Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Πώς ονειρεύομαι την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα.
DrGuni:
Πόσες επισκέψεις έχει δικαίωμα να κάνει ασθενής το μήνα , στο πλαίσιο αυτού του συστήματος;
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠόσες επισκέψεις έχει δικαίωμα να κάνει ασθενής το μήνα , στο πλαίσιο αυτού του συστήματος;
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν, κρίνω από το πως λειτουργεί το σύστημα στην Σουηδία, όσες θέλει ο ασθενής. Αν πάντως βάλεις τον ασθενή να πληρώνει και μια συμμετοχή στον Ιατρό μέχρι να φτάσει να έχει πληρώσει συνολικά έως και 90 ευρώ τον χρόνο (συνολικά για Ιατρούς) πριν πάρει κάρτα ελευθέρας, στο τέλος καταλήγουν να έρχονται συχνά στον Ιατρό μόνο αυτοί που για τον ένα ή τον άλλο λόγο όντως χρειάζονται να δουν Ιατρό.
Από ότι φαίνεται στην παραπάνω εικόνα στην Σλοβακία ισχύει τώρα Capitation fee 80% και 20% fee for service.
Argirios Argiriou:
Μια πολύ σημαντική παρατήρηση του συνάδελφου Δημήτρη Κουναλάκη σε συζήτηση στο facebook, (που την αναδημοσιεύω μετά από άδειά του) :
Η δαπάνη (out of pocket) των πολιτών αφορά κατά κύριο λόγο υπηρεσίες δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.
( αυτό εις απάντηση όσων θεωρούν έγκλημα καθοσιώσεως να πληρώνει ο πολίτης π.χ. 30 €/έτος για να έχει τον δικό του οικογενειακό Ιατρό ).
Γιώργος Κανελλόπουλος:
Στην Ιρλανδία, όπου εργάζομαι, τα ιδιωτικά νοσοκομεία συνήθως ζητούν παραπομπή του γενικού ιατρού για να δεχθούν έναν ασθενή. Φανταστείτε πώς θα άλλαζαν τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, αν οι ασφαλιστικές εταιρίες άρχιζαν να απαιτούν παραπεμπτικό από εμάς για να δεχθούν να αποζημιώσουν μια νοσηλεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Για όποιον δεν έχει δουλέψει σε τέτοιο, να δώσω τη γενική εικόνα: Τα ιδιωτικά νοσοκομεία ζουν σε μεγάλο βαθμό από τις νοσηλείες που κάνουν, δημιουργώντας μια τεχνητή ανάγκη για εισαγωγές από τα επείγοντα ή από συνεργαζόμενα ιατρεία όλων των ειδικοτήτων. Πολλοί από τους ασθενείς αυτούς θα μπορούσαν να διαχειριστούν το πρόβλημά τους σε εξωτερική βάση, όσοι δε χρήζουν προγραμματισμένου χειρουργείου, θα μπορούσαν να προετοιμάζονται με εργαστηριακές εξετάσεις, προεγχειρητικό έλεγχο και ιστορικό από τον οικογενειακό ιατρό τους, γλιτώνοντας κατά πολύ τα έξοδά τους. Θα μπορούσαμε άραγε ως γενικοί ιατροί να προωθήσουμε μια τέτοια πρόταση στις ασφαλιστικές εταιρίες; (των οποίων τους κανόνες σέβονται και ακολουθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία). Ίσως θα ήταν ένα βήμα, ώστε όλοι οι ιδιωτικά ασφαλισμένοι να εγγράφονται σε οικογενειακό ιατρό.
schumifer:
φοβηθούν τη μειωμένη πελατεία υποψιάζομαι. Αν και καταλαβαίνω ότι κάποιες ασφαλιστικές ήδη έχουν οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση