Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.

<< < (5/5)

Harper:
ok...thanks για τη διευκρίνηση νεκτάριε!

Harper:
Αντιγράφω απο το YGEIANET:

08/02/2011
Οι καταληψίες γιατροί συνταγογραφούν... (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Πάντως, το καθήκον τους το έκαναν! Αν και απεργοί, οι γιατροί του ΙΚΑ που έχουν κάνει κατάληψη στο υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, επέδειξαν ευαισθησία προς τους ασφαλισμένους και έγραψαν χθες περίπου 500 συνταγές! Διπλή ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους που έτρεξαν να εξυπηρετηθούν, αφού οι φαρμακοποιοί δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να τις εκτελέσουν.

Οπότε Νεκτάριε ήταν οι γιατροί του ΙΚΑ που συνταγογραφούσαν στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ και όχι οι ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ όπως έγραψες...Και απορώ που συνταγογράφησαν.Μπορει κάποιος να μου λύσει την απορία?

Gatekeeper:
Ηταν γιατροι του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ.
Δεν έγραφαν στα συνταγολόγια του ΙΚΑ αλλα στα ατομικά συνταγολόγια(και στα συνταγολόγια του ΙΣΑ).
Υποθέτω όμως πως καποιος γιατρός του ΙΚΑ μπορεί να έχει και συμβαση με τον ΟΠΑΔ στο ιδιωτικό του ιατρείο.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςο ασθενης δεν πλήρωνε 100%?Αρα γιατι να μην πάει να τα αγοράσει με τη μία στο φαρμακείο?

--- Τέλος παράθεσης ---

Μα, ένας ασφαλισμένος ΔΕΝ μπορεί να παίρνει φάρμακα από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή (πλην των ΜΗΣΥΦΑ), έστω και αν τα πληρώνει 100%!
Γι΄αυτό άλλωστε στις συσκευασίες και στα SPC των φαρμάκων, αναφέρεται "Χορηγείται με ιατρική συνταγή."
Λέμε τώρα...

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι γιατροί του Ι.Κ.Α. έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν εκτός Ιδρύματος, να κατέχουν συνταγολόγιο εκτός καταστημάτων του Ι.Κ.Α.;
Οι φαρμακοποιοί γιατί δε θεωρούν τις συνταγές νόμιμες;

--- Τέλος παράθεσης ---

Τουλάχιστον όταν εγώ ήμουν στο ΙΚΑ προ ετών δεν είχαν. Ούτε σήμερα νομίζω πως έχουν Με την ηλεκτρονική όμως δεν ξέρω τι προβλέπεται.
Πάντως, σικέ πόνος είναι αυτός που έπιασε τους ΙΚΑτζίδες για αυτού του είδους τη συνταγογράφηση.

Αν πρόκειται για συναταγογράφηση σε προσωπικά συνταγολόγια των γιατρών ή αν πρόκειται για συνταγές των μη ΙΚΑτζιδων γιατρών σε ατομικά συνταγολόγια ΙΚΑ των ασθενών (αν πήραν τέτοια), τότε 1ον: Γιατί είναι παράνομο?, 2ον: Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό στο αμφιθέατρο του υπουργείου και όχι σε κάποιου γιατρού το ιατρείο? Όλοι στο υπουργείο είναι? Στα ιατρεία δεν είναι κανείς ιδιώτης? Και μη μου πείτε πήγε εκεί ο ασθενής για να γλιτώσει το ποσόν της επίσκεψης, αφού, όπως και για τις συνταγές, έτσι και για το ποσό αυτό έχει προβλεφθεί κάλυψή του από το ΙΚΑ.

Ξέρει κάποιος να μας πει υπεύθυνα τέλος πάντων πώς και τι είδους συνατγογράφηση γίνετε εκεί μέσα? Γιατί όσα είδα ως τώρα, αντικρουόμενα και δια της εις άτοπον απαγωγής συμπεράσματα τα βρίσκω.

Αλήθεια το «αμφιθέατρο συνταγογράφος» έχει και στις άλλες πόλεις παραρτήματα? Γιατί, νόμιζα, πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα !!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση