με ακρίβεια καταχώρηση που τυχόν απομονώσατε, προκειμένου να το ελέγξουμε.
2. Διατηρείτε δε το δικαίωμα –αν θεωρείτε ότι θίγεστε- (πέραν των όποιων νομίμων δικαιωμάτων σας) να δημοσιεύσετε οιαδήποτε διευκρίνιση, διάψευση κ.λ.π, θεωρείτε σκόπιμη στον ίδιο χώρο, κάτι που ευχαρίστως θα κάνουμε, αν μας στείλετε σχετικό κείμενο.
3. Πέραν όμως των ανωτέρω, δεν δύναμαι να στερήσω την ελεύθερη έκφραση σε κανένα, ακόμη και αν «…αγνοώντας στοιχειώδεις αλλά και ουσιαστικές λεπτομέρειες αυτοσχεδιάζουν…», όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε, αφού ούτε μπορώ να ξέρω πότε και αν ο καθένας αυτοσχεδιάζει, αλλά παράλληλα ο καθένας -όταν εκφράζετε επωνύμως- έχει την ευθύνη των πράξεων και λόγων του και γι΄ αυτά κρίνεται από άτομα και κοινωνικά σύνολα.
Με εκτίμηση, Δ.Γ. Μιχάλης