Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Σχετικά με την Υπηρεσία Υπαίθρου στα άγονα ιατρεια. Συνθήκες εργασίας

<< < (5/5)

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ξέρω οτι είναι διαφορετικά πράγματα. Έκανα αγώνα να δικαιωθω για την καταργηση της 24 ετοιμότητας αφου δεν λαμβάνω το σχετικό επίδομα. Χθές ειχα τηλεφωνικη επικοινωνία με την διοίκηση και μου απάντησε οτι είχε μόλις λάβει τα απαραίτητα εγγραφα απο το Υπουργείο. Δεν τα έχω πάρει στα χέρια μου ακόμα αλλα τα έχω ζητήσει. Μόλις τα λάβω θα αναρτήσω την σχετική απόφαση.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αμφιβάλω κατά πόσο ο Ποινικός Κώδικας σας απαλλάσσει από την 24ωρη ετοιμότητα σε περίπτωση που χτυπήσει το δικό σας τηλέφωνο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Πιστεύω ότι αυτό εξαρτάται από το τι αναφέρεται στην σύμβαση που υπογράφουν οι αγροτικοί . Εάν πχ δεν υποχρεούνται να μένουν στην περιοχή ευθύνης, τότε δεν μπορεί να τους κατηγορήσει .Εάν όμως μένουν στην περιοχή και τους ζητηθεί ιατρική βοήθεια, τότε τους υποχρεώνει το άρθρο 9 του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας , όπως φυσικά υποχρεώνει οποιονδήποτε ιατρό που βρίσκεται κοντά στο συμβάν είτε του ΕΣΥ είτε ιδιώτη.

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒοηθήστε με να καταλάβω κάτι στο έγγραφο που ανέβασε ο Δημήτρης:
Τίτλος: "Σχετικά με δικαιώματα και υποχρεώσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου"

Ζ. Σύμφωνα με : δ. την αριθμ. 4391/20-9-06 εγκύκλιό μας « δεν νοείται λειτουργία ιατρείου «εν απουσία» ειδικευμένου ιατρού.

Εξηγήστε μου τι θέλει να πει ο ποιητής:
- Επιτρέπεται να λειτουργούν περιφερειακά ιατρεία το πρωινό ωράριο χωρίς ειδικευμένο;
- Επιτρέπεται να εφημερεύουν αγροτικοί σε περιφερειακά ιατρεία (π.χ. απομακρυσμένα νησιά ή/και τοποθεσίες με κέντρα εφημερίας) χωρίς ειδικευμένο;

--- Τέλος παράθεσης ---
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αναφέρεται στους ειδικευόμενους και όχι στους αγροτικούς που ως ιατροί υποχρεούνται να παρέχουν ιατρική περίθαλψη με βάση το τι μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν και τις γνώσεις που έχουν κρινόμενοι με τον μέσο όρο των ικανοτήτων που έχουν ιατροί στην ειδικότητα τους. Αυτό ισχύει για όλους τους ιατρούς, βάσει του άρθρου 8 του ποινικού κώδικα περί ιατρικής αμέλειας.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε Κτιστάκη, θα συμφωνήσω μαζί σου, όμως στη σύμβαση δεν αναφέρεται καμιά υποχρέωση διαμονής.
Ας διευκρινίσουμε επίσης τι σημαίνει "να σε βρουν" και τι σημαίνει " παροχή ιατρικής βοήθειας".
- Αν με βρουν στο κινητό και είμαι στα +20 χιλιόμετρα από το περιστατικό σημαίνει ότι με βρήκαν;
- Η συμβουλή "πήγαινε στο πλησιέστερο Κ.Υ. ή νοσοκομείο ή κάλεσε το 166" που δίνεται τηλεφωνικά από τους γιατρούς* (ιδιώτες, ΕΣΥ κλπ) όταν τους καλέσουν στο τηλέφωνο συνιστά παροχή ιατρικής βοήθειας σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας;
* οι οποίοι βρίσκονται πιο κοντά στο περιστατικό απ' ό,τι το πλησιέστερο Κ.Υ. ή νοσοκομείο.

Συμφωνώ με το σχόλιό σου, ότι η εγκύκλιος αναφέρεται στους ειδικευόμενους. Το ερώτημά μου είναι τι σχέση έχει σε ένα έγγραφο που αναφέρεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αγροτικών ιατρών (γι' αυτό παρέθεσα και τον τίτλο της εγκυκλίου) και μάλιστα να παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί αμφιβολίες για τη νομιμότητα λειτουργίας και εφημερίας των αγροτικών ιατρείων;

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος..... δημιουργεί αμφιβολίες ....

--- Τέλος παράθεσης ---

Δημιουργεί βασιμότητα για την αγραμματοσύνη των συντακτών (αν δεν υποκρύπτεται δόλος)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση