Γενικά > Γενική συζήτηση
Πτυχές Ιστορίας -Πορείας της Γ.Ι. και της ΠΦΥ
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα το θυμηθώ στην επόμενη κρίση όταν θα παρουσιαστεί παθολόγος ή πνευμονολόγος με πλούσιο έργο στη ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
--- Τέλος παράθεσης ---
Εμένα δεν θα με χαλάσει ότι και να είναι εάν έχει σοβαρό έργο και υποστηρίζει την γενική ιατρική.
Το γεγονός ότι σήμερα οι γενικοί ιατροί μπαίνουν στα περιφερειακά ιατρεία το χρωστάμε σε ένα νεφρολόγο.
Εμένα με χαλάνε οι συνάδελφοι που απομυζούν την γενική ιατρική όπου και αν προέρχονται (ακόμη κι από την γενική ιατρική)
Εμένα η εξεταστική επιτροπή που αναλαμβάνει να εξετάσεις τους γενικούς ιατρούς εάν είναι καλοί παθολόγοι και η εξεταστική επιτροπή που θεωρεί ότι πρέπει να είναι όλοι της κλίκας με χαλάει πολύ. Αλλά όποιος έχει ήθος και δεν του αρέσει παραιτείται. Οι υπόλοιποι ουρλιάζουν σαν τους λύκους.
iGP:
Κανένα ίχνος ειρωνείας δεν περιείχε η φράση μου. Απλά, ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν πολλές αναγνώσεις του ίδιου πράγματος.Ότι πολύ απλά, εγώ δε συμφωνούσα με την οπτική του κυρίου Μάρκου.Ότι εμένα δε με ενδιαφέρει αν ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν καθηγητές όσοι έχουν αλλότρια ειδικότητα (τι πάει να πει "αλλότρια" ειδικότητα, στην ιατρική επιστήμη; ;) ). Με ενδιαφέρει να υπάρχει στα πανεπιστήμιά μας, στο πρόγραμμα σπουδών, μάθημα με αντικείμενο τη Γενική Ιατρική και ΠΦΥ.Και να το διδάσκουν, πρώτα απ' όλα Άνθρωποι και μετά Δάσκαλοι.Χωρίς ταμπέλες.Και αυτό ισχύει για όλα τα γνωστικά αντικείμενα.
Διαβάζοντας το Φ.Ε.Κ., αυτή την ερμηνεία έδωσα.Εσείς δώσατε τη δικιά σας.Πειράζει που ξεκινάμε από άλλη αφετηρία;Αν είμαι ό,τι χειρότερο για ένα forum, μήπως να σας αφήσω, για να μείνει μόνο η αφρόκρεμα;
Πάντως, αν για εσάς ότι χειρότερο για ένα forum, είναι η ειρωνεία, για μένα είναι η εμπάθεια.Είδατε που και σε αυτό ταιριάζει το έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε;Το υπαρξιακό νόημα της φράσης είναι πολύ σπουδαίο, για να το θεωρεί κάποιος, απλά ειρωνικό.Αλλά ακόμη και για τη τελευταία φράση μου, όπως και για όλες, έτσι είναι, αν έτσι νομίζω. Ή δεν είναι έτσι, αν έτσι νομίζετε εσείς.Δικαίωμά μας, από κοινού... ;)
Δ. Κουναλάκης:
Να κλείσουμε αυτή την συζήτηση κ. Μάρκου και κ. Βέρρα
iGP:
Όντως, γιατί μου κλέβει πολύτιμο χρόνο.Ευχαριστώ.
timex:
Εμένα με χαλάει ακόμη και το ότι συζητάμε πως μπορούν να μπαίνουν σε θέσεις για γενικούς γιατρούς, σε επιτροπες εξετάσεων, πανεπιστήμια κτλ , γιατροί που δεν είναι γενικοι γιατροί!!
Και ερωτώ, αυτό δεν συμβαίνει σε καμία άλλη ειδικότητα.Γιατί να συμβαίνει στη δική μας;
Με την ίδια λογική, θα μπορούσε ένας γενικός γιατρός να μπει σε επιτροπή εξετάσεων παθολογίας ;
Πιστεύετε θα δεχόταν οι παθολόγοι κάτι τέτοιο;
Εμείς γιατι το δεχόμαστε;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση