Γενικά > Γενική συζήτηση
Πτυχές Ιστορίας -Πορείας της Γ.Ι. και της ΠΦΥ
D-Michalis:
Θα δημοσιεύσω σύντομα άρθρο που θα αναφέρεται στο ιστορικό, αλλά και το «νόημα» αυτής της απόφασης.
Ωστόσο επισημαίνω ότι η Ε.Ε. δεν θέτει θέμα για το πώς πήρε κανείς την ειδικότητα πρό του 1994, αλλά μετά από αυτό το έτος απαιτεί 2 χρόνια ως minimum.
Από δε το 2003 και μετά απαιτεί ως minimum τα 3 χρόνια εκπαίδευσης.
Και προσέξτε τη διατύπωση «έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών με πλήρη απασχόληση και πραγματοποιείται υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών ή οργανισμών» που σημαίνει κάτω από συγκεκριμένο πρόγραμμα και εποπτεία με ειδικά διαμορφωμένα για ειδίκευση στην Γ.Ι. και όχι γενικώς εκπαίδευση για 2 χρόνια. Αυτά διασαφηνίζονται πλήρως στις σχετικές οδηγίες.
Σπ. Α. Μάρκου:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕνδιαφέρουσα απόφαση.....
Να πω το ζουμί;
- Κάθε ιατρός που δεν έχει κάνει 2 χρόνια τουλάχιστον άσκηση στην ειδικότητα δεν έχει νόμιμα την ειδικότητα της γενικής ιατρικής κατά την ΕΕ.
- Το δικαστήριο δεν μπορεί να υποχρεώσει την Ελλάδα, να πάρει πίσω την ειδικότητα από αυτούς που την διατηρούν παράνομα, άρα καμιά άμεση αλλαγή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η απόφαση αφορά τους αποκτήσαντες τον τίτλο ειδικότητας από 1/1/95
Μπορείτε να υποχρεώσετε εσείς την Δ/νση Υγείας που χορήγησε τον τίτλο, με έγγραφό σας και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με μήνυση για παράβαση καθήκοντος (10 Ευρώ το κόστος) κατα του Προϊσταμένου της. Το ίδιο μπορειτε να κάνετε και στον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής σας αν είναι ιδιώτης ο κατέχων παρανόμως τον τίτλο γιατρός και επιπλέον στο Νοσοκομείο αν υπηρετεί στο ΕΣΥ.
Μην δειλιάζετε αργά η γρήγορα τους συγκεκριμένους γιατρούς θα τους βρείτε μπροστά σας.
Προσφυγή στο Στε είναι καλό να κάνει η ΕΓΕ που ξεκίνησε και το θέμα, επί Μιχάλη, αν δεν έχει ήδη κάνει.
Άρθρο 232Α
1. Όποιος με πρόθεση δεν συμμορφώθηκε σε προσωρινή διαταγή δικαστή ή δικαστηρίου ή σε διάταξη δικαστικής αποφάσεως, με την οποία υποχρεώθηκε σε παράλειψη ή σε ανοχή ή σε πράξη που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και η επιχείρησή της εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούλησή του ή σε διάταξη εισαγγελέα σχετική με την προσωρινή ρύθμιση της νομής μεταξύ ιδιώτη και Δημοσίου ή ΟΤΑ ή άλλου ΝΠΔΔ, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.
Σημ.: Η συγκεκριμένη οδηγία έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο
Άρθρο 261
Παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή
Υπάλληλος που προσπαθεί να πείσει άλλον υπάλληλο ο οποίος είναι υφιστάμενός του ή βρίσκεται υπό τον υπηρεσιακό του έλεγχο να διαπράξει κάποιο από τα εγκλήματα των άρθρων 235 έως και 260 ή που εν γνώσει του τον ανέχεται να κάνει κάποιο από αυτά τα εγκλήματα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη δεν υπάγεται σε άλλη διάταξη του ποινικού νόμου η οποία την τιμωρεί με βαρύτερη ποινή.
Άρθρο 259
Παράβαση καθήκοντος
Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλο παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος η κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα δημοσιεύσω σύντομα άρθρο που θα αναφέρεται στο ιστορικό, αλλά και το «νόημα» αυτής της απόφασης.
Ωστόσο επισημαίνω ότι η Ε.Ε. δεν θέτει θέμα για το πώς πήρε κανείς την ειδικότητα πρό του 1992, αλλά μετά από αυτό το έτος απαιτεί 2 χρόνια ως minimum.
Από δε το 2003 και μετά απαιτεί ως minimum τα 3 χρόνια εκπαίδευσης.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μέχρι τώρα ήξερα τις περιπτώσεις της χορήγησης της «ιδιότητας» (ελληνική παγκόσμια ευρεσιτεχνία) της γενικής ιατρικής σε ανειδίκευτους το 2003 και τις περιπτώσεις της χορήγησης της ειδικότητας της γενικής ιατρικής, με ταχύρρυθμα σεμινάρια πάλι σε ανειδίκευτους στα πρώτα χρόνια του ΕΣΥ, στα πλαίσια των αναγκών για επάνδρωση των Κ.Υ. στα πρώτα τους βήματα.
Προφανώς, έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις απονομής της ειδικότητας τιμής (ή μάλλον ψήφοις) ένεκεν. Mήπως μπορούν οι παλιότεροι να μας διαφωτίσουν;
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕνδιαφέρουσα απόφαση.....
Να πω το ζουμί;
- Κάθε ιατρός που δεν έχει κάνει 2 χρόνια τουλάχιστον άσκηση στην ειδικότητα δεν έχει νόμιμα την ειδικότητα της γενικής ιατρικής κατά την ΕΕ.
..................................................................
- Για σκεφτείτε πόσοι διευθυντάδες, προέδροι (νυν και πρώην) και άλλοι μεγάλοι "αρχιερείς" μπορεί να βρεθούν σε αυτήν την θέση;;;; Τι θα γίνει ξαφνικά με αυτούς όταν μείνουν μόνο με την "ιδιότητα"; Θα μπορούν να είναι διευθυντάδες, μέλη σε σωματεία/οργανώσεις του εξωτερικού και του εσωτερικό της ειδικότητας, κλπ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είμαι νομικός, μήπως όμως σ' αυτές τις περιπτώσεις που αναφέρεις υπάρχει περίπτωση παραγραφής αφού μιλάμε για ιστορίες των πρώτων χρόνων του ΕΣΥ; Υφίσταται παραγραφή σ' αυτή την περίπτωση;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν υφίσταται παραγραφή, αυτό είναι σίγουρο, αλλά δικό μου λάθος, ζητώ συγνώμη, δεν πρόσεξα τον χρόνο έναρξης, που είναι το 1995.
Συνεπώς, διευθυντάδες, προέδροι, "αρχιερείς" μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.
Βέβαια, δεν ξέρω τι γίνεται με όσους πήραν θέση σε ιατρείο και έχουν μονιμοποιηθεί τώρα, ή ακόμη καλύτερα σε αυτούς που έχασαν θέση από τέτοιους. Δεν νομίζω ότι θα είναι πολλοί αλλά όχι και λίγοι σίγουρα.
Το σίγουρο και αυτό είναι επίσης σοβαρό κατά την γνώμη μου είναι ότι βγαίνει μια ρετσινιά για την Ελλάδα που επιτρέπει οποιαδήποτε επιστημονική εταιρία ή συνδικαλιστικό σωματείο της ειδικότητας μας στο εξωτερικό να "αμφισβητεί", εάν το επιθυμήσει, το χαρτί της ειδικότητας μας και να ζητάει και επιπλέον βεβαιώσεις από το ίδρυμα άσκησης της ειδικότητας. Και εκεί, δεν υπάρχει καμιά νομοθεσία που να του επιβάλει το αντίθετο.
D-Michalis:
Για μένα ένα μέτρο «εξτρέμ, αλλά αποδοτικό» θα ήταν η χορήγηση από την ένωση πινακίδας πιστοποίησης που θα κρεμιέται έξω από το ιατρείο και θα αναφέρει «ειδικευμένος στην Γ.Ι. κατά τα προβλεπόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία»
Γιατί η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για το πάπλωμα δεν λέει τίποτε.
Καταδικάζει την Ελλάδα σε καταβολή των δικαστικών εξόδων και τελειώσαμε (τελειώσαμε?)
(Περισσότερα γράφω σε κείμενό μου που έστειλα στην ένωση και γι’ αυτό δεν το δημοσιοποιώ ακόμη, αλλά όταν αναρτηθεί στο site θα βάλω link)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση