Ύστερα απο από επίμονες ερωτήσεις,η εν λόγω υπάλληλος διευκρίνησε ότι η υπηρεσία εντελλομένων ευρίσκεται κάπου στην Κηφισσίας(λεωφόρο ?) τηλέφωνα & ακριβή διεύθυνση δενξέρει(ή δεν δίνει) παρά του ότι ερωτἠθηκε επανειλλημένα ,υποστηρίζει δε, ότι σε 2 εβδομάδες (σωστά αναφέρθηκε πρίν)θα έχει επιστρέψει η υπεύθυνη που διαχειρίζεται το θέμα μας και (τι σύμπτωση)περίπου τότε θα έχουν υπογραφεί και τα χαρτιά μας από την εν λόγω υπηρεσία ...αλλά εδώ εχω να ενημερώσω τα εξής:η υπηρεσία εντελλομένων εξόδων(ΥΕΕ) είναι απο καιρό οι υπηρεσίες δημοσιονομικών ελέγχων(για το κάθε υπουργείο,που ονομάζονται αλλοιώς και ΥΔΕ....υπηρεσίες που ελέγχονται από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και υπάγονται διοικητικά στο ΥΠ.ΟΙΚ.....ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ...καλό το δούλεμα εεεεε; τώρα δεν το λένε γιάννη το λένε γιαννάκη,μετά κάτι σε ιωάννη και πάει λέγοντας ...στο μεταξύ επαληθεύεται αυτό που είχα πεί:οι υπάλληλοι κοιτάνε το ωράριο τους ,τις άδειες τους ,κλπ και καλά κάνουν.
Mήπως,όμως αντί να πηγαίνω μόνος μου θα ήταν καλύτερο να δράσουμε συντονισμένα (όλη αυτή η πρεμούρα ξέχωρα απο το ότι κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν πια ούτε επίδομα ανεργίας και οι υποχρεώσεις τους τρέχουν ,κυρίως οφείλεται στο ότι το σκηνικό μετά τον Αύγουστο μπορεί να χειροτερέψει και μάλιστα δραματικά,και τότε ίσως επιπρόσθετα χρειαστεί να περάσουν τα χαρτιά μας και απο έλεγχο του λογιστηρίου τής Γερμανίας)....α και εδώ να αναφέρω ότι σε παρατήρηση μου ότι οι χρονοι αναμονής εν σχέση με παλαιότερες προκηρύξεις είναι πολύ μεγαλύτεροι ,η υπάλληλος κάτι μουρμούριζε για την τρόικα και όλα αυτά που γίνονται!Το λοιπόν τι λέτε αγαπητοί συνάδελφοι της 28/3 προκ.,διακοπές τον Αύγουστο και όταν επιστρέψουμε να εισπράξουμε (τέλος Σεπτέμβρη όπως πάει)ένα:" λυπούμεθα αλλά δεν επιτρέπεται ουδεμία πρόσληψη λόγω μνημονίου 2 "?τι λέτε δεν είναι καλύτερα να δράσουμε συντονισμένα μπας και ζητηθεί ---εννοείται απο κάποιους προιστάμενους--απο κάποιον άλλο υπάλληλο που θα γνωρίζει το θέμα μας και αφού επισπευθούν οι έλεγχοι στο λογιστήριο (γιατί και εκεί δεν θα έχουν άδειες) ,ώστε να εκδοθεί το ΦΕΚ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ?ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ:Η παρτίδα τελειώνει με την έκδοση του ΦΕΚ.Για 1 ώρα βραδυπορία ,προσθέτω εδώ, στην δήλωση ειδικότητας τιμωρήθηκα με 1 χρόνο επι πλέον αναμονή....λεω μήπως ,μήπως π.χ ζητήσουμε και κάποια ακρόαση..ή όποιες άλλες ιδέες έχετε ,τώρα όμως, πριν είναι αργά.
Επίσης εδώ να πω οτί ΔΕΝ νομίζω ότι όλη αυτή η καθυστέρηση γίνεται επι σκοπού,απλά έχουμε πέσει μέσα στη θερινή ραστώνη αλλά από "κάτω"μετά μας περιμένουν ίσως άσχημες καταστάσεις.....
Παραθέτω εδώ ένα κείμενο απο κάποιο έγγραφο που δείχνει περίπου την σχέση ΥΕΕ(υπηρεσἰα εντελλομένων εξόδων)καιΥΔΕ(υπ.δημοσ.ελέγχου):
....."π.δ. 81/2002 - ΦΕΚ Α΄ 57 – καθώς και άρθρο 48 του π.δ. 63/2005 – ΦΕΚ Α΄ 98), ορίζει στην παράγραφο 1 ότι στην Κεντρική Υπηρεσία (Κ.Υ) αυτού υπάγονται πλην άλλων οι Υπηρεσίες Εντελλομένων Εξόδων (Υ.Ε.Ε.) των Υπουργείων εκτός των Υ.Ε.Ε. των Υπουργείων Αιγαίου και Μακεδονίας – Θράκης και β) ο ν. 2362/1995 «Περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 247) ορίζει στο άρθρο 23 ότι: «1. Οι Υπηρεσίες Εντελλομένων Εξόδων, όπου προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, μετονομάζονται σε Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.). 2. Οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (…) είναι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) ανεξάρτητες από τους φορείς των οποίων ελέγχουν τις δαπάνες. 3. …».
Υ.Γ. Κάποιοι στο υπουργείο μου σφύριξαν:υπηρεσια εντελλομένων:Απέναντι απο τό γηροκομείο,λεωφόρο Κηφισσίας 124 ή 128 και τηλέφωνα 2106987783-4-5 τα οπoία όμως δεν διασταυρώνονται και αμφιβάλλω για την ορθότητατους