Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑΣ

<< < (2/2)

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΛυπάμαι αλλά το προβληματικό στην ιστορία δεν είναι το έγγραφο των φαρμακευτικών συλλόγων,αλλά η μονομανία σου.

--- Τέλος παράθεσης ---

[troll detected]

Δ. Κουναλάκης:
Νομίζω ότι εκ του κανονισμού του ΟΠΑΔ δεν εξαιρούνται οι αγροτικοί και οι ειδικευόμενοι. Συνεπώς, δεν βλέπω λόγο να μην δοθούν συνταγολόγια.
Υπάρχει και ήδη νομοθεσία σχετική για το πως συτναγογραφούν.

Για τον ΟΑΕΕ νομίζω ότι δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν οι ανειδίκευτοι. Οπότε λογικώς έγινε. Τώρα το φιλοσοφικό άλλο θέμα....

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Όπως γνωρίζουμε, έχει δημιουργηθεί θέμα σχετικά με το αν οι αγροτικοί ιατροί δικαιούνται ή όχι να συνταγογραφούν για τον ΟΑΑΕ και ΟΠΑΔ.

Το θέμα απασχολεί ειδικά τους ασφαλισμένους των παραπάνω ταμείων που εξυπηρετούνται από περιφερικά ιατρεία που είναι στελεχωμένα με αγροτικούς ιατρούς.

Όπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο, έγινε σχετικό ερώτημα από τους ενδιαφερομένους (μεταξύ των οποίων και φμφ) προς το ΥΥΚΑ.

Ένα παιδί Β' δημοτικού, στο ερώτημα: "- Μπορούν οι αγροτικοί να συνταγογραφούν για τον ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ;"

θ΄απαντούσε:

- Ναι, μπορούν (2 λέξεις)
ή
-Όχι, δεν μπορούν (3 λέξεις).

Αντί μιας τέτοιας απάντησης λοιπόν, το "Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΥΥΚΑ" (sic) εξέδωσε την παρακάτω ακατάληπτη απάντηση, που απλά δείχνει ότι το χάος είναι ήδη εδώ. Αγνό χάος.   

Δ. Κουναλάκης:
Δεν ξέρω εάν τέθηκε έτσι το ερώτημα σου. Μάλλον για τους ειδικευόμενους θέσαν ερώτημα και όχι για τους αγροτικούς.
Για τους ειδικευόμενους εξηγεί τι γίνεται:
α) Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και περιορισμοί που υπάρχουν και στη χειρόγραφη.
β) Οι ειδικευόμενοι δεν παραλαμβάνουν συνταγολόγια (Σαν ειδικευόμενος πάντως παλαιά στην ειδικότητα είχα χρεωθεί συνταγολόγια του ΙΚΑ) αλλά έχουν κωδικό δικό τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για να συνταγογραφούν κανονικά.
γ) Οι αγροτικοί ιατροί είναι ειδική κατηγορία (ούτε ειδικευμένοι, αλλά ούτε και σε θέση ειδικευόμενου), και εκεί πρέπει όντως να υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Νομίζω ότι αυτή η απάντηση δεν έχει πια αξία, από 1/1/12 παίζει ότι πει ο ΕΟΠΥΥ

EzeΤΡΟΛ:
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το ερώτημα τέθηκε από πολλούς φμφ και ήταν "Μπορεί ή όχι να συνταγογραφεί ο αγροτικός για ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ;"
Αυτή η διευκρινιστική (το -νι- με γιώτα και όχι με ήτα) απάντηση, ήρθε να καλύψει την παραπάνω ερώτηση, αλλά, δυστυχώς, όπως φαίνεται, δεν τα κατάφερε και το ερώτημα εξακολουθεί να πλανάται πάνω από πολλά Π.Ι. της χώρας, χρονιάρες μέρες...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση