Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Το ΙΚΑ κλείνει την πόρτα σε γιατρούς πλην ΙΚΑ: αυτοκριτική
Gatekeeper:
Παρεπιμτόντως απο την Διαύγεια βλέπω πως τρέχουν να τοποθετήσουν Η/Υ σε ΚΥ και ΠΙ λογω ηλ. συνταγογράφησης.
Δ. Κουναλάκης:
O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργήσει για κάποιο διάστημα χωρίς να υπάρχει καμιά αλλαγή για τον ασφαλισμένο πρακτικά. Μόνο τα λογότυπα θα αλλάξουν, δηλαδή ο ήδη υπάρχον ασθενής του ΟΑΕΕ θα πηγαίνει στον ΟΑΕΕ και ο ασθενής του ΙΚΑ όπου πήγαινε μέχρι σήμερα (...). Μην φαντάζεστε τόσο άμεσες αλλαγές. Δεν υπάρχει η θέληση για αλλαγές, μόνο ότι εξυπηρετεί να λαμβάνουμε τις δόσεις από το ΔΝΤ. Οι αλλαγές θα πονέσουν και θα γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση και αυτή θα αποφασίσει πως θα είναι ο ΕΟΠΥΥ εκτός κι αν συνεχίσει η βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης..
Κρήτη & Θεσσαλονίκη, ο ΕΟΠΥΥ θα πάρει τα κέντρα υγείας και τα ΠΙ, τα ιατρεία του ΙΚΑ και τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα συμβληθούν. Θα είναι η πρώτη δοκιμή του ΕΟΠΥΥ και την πιθανότερη ημερομηνία έναρξης από Σεπτέμβρη.
Gatekeeper:
Κρήτη & Θεσσαλονίκη, ο ΕΟΠΥΥ θα πάρει ????? τα κέντρα υγείας και τα ΠΙ
Δηλαδη οι επιμελητές ΕΣΥ θα γίνουν ιατροί ΕΟΠΥ?
Δημήτρης Μακρέας:
Με λίγα λόγια το κλασσικό μοτίβο είναι από τη μία αργόμισθοι, ανεπαρκείς δημόσιοι υπάλληλοι και από την άλλη υπερεπιστήμονες , ηθικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες.
Καλό το παραμύθι μόνο που δεν παίζει. Και απολύτως ειλικρικινά, δεν αμφισβητώ ούτε την κατάρτιση ούτε την ηθική σου.
Το ατομικό σου παράδειγμα όμως, δε μπορεί να αποτελεί τον κανόνα για ότι συμβαίνει με τους ιδιώτες γιατούς. Μπορώ να σου αναφέρω εκατοντάδες αθλιότητες εκ μέρους τους.
Οπως επίσης το δικό μου ατομικό παράδειγμα (ή οποιουδήποτε άλλου) δεν αποτελεί τον κανόνα συμπεριφοράς των γιατρών ΕΣΥ , είτε με τη θετική είτε με την αρνητική του διάσταση
Ο μόνος γιατρός που δεν εξουσιάζει τον ασθενή του, είναι ο γιατρός που έχει συνείδηση της εξουσίας του και την απαρνείται.
Η έννοια του "δημόσιου" είναι εντελώς διαφορετική από την έννοια του "κρατικού" και στο σημείο αυτό υπάρχει μια τραγική σύγχηση.
Η έννοια του δημόσιου προσδιορίζει τον τρόπο αναπαραγωγής των κοινωνικών σχέσεων εν γένει και τη σχέση γιατρού- ασθενή ειδικότερα.
Με αυτή την έννοια οι μίζες, τα φακελάκια, η αργομισθία των γιατρών ΕΣΥ εντάσσονται στη σφαίρα του "ιδιωτικού" .
Αντίστροφα υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις ιδιωτών γιατρών που η λογική , ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη σχέση τους με τους ασθενείς τους , εντάσσονται στη σφαίρα του "δημόσιου".
Επιφυλάσσομαι για μια πιο ολοκληρωμένη τοποθέτηση στο ζήτημα αυτό , όταν βρω χρόνο.
Όταν επομένως υπερασπίζομαι τη "δημόσια" υγεία , υπερασπίζομαι τον τρόπο αναπαραγωγής της σχέσης για γιατρού, υπηρεσιών υγείας-ασθενή και όχι τον κρατικά ελεγχόμενο και χρηματοδοτούμενο τομέα υγείας. Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, έχω διατύπωση με μεγάλη ένταση τη θέση ότι οι γιατροί ΕΣΥ, ειδικά στην ΠΦΥ έχουν απολέσει τη συνείδηση του κοινωνικού τους ρόλου.
Το ερώτημα όμως που και πάλι δεν απαντιέται είναι το εξής:
Οι πολιτικές εξελίξεις νοηματοδοτούν την ανάπτυξη ενός (και ποιου) οργανωμένου συστήματος ΠΦΥ?
Βλέπεται νε προκύπτει κάτι προς όφελος της κοινωνίας ή όχι?
Υπάρχει συζήτηση για την ΠΦΥ ή όχι? Υπάρχει οραματικό στοιχείο (και πιο) σε όσους ασχολούνται με αυτήν?
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Κρήτη & Θεσσαλονίκη, ο ΕΟΠΥΥ θα πάρει ????? τα κέντρα υγείας και τα ΠΙ
Δηλαδη οι επιμελητές ΕΣΥ θα γίνουν ιατροί ΕΟΠΥ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ πάλι βλέπω νωρίτερα να έχουμε εκλογές ή τουλάστιχο ανασχηματισμό με αλλαγή των Υπουργών Υγείας, Εργασίας, κ.ο.κ., ενδεχόμενα που θα αλλάξουν όλο το σχεδιασμό από την αρχή.
Είναι δυο τρόποι για να βγαίνει η τζαμαχιρίγια μας από τα αδιέξοδά της.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση