Γενικά > Γενική συζήτηση
Πτυχές Ιστορίας -Πορείας της Γ.Ι. και της ΠΦΥ
timex:
Πάντως ,εκτός απο το "ειδικός παθολόγος" έχω δει και το "ειδικός γενικός ιατρός"
Τώρα, ποια είναι η διαφορά του "γενικού ιατρού" από τον "ειδικό γενικό ιατρό" δεν ξέρω...
kefalidisg:
Νομίζω πως ο όρος ''ειδικός γενικός γιατρός '' είναι αδόκιμος, όμως τι να πεις στους συναδέρφους των άλλων ειδικοτήτων όταν μετά το πέρας της ειδικότητας σου εύχονται το συνήθες ''άντε τώρα και ειδικός''. Την στιγμή εκείνη νοιώθω πραγματικά άβολα με τον όρο αυτό, όμως τι μπορεί να κάνώ; τις περισσότερες φορές προσπαθώ να εξηγήσω ότι δεν αισθάνομαι ειδικός σε κάτι και ότι ο ρόλος της ειδικοτητάς μας είναι ακριβώς το αντίθετο, όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωσση να το καταλάβει κάποιος διότι επιτυχημένος γιατρός είναι ο υπέρεξειδικευμένος γιατρός και όχι αυτός που ασχολείτε μα την ΠΦΥ. Όσο πιο πολλές εξειδικεύσεις έχεις τόσο το καλύτερο.
ARCTORIUS:
Προς θεου δε θελω ουτε να μειωσω την ειδικοτητα της εσωτερικης ιατρικης ουτε και να---κλεψω--- κανενος τη δουλεια.Η εσωτερικη ιατρικη ειναι ισως απο τις πιο σημαντικες ειδικοτητες στο χωρο της ιατρικης και στην ιταλια την ονομαζουν στα λατινικα MATER ET MAGISTRA δηλαδη η μητερα και δασκαλα σχεδον ολων των ειδικοτητων.Αντιδρω απλα με τη χρησιμοποιηση μιας ονοματολογιας ισως επιτηδες χρησιμοποιημενη απο τον ιδιο τον κρατικο μηχανισμο ωστε να καλυπτει τις ατελειες του και να συγχωνευει ΔΥΟ ειδικοτητες σε μια.Και βεβαια οπως λες οι ---παθολογοι--- επιτελεσαν το εργο τους και προσεφεραν παρα πολλα,απλα για μενα δεν ηταν παθολογοι,για μενα ηταν γενικοι ιατροι.Δε με ενδιαφερει αν μου πουνε οτι εξειδικευτηκαν στην εσωτερικη ιατρικη,ο τροπος με τον οποιο δουλευαν ειναι αυτος του οικογενειακου ιατρου.
Βεβαια αδικα μαλωνουμε τοσα χρονια μιας και το νεο νομοσχεδιο θα θεωρει ειδικοτητες πφυ σε λιγο μεχρι και τους νευροχειρουργους της παλαμης αρκει να ειναι οι προσωπικοι ιατροι ενος ατομου αλλα τελος παντων στην ελλαδα δεν ειμαστε?μενει να δουμε τους ΕΛ να κατεβαινουν να κανουν σε λιγο πφυ.
Με τον υπουργο μας ειναι ολα δυνατα...
ΥΓ¨>Στο θεμα του ειδικου γενικου ιατρου,δεν το δεχομαι σαν ονομασια.Αν πχ καποτε εξειδικευτω πανω στη γενικη ιατρικη σε αυτο που μου αρεσει πολυ οπως η αθλητιατρικη και η αθλητικη διατροφολογια (οπου υποψην δεν θα ειμαι αθλητιατρος απλα θα κατεχω καποιες γνωσεις πανω σε αυτους τους τομεις) θα γραφω στην ταμπελα μου ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΧ... ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ...Η ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ.
Οταν λεμε φυσικα εξειδικευμενος δεν εννοουμε οτι πηγα παρακολουθησα ενα σεμιναριο 5 ημερων στην αθλητιατρικη και επειδη πηρα ενα πιστοποιητικο συμμετοχης εγινα και αθλητιατρος....ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ γιατι πολλες φορες παρατηρουνται και τετοια φαινομενα.Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ Η ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ειδαλλως ειναι ολα τσαρλατανισμοι.
timex:
Άφού κάποιος τελειώσει την ειδικότητα ποιες εξειδικεύσεις μπορεί να κάνει στην Ελλάδα(ή και αλλού),πόσο διαρκούν και που;
ARCTORIUS:
Στις ηνωμενες πολιτειες ενας οικογενεικος ιατρος μπορει να εξειδικευτει στην γηριατρικη,αθλητιατρικη,επειγουσα ιατρικη,και γυναικολογια παιδιατρικη πρωτοβαθμια φροντιδα.Αυτα στην αμερικη.Εδω στην ελλαδα δεν γνωριζω αν υπαρχει κατι αναλογο αλλα πιστευω οτι κατι θα βρεθει.Βεβαια ας κοιταξουμε πρωτα να γινουμε καλοι γενικοι ιατροι και υστερα βλεπουμε.Μια πιστοποιηση δυνατοτητας χρησης υπερηχογραφου ειναι ενα πρωτο καλο βημα αν και δεν ξερω πως θα μας βλεπουν οι γυρω συναδελφοι ακτινολογοι και παει λεγοντας,γιατι εχω διαβασει κατα καιρους οτι ουτε αυτο μπορουσε να κανει ενας ιατρος της γενικης ιατρικης.
Τελος παντων θα μαθω συντομα και αλλα και θα σε ενημερωσω γιατι με ενδιαφερει και εμενα
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση