Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 06:34:08

Αποστολέας Θέμα: Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..  (Αναγνώστηκε 97635 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιανουαρίου 2013, 21:31:08
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

καλησπερα και παλι  -  σημερα παραλιγο να βγω απο τον δρομο, δεν εχω βαλει ακομη χιονολαστιχο, δεν το χρειαστηκα ποτε θεσσαλονικη/μαδυτο [ μενω δυτικα δεν ανεβαινα απο χορτιατη στην επιστροφη ], εκαμα αναγκαστικα περικοπες απο λοιπες αναγκες του νοικοκυριου και παρηγγηλα  -  παγετος λενε, μου τηλεφωνησε η ειδικος που εφημερευει σημερα να παω μετα τις εννεα να ριξουν αλατι η' τελος παντων να βγει ηλιος πρωτα
συντονιστης = [ 4+2 ] αλλα λεω διοικητικος επειδη θαρρω δεν εχει ασθενεις δικους του
να  το παρουμε απο αλλη οπτικη γωνια;  -  εχω ενα ακινητο απο τον μπαμπα μου, ρωτησα μπηκα και σε φορουμ, λεει απο τη στιγμη που ενοικιαζεται και να πω στον εφορα τεκμηριωμενα δες δεν με πληρωσε 7 μηνες, [ επισυναψη καταθεσεων απο το ενοικιαστη ],  την εφορια δεν την ενδιαφερει και θα με φορολογησει για  12 μηνες
  -  σχυει κατι τετοιο;

το ανεφερα αυτο με το εξης σκεπτικο :  λεει, ναι μεν καμω ...>4 εφημερειες, με πληρωνει τις 4 αλλα οταν θα εχει κονδυλια θα εχω να παιρνω, παιζει λοιπον σεναριο στο τελος της χρονιας να φορολογηθω για αυτες που πληρωθηκα αλλα και για αυτες που θα εχω να παιρνω;  -  γιατι αμα ισχυει κατι τετοιο, οπως ανεφερε συνδαλφος πιο πανω οτι η θεσπιση των ρεπο δεν συσχετιζεται με τις υπηρεσιακες αναγκες, ρωτω τωρα εγω :  -  ο αριθμος των ενεργων εφημερειων για καθε ιατρο σε ενα κυ/κλινικη συσχετιζεται αμεσα με τις υπηρεσιακες αναγκες;
θα σας παραθεσω τους συνειρμους μου :  -  εαν τα ρεπο πραγματι τα δικαιουται ενας συναδελφος και ειδικα στην εποχη των μνημονιων ο διεθυντης που πραγματι πρεπει να εχει αυξημενες υποχρεωσεις συγκριτικα με τα δικαιωματα του ας βρει λυση, σωστα;  -  ως προς τις εφημερειες τωρα: αν υποθεσουμε πως ενας διευθυντης εφτιαξε καποτε στα πολυ παλια τα χρονια, προγραμμα που καλυπτε το  κυ για 23 ημερες κα ελεγε στο νοσοκομειο τις υπολοιπες το αφηνω ακαλυπτο και αφου πηρε τελεσιγραφο απο την διοικηση του στυλ `θα σου στειλω τον εισαγγελεα να πιειτε ενα κονιακακι`, αναθεωρησε ο διευθυντης και το καλυψε πληρως, νοιωθωντας ενδεχομενως σαν τον ηρωα ασματος του διον.σαββοπουλου ο οποιος ηρωας λεει : δε με λενε σταυρο και κυρ σταυρο και αφεντη τσουτσουλομυτη, μον΄΄ σταυρο με λενε .....
σε μια τετοια περιπτωση : εαν ιατρος επικαλεστει το νομο και πει καμω 24ωρες 7 και επιφυλακης 4 και οχι παραπανω, αν θελετε διαταξτε με,    η' ακομη χειροτερα εαν πει [ αν ισχυουν τα των παραπανω παραγραφων ] : επειδη με πληρωνετε 4 και θα φορολογηθω για οσες φαινεται οτι εκαμα οποτε και εν δυναμει εχω να παιρνω, βαλτε με 4  και αν θελετε παραπανω διαταξτε με : εκει ποιον ζοριζω; [ το ρωταω κανα δεκαημερο τωρα ] - ζοριζω τον διευθυντη   'η  τον διοικητη;
εννοω το εξης : εαν νομικος  εκπροσωπος του ιατρου, επιφανης παρα αρειο παγο και εργατικου δικαιου εχπερτ, παει και πει μια καλημερα στους νομικους συμβουλους του νοσοκομειου και παραλληλα ο ιατρος ενημερωσει γραπτως σχετικα τον διευθυντη, ουσιαστικα χωνει τον διευθυντη να εφηερευσει εκεινος η' να βρει ιατρους απο λοιπους σχηματισμους,  'η  ο διευθυντης απλουστατα πεταει το μπαλακι στη διοικηση; και σε αυτη την περιπτωση που το μπαλακι βρισκεται στην οδο διοικητηριου, αν ο ιατρος  εμμεινει στις θεσεις του καθ'ολα νομιμος, ο διοικητης αποστελει τον εισαγγελεα στον διευθυντη  'η στον ιατρο;  και βασει του νομου ακομη και εαν ο διοικητης στραφει εναντι του ιατρου, μπορει να τον στελει στο σπιτι να φαει σουπιτσα   η' εκει κολλαει το οτι αντιστοιχα με τον διευθυντη ετσι και ο διοικητης εχει, σε καιρους μνημονιων δικαιωματα ναι μεν αλλα και υποχρεωσεις οποτε οι νομικοι συμβουλοι θα του πουνε μη στειλετε τον εισαγγελεα, δεν μλοφαρει ο αρεοπαγιτης ;   -  [ εν οργανωνομεθα να καμομε μια ληστεια ; ]
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιανουαρίου 2013, 16:53:44 από kdiwavvou »
η αγάπη για τον κλάδο - συντεχνία δεν είναι η διασφάλιση της μη δυσφήμισης του κλάδου και μόνο [ όποιου κλάδου ] αλλά παράλληλα η συνεχής προσπάθεια να αποτελεί ο κλάδος κυρίως φορέα επιστημονικής σκέψης και δραστηριότητας και μετέπειτα φορέα τέχνης - επαγγέλματος

8 Ιανουαρίου 2013, 21:43:50
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Γιατί δε διαβάζεις τον 3754/2009 που σου είπαμε και μας στεναχορείς?

Άρθρο 1, Οι νοσοκομειακοί ιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί ιατροί και οι ειδικευόμενοι πραγματοποιούν τις απαραίτητες εφημερίες για την ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

8 Ιανουαρίου 2013, 22:01:00
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

δεν σας στενωχωρω  -   να πω την αληθεια, οταν διαβαζω κειμενα λοιπων επιστημων, νομοθετικα, οικονομολογικα, νοιωθω οτι καιω ξυλοκαρβουνο και οτι εχω μονο μια ταχυτητα [ ουτε δευτερα, ουτε τριτη ]  -  ελπιζω με τον καιρο να εξοικειωθω, αλλα αν και δεν με λενε σωκρατη και δυσκολευομαι στη σκεψη ενος τοκετου, ακομη και πολυτοκου, τελικα χρησιμοποιω την μαιευτικη μεθοδο [ δεν ειρωνευομαι ]  -  τον διαβασα τον νομο  αλλα ολα τασονται υπερ των ισχυρων, ακομη και οι ιστοριογραφοι [ δεν ειρωνευομαι, ειλικρινα ]
εννοω οτι εφερα τη συζητηση στο σημειο που ηθελα [ ελπιζω να μη το χαλασω, προσεχω πολυ τις διατυπωσεις μου, αν προκαλεσω το μενος σας ειμαι αξιος της τυχης μου ]
εννοω το εξης, ετσι τουλαχιστο το αντιλαμβανομαι :  δεν  ειμαστε δουλοι, αλλα εργαζομενοι  -  προσωπικα με ενδιαφερει το κλινικο κομματι και μονο στην υπηρεσια μου, τουλαχιστο για τα επομενα 15 ετη
υπαρχει ομως ενα αλλα'  :  αν και οι περισσοτεροι ανθρωποι στον πλανητη ειναι φρονιμο να προσαρμοζονται οπως τα λοιπα οντα και οχι να προσαρμοζουν το περιβαλλον στις αναγκες τους, εχω μια ενδογενη εντροπια / ροπη να θελω να καμω τη ζωη μου πο ευκολη  -  τι εννοω : δεν εχω καμια δουλεια με τα διευθυντικα / διοικητικα
αλλα αν ο ενας ζητα ιατρους και ο αλλος δεν στελνει  η'  αν ο ενας δεν ζηταει ιατρους καθολου οποτε και ο αλλος δεν στελνει, θα ΠΡΕΠΕΙ να καλυψομε ολοι μαζι τα δικαιωματα των τριων ιεραρχων ;  -  νοιωθω μια αγανακτηση
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιανουαρίου 2013, 16:55:46 από kdiwavvou »
η αγάπη για τον κλάδο - συντεχνία δεν είναι η διασφάλιση της μη δυσφήμισης του κλάδου και μόνο [ όποιου κλάδου ] αλλά παράλληλα η συνεχής προσπάθεια να αποτελεί ο κλάδος κυρίως φορέα επιστημονικής σκέψης και δραστηριότητας και μετέπειτα φορέα τέχνης - επαγγέλματος

8 Ιανουαρίου 2013, 22:19:49
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
εκει ποιον ζοριζω; [ το ρωταω κανα δεκαημερο τωρα ] - ζοριζω τον διευθυντη   'η  τον διοικητη;

Ζορίζεις περισσότερο κατ΄αρχήν τον πιο αδύναμο ιεραρχικά από τους δυο, δηλαδή τον Διευθυντή.

Φαντάσου ένα στρατόπεδο (ΚΥ), όπου ο διοικητής του στρατοπέδου (δηλαδή κατ΄αναλογία ο διευθυντής του ΚΥ) δεν έχει αρκετούς φαντάρους για να επανδρώσουν τις σκοπιές.
Τότε, ο Μέραρχος (Διοικητής του Νοσοκομείου), εφ' όσον δεν θέλει να καταργήσει τις σκοπιές ή να κλείσει το στρατόπεδο, θα αναγκάσει τον διοικητή του στρατοπέδου να κάνει τις σκοπιές εκείνος, και αυτό ακριβώς είναι που προσπαθεί ο τελευταίος ν΄αποφύγει.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Ιανουαρίου 2013, 22:26:07
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

timex

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν αγανάκτιση για διάφορα που συμβαίνουν γύρω τους αλλά δυστυχώς δε μπορούν να κάνουν κάτι...

8 Ιανουαρίου 2013, 22:26:31
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

ευχαριστω για την τοποθετηση  -  θα ηταν σιγουρα φρονιμο να περιμενω να τοποθετηθουν και αλλοι ομιλιτες, αλλα θετω 3 ερωτηματα :
γιατι δεν το επραξε κανενας συναδελφος ως τωρα;  -  σε αντιθεση με το στρατο, ο διευθυντης του κυ ναι μεν δε μπορει να μου ριξει ποινη στερησης εξοδου αλλα σιγουρα εχει πλεονεκτημα, που μπορει να πατησει τον ιατρο και να τον πονεσει;  -  με παιρνει να το καμω; [ οχι εμενα προσωπικα, καθε συναδελφο ] αν ναι τι εχω να χασω;
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιανουαρίου 2013, 16:57:03 από kdiwavvou »

8 Ιανουαρίου 2013, 22:30:18
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

με παιρνει να το καμω; [ οχι εμενα προσωπικα, καθε συναδελφο ] αν ναι τι εχω να χασω;

Τα δεσμά σου.

8 Ιανουαρίου 2013, 23:00:23
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Υπάρχουν γιατροί που δεν ξέρουν ούτε τι πληρώνονται. Πώς περιμένεις να αντιδράσουν αυτοί λοιπόν σε συνθήκες στριμώγματος?

Αλλά γιατί αυτός ο έντονος φόβος ότι κάτι θα σου κάνει ο διευθυντής ή ο διοικητής? Αυτός δεν πρέπει να φοβάται για παράβαση καθήκοντος?
Αυτό που θα χάσεις θα είναι η ψυχική σου ηρεμία από τις συγκρούσεις κάτι που πολλοί συνάδελφοι θέλουν να αποφύγουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2013, 23:03:57 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

8 Ιανουαρίου 2013, 23:04:24
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

σε αντιθεση νε το στρατο, ο διευθυντης του κυ ναι μεν δε μπορει να μου ριξει ποινη στερησης εξοδου αλλα σιγουρα εχει πλεονεκτημα, που μπορει να πατησει τον ιατρο και να τον πονεσει;

Λες ότι κάνεις 9-11 εφημερίες "μέσα". Πληρώνεσαι τις 4-5 και δεν παίρνεις ρεπό.
Πόσο άλλο πόνο έχεις στο μυαλό σου;

8 Ιανουαρίου 2013, 23:17:17
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

9 Ιανουαρίου 2013, 00:20:42
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

εχω 1 απορια :  -  σχετικα με τους οδηγους του ασθενοφορου : σε αυτη την περιπτωση γιατι δεν υπαρχει η επεμβαση της εισαγγελικης αρχης, οταν το κυ δεν εχει χειριστη οχηματος;
[ ισως να ειμαι εκτος θεματος ]
εχω 1 ερωτηση :  -  προσωπικα ρισκαρω πο εκφραζομαι στο φορουμ και δεχθηκα προφορικη ενημερωση απο τον διευθυντη να προσεχω τι γραφω εδω μεσα και αν δε μου αρεσει να σηκωθω και να φυγω  -  επειδη δεν θελω να φυγω και θα πονεσω πραγματικα αν βρεθω χωρις δουλεια και θα νοιωσω πως μου χρωσταγανε και μου πηρανε και το βοδι  και επειδη εστω και ανεπισημα τα οργανα της γεν.ιατρικης παρευρισκονται στο φορουμ, ειναι τοσο δυσκολο να επεμβει η ενωση γενικης ιατρικης ;
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιανουαρίου 2013, 16:58:36 από kdiwavvou »

9 Ιανουαρίου 2013, 01:16:59
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

strasnic

επειδη το thread εχει παρει επικες διαστασεις (ειδικα με το παραπανω video ,μια εξαιρετικη ταινια που πραγματευεται τη μοναξια) αισθανομαι την αναγκη να γραψω:
οι εναλλακτικες που εχεις ειναι:

1-ή τα βαζεις με ολους ,τραβας και ενα εξωδικο και μαθαινουν ολοι να σε σεβονται -παιρνεις ρεπο κτλ (αν τολμουν στη φυλανε στην 5ετη κριση .....αν τολμουν)
2-κανεις τουμπεκι και σε ενα χρονο σου φαινονται ολα οκ(εχεις γινει ενας απο αυτους)
3-την κανεις για αλλο κ.υ αφου βολιδοσκοπισεις οτι ανταποκρινεται στις απαιτησεις σου(αν αλλαξει ο διευθυντης μπορει να αλλαξουν ολα)
4-την κανεις για εξω και τους αφιερωνεις το κομματι που παιζει απο το 34:30 και μετα

Ρίχτο Ηλία!

9 Ιανουαρίου 2013, 12:33:11
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

ουτε φωνη ουτε ακροαση  -  εριξα μια ματια σημερα στο τοπικ με τον πληρη αποκλεισμο του συστηματος ρενινης αλδοστερονης, [ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ARBS ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ] και σκεφτομαι ποσο πολυ επιθυμω να συζητησω εδω μεσα ιατρικα περιστατικα που με εχουν προβληματισει εναμισο μηνα τωρα  -  αλλα απο την αλλη σκεφτομαι πως δεν ειναι φρονιμο να καμει κανεις 2, 3 δουλειες μαζι, πρωτα πρεπει να διεκπεραιωνει ενα ζητημα και μετα να ασχολειται με τα υπολοιπα, ουφ
επαναλαμβανω : ουτε φωνη ουτε ακροαση
εκπομπη sos !  -  Εδώ μαγνησια;! Εδώ μαγνησια! Σας μιλά ιατρος επιμελητης β ατυπα μη ελευθερος να ασκησει κλινικο εργο και προσυμπτωματικο ελεγχο, ατυπα μη ελευθερος να ασκησει το εργο για το οποιο εκπαιδευτηκε, εγκλειστος εδω και 2 μηνες για καλυψη υπηρεσιακων αναγκων. τα Κάτω πανω μπορουνε να ερθουνε;  Συναδελφοι με αρχαιοτητα και εμπειρια, συναδελφοι με ιδιοτητα εκπροσωπησης ιατρικου προσωπικου, συναδελφοι εκλεγμενοι σε οργανα εκπροσωπησης γενικων ιατρων, ζητω διερευνηση παρατυπιων και διασφαλιση ευρυθμου λειτουργιας της υπηρεσιας μου
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιανουαρίου 2013, 17:00:06 από kdiwavvou »

9 Ιανουαρίου 2013, 12:58:03
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

εκπομπη sos !

Λαμβάνεσαι με παράσιτα - Γύρνα το R/F στο manual, όβερ.

Εδώ μαγνησια;! Εδώ μαγνησια!

Νταξ, κι εμείς σε όμορφο μέρος βρισκόμαστε, αλλά δεν χρειάζεται να το διαφημίζουμε.

ατυπα μη ελευθερος να ασκησει κλινικο εργο και προσυμπτωματικο ελεγχο, ατυπα μη ελευθερος να ασκησει το εργο για το οποιο εκπαιδευτηκε, εγκλειστος εδω και 2 μηνες για καλυψη υπηρεσιακων αναγκων.

Συνάδελφε, δες το κι αλλιώς. Πάσχεις (κούφια η ώρα) από κάποια χρόνια νοσήματα και ακολουθείς εδώ και καιρό μία μόνιμη αγωγή που σου την έγραψε στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Βόλο ή αλλού ο θεράπων ιατρός που εμπιστεύεσαι και πληρώνεις γι΄αυτή τη δουλειά. Κάποια φορά βρίσκεσαι στο Πήλιο και χρειάζεσαι συνταγή για να τα πάρεις. Πηγαίνεις στο τοπικό ΚΥ/ΠΙ όπου συναντάς έναν ιατρό για πρώτη φορά, που αντί να σου γράψει τα φάρμακά σου, θέλει να ασκήσει πάνω σου, χωρίς τη συγκατάθεσή σου, το όποιο κλινικό έργο του. Ποιά γνώμη σχηματίζεις για τον εν λόγω γιατρό;
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιανουαρίου 2013, 13:10:16 από Ο διακομιστής »

9 Ιανουαρίου 2013, 13:05:03
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

md

αν και οι περισσοτεροι ανθρωποι στον πλανητη ειναι φρονιμο να προσαρμοζονται οπως τα λοιπα οντα και οχι να προσαρμοζουν το περιβαλλον στις αναγκες τους, εχω μια ενδογενη εντροπια / ροπη να θελω να καμω τη ζωη μου πο ευκολη
Αν η αναγκη να προσαρμοσεις το περιβαλλον στις αναγκες σου ειναι τοσο εντονη ανοιγεις ιδιωτικο ιατρειο με ο,τι ρισκο αυτο συνεπαγεται.Αυτο εκανα τουλαχιστον εγω

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2453 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2011, 11:05:53
από Μαρία Χόρτη
0 Απαντήσεις
2590 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Σεπτεμβρίου 2011, 09:04:12
από αφροδιτη
3 Απαντήσεις