Γενικά > Γενική συζήτηση
Εξελίξεις στο Δ.Σ. της Ένωσης
Πατρωνάκης Μάνος:
Νίκο στις εκλογές έκανα μια νήξη για ψήφο που θα αποστέλλεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή. Ούτως ώστε να υπάρχει μια αντικειμενικότερη
εικόνα από όλη τη Ελλάδα για την εκπροσώπηση στο ΔΣ. Εσείς οι παλαιότεροι και πιό έμπειροι τι γνώμη έχετε; Τι λέει το καταστατικό της Ενωσης
Δημήτρη Κουναλάκη;
Το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους θα μπορούσε να αποστέλλεται με το τεύχος της Ενωσης πριν τις εκλογές στα μέλη.
Ν.ΔΗΜΟΥ:
Μάνο από το καταστατικό δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία εκλογών(ψήφο με επιστολή).Και αν θές την γνώμη μου σωστά,αφού η εκλογική διαδικασία σε συνδιασμό με την συνέλευση που προηγείται μας ξεκολά από το πληκτρολόγιο και δραστηριοποιεί συναδέλφους πού σε προηγούμενες συνελεύσεις δεν είχαν έρθει(απόδειξη η τελευταία συνέλευση,150 άτομα) Δεν είμαι σίγουρος βέβαια τι θά γινόταν άν δεν υπήρχαν τα μαθήματα Παπαδάκη τις προηγούμενες ημέρες,και η προγραμματισμένη συνάντηση τών επιτροπών της ΕΛΕΓΕΙΑ την προηγούμενη ημέρα.
D-Michalis:
Σε προγενέστερη καταχώρηση, σχετικά με τα "Νέα της Ένωσης" και την εκδότρια εταιρεία, υπήρξε η διατύπωση "δεν μας παρουσίασε ισολογισμό παρόλο που το ζητήσαμε ουκ ολίγες φορές."
Αν υπήρχε προσπάθεια από την εκδότρια μεγιστοποίησης του κέρδους της, είναι κάτι που έχει το δικαίωμα να πράξει. είναι μέσα στα θεμιτά των επαγγελμάτων και μπορεί ο καθένας να έχει τις απόψεις του γι' αυτό.
Όμως, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πρέπει να επισημάνω ότι ισολογισμοί παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. όσες φορές κλήθηκε η εκδότρια να προσέλθει.
Επίσημοι ισολογισμοί όμως (εννοώ που να καταγράφονται στα μητρώα της Ένωσης) δεν μπορούσαν να υπάρχουν, αφού η Ένωση δεν διέθετε ΑΦΜ.
Από της ενεργοποιήσεως του ΑΦΜ και εντεύθεν, άρχισε η διαδικασία διερεύνησης εισροής πόρων στο ταμείο της ένωσης, όπως την έχω παρουσιάσει ήδη και ειδικά με το Α.Π. 51/1-10-07 έγγραφο της Ένωσης.
Αυτά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και ερμηνείας των γραφομένων ως συκοφαντικών δυσφημήσεων.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Νίκο στις εκλογές έκανα μια νήξη για ψήφο που θα αποστέλλεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή. Ούτως ώστε να υπάρχει μια αντικειμενικότερη
εικόνα από όλη τη Ελλάδα για την εκπροσώπηση στο ΔΣ. Εσείς οι παλαιότεροι και πιό έμπειροι τι γνώμη έχετε; Τι λέει το καταστατικό της Ενωσης
Δημήτρη Κουναλάκη;
Το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους θα μπορούσε να αποστέλλεται με το τεύχος της Ενωσης πριν τις εκλογές στα μέλη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜάνο από το καταστατικό δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία εκλογών(ψήφο με επιστολή).Και αν θές την γνώμη μου σωστά,αφού η εκλογική διαδικασία σε συνδιασμό με την συνέλευση που προηγείται μας ξεκολά από το πληκτρολόγιο και δραστηριοποιεί συναδέλφους πού σε προηγούμενες συνελεύσεις δεν είχαν έρθει(απόδειξη η τελευταία συνέλευση,150 άτομα) Δεν είμαι σίγουρος βέβαια τι θά γινόταν άν δεν υπήρχαν τα μαθήματα Παπαδάκη τις προηγούμενες ημέρες,και η προγραμματισμένη συνάντηση τών επιτροπών της ΕΛΕΓΕΙΑ την προηγούμενη ημέρα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ νομίζω ότι η πρόταση του Μάνου είναι καλή. Κακά τα ψέματα, δεν είναι το ίδιο εύκολο για κάποιον που ζει 700 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο να παραβρεθεί στις εκλογές, όπως είναι για κάποιον που ζει στο κέντρο ή κοντά στο κέντρο. Είναι σε τελική ανάλυση θέμα δημοκρατίας να μπορούν όλοι επί ίσων όρων να εκλέγουν το Δ.Σ.
Συμφωνώ και με σένα Νίκο ότι η ζωντανή ανταλλαγή απόψεων είναι σημαντική αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε την ανταλλαγή απόψεων μέσω ενός διαδικτυακού φόρουμ. Υπάρχει κάτι το οποίο νομίζω ότι είναι καλύτερο στο φόρουμ από ότι σε μια ζωντανή συνέλευση: Οι απόψεις που διατυπώνονται σε ένα φόρουμ κρίνονται βάσει του περιεχομένου τους και όχι βάσει του ποιός έχει την πιο βροντερή φωνή, το καλύτερο παράστημα κ.τ.λ.
Πιστεύω επίσης ότι ένας από τους λόγους που στις τελευταίες εκλογές υπήρχε μεγαλύτερη προσέλευση είναι ότι είχε προηγηθεί η λειτουργία του φόρουμ της Ένωσης για δύο περίπου χρόνια, το οποίο είχε ευαισθητοποιήσει αρκετούς συναδέλφους.
Τ.Μαλλές:
Συμφωνώ με τον κ.Αργυρίου.Η εξ'αποστάσεως συμμετοχή στις αποφάσεις(εκλογές),αλλά και στο γενικότερο διάλογο νομίζω ότι θα μπορούσε να κινητοποιήσει συναδέλφους που ενδιαφέρονται αλλά η απόσταση φαίνεται να είναι καθοριστική.
Απέχει από το ιδανικό (παρουσία στις συνελεύσεις της Ένωσης) αλλά είναι μάλλον καλύτερο από την πλήρη απουσία.Ίσως θα ήταν καλό να υπάρξει ανάλογος προβληματισμός και τροποποίηση του καταστατικού.Άλλωστε,καλώς ή κακώς, η επικοινωνία μας είναι κατά βάση ηλεκτρονική (φόρουμ).
Αλήθεια...που είναι το φόρουμ της Ένωσης;; οέο..
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση