Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές
Πόσο βιώσιμα είναι τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία;
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγω δεν μπορω να αντιληφθω βασιλη το να περασει απο το χερι μου μια fake γνωματευση και να την προσυπογραψω για λογους συναδελφικης(ρε δε γαμιουνται) η φιλικης (επισης) η αλλης αλυλεγγυης.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η πείρα έχει διδάξει σ΄αυτή τη χώρα ότι με το να μάχεται κανείς μόνος έναντι όλων, ουδείς γεγάμηκε πώποτε ή, για να το θέσουμε πιο συγκεκριμένα, το πιθανότερο είναι να χαρακτηριστεί "αιρετικός", "αντικαθεστωτικός", "ιδιόρρυθμος" ή "απρόβλεπτος" και αργά ή γρήγορα να καταστεί απόβλητος από το συνάφι του, και τότε θέλει γερά γκογκόβια για να επιβιώσει.
Ο μέσος νεο- Ελ έχει μάθει να τακτοποιεί τις υποθέσεις του με βύσμα, ακόμη και όταν θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν και χωρίς αυτό. Αυτό γίνεται για να καρπωθεί το credit το φυσικό πρόσωπο που μεσολαβεί ως βύσμα (για το οποίο έχουν επινοηθεί και οι χαρακτηρισμοί κονέ, άκρη, scart, HDMI, δόντι, χαυλιόδοντας, μπάρμπας στην Κορώνη κ.α.) και που κατέχει εξέχουσα θέση στην κοινωνική πυραμίδα, δικαιώνοντας το χαρακτηρισμό του Μπαχαλιστάν για την πραγματικότητα της χώρας στην οποία ζούμε: Μια χώρα-Ντίσνεϋλαντ όπου όλα επιτρέπονται και ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και δεν δίνει λόγο για τις πράξεις του, αρκεί να διαθέτει (ή να τυγχάνει ο ίδιος) ισχυρό βύσμα. Ευθύνη, συνέπεια, αξιοκρατία, ισονομία και τήρηση των Νόμων, είναι (και θα παραμείνουν) σ' αυτή τη γωνιά της Υφηλίου λέξεις άγνωστες.
Οι μόνοι που καμιά φορά την πληρώνουνε που και που (για το θεαθήναι) είναι τίποτε ταλαίπωροι ποινικοί σύγχρονοι Αγιάννηδες από το ταράφι των αλλοδαπών, των τσιγγάνων, των (πρε)ζάκηδων, των πορνών κ.τ.ο. που τσιμπάνε οι τσοσμπάδες στα στενά πέριξ της Ομόνοιας ή στην Πλ. Ναβαρίνου για μικρο-κλοπές, πώληση σι-ντι του Χατζηγιάννη, μπάφο, πορνεία, παράνομη είσοδο στη χώρα, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία εγγράφων για έκδοση άδειας παραμονής κ.α. παρόμοια.
Αντίθετα, οι παραβάτες γιατροί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, εκδότες, εργολάβοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι κ.α., τυγχάνουν της απόλυτης προστασίας από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (η μόνη δημόσια υπηρεσία που διαθέτει ταχύτατα αντανακλαστικά στη χώρα), δεν ανακοινώνεται η ταυτότητά τους, απολαμβάνουν το τεκμήριο της αθωότητας και ουδέποτε οδηγούνται στην ψειρού. Αν παρ' ελπίδα παραστρατήσει κανένας δικαστικός λειτουργός και τους προφυλακίσει, αμέσως αιτούνται μεταγωγή στο Νοσοκομείο, όπου πάλι κάποιος από το συνάφι των "συναδέλφων" μας θα αναλάβει πρόθυμα την αποφυλάκισή τους λόγω "σοβαρού προβλήματος υγείας" (φοριέται πολύ η Νόσος Crohn, η πολλαπλή σκλήρυνση και διάφορα απίθανα Ca), ενώ για τον "εξω-συστημικό" δικαστικό επιφυλάσσεται δυσμενής κρίση, πειθαρχική δίωξη, μετάθεση στην πινέζα και τελικά έξωση από τον κλάδο, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν (αυτού και των υπολοίπων).
Denominator:
Λίγες ακόμη λεπτομέρειες για να αισθανθούμε πόσο πολύπλοκο είναι το θέμα της απόφασης μιας ΑΥΕ:
1) Τι είναι προτιμότερο; Να μην πάρει σύνταξη κάποιος που δικαιούται ή να πάρει κάποιος που δε δικαιούται; Όταν η απόφαση μετριέται με ποσοστό επί τοις εκατό και ένα τουλάχιστον μέρος της επαφίεται στην κρίση της επιτροπής (όχι αόριστα, αλλά με βάση το ιστορικό του ασθενούς, την εξέτασή του από την επιτροπή όπου απαιτείται και τη συνεκτίμηση των γνωματεύσεων και κυρίως των εξιτηρίων των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων), πόσο αυτηρότητα μπορεί να επιδείξουν τα μέλη της;
2) Η μέγιστη αυστηρότητα διασφαλίζει την επιτροπή, η ελάχιστη τον ασθενή.
3) Σε έναν ασθενή που είναι αδύνατον να αυτοεξυπηρετηθεί αλλά δεν εμπίπτει σε κάποια από τις αυστηρές προϋποθέσεις για χορήγηση εξωιδρυματικού επιδόματος (τετραπληγία, παραπληγία κ.λ.π.), τι κάνεις αν είναι κάτω από το όριο της φτώχειας; (Μην ξεχνούμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η επιτροπή μεταβαίνει και για κατ' οίκον εξέταση και έρχεται αντιμέτωπη με πολλά κοινωνικά δράματα).
4) Σε μία χωρισμένη και άνεργη μητέρα με παιδί ναρκομανή και (αμφισβητήσιμη αν είναι κανείς καχύποπτος) ψυχιατρική γνωμάτευση που δίνει συνταξιοδοτήσιμο ποσοστό για δύο έτη τι κάνεις;
5) Έρχονται δύο άτομα με κάταγμα Colles στο ίδιο χέρι (δεξί). Ο ένας είναι οδηγός γερανοφόρου και ο άλλος περιπτεράς. Ο περιπτεράς μπορεί να δουλέψει σχεδόν αμέσως, ο οδηγός μπορεί να χρειαστεί και τέσσερις μήνες μέχρι να ανακτήσει τη δύναμη που απαιτείται για να οδηγήσει βαρύ όχημα. Τους ξεχωρίζεις ή εφαρμόζεις το νόμο το ίδιο; Κι αν εδώ δέχεται κανείς την κρίση της επιτροπής, γιατί δεν τη δέχεται αλλού;
6) Αιτείσαι απαλλαγή λόγω κωλύματος όταν πρόκειται να κρίνεις ασθενή που είναι συγγενής κάποιου μέλους της επιτροπής μεταβιβάζοντας το πρόβλημα στον αναπληρωτή σου ή στη ΒΥΕ; Αν δεν το γνωρίζεις;
7) Πάμε στις γνωματεύσεις. Κρατική νοσοκομειακή γνωμάτευση μετά από νοσηλεία - αμφισβητείται; Γνωμάτευση διευθυντή πανεπιστημιακής κλινικής - αμφισβητείται; Κι αν την αμφισβητήσει η ΑΥΕ και ο ασθενής προσφύγει στη ΒΥΕ, η οποία θα τον δικαιώσει, πώς προστατεύεται μετά η επιτροπή νομικά;
Πριν λοιπόν μιλήσουμε με αφορισμούς καλό είναι να αναλογιστούμε όλα τα επιστημονικά, ηθικά και πρακτικά ζητήματα/διλήμματα που ανακύπτουν. Και για να πω και κάτι αισιόδοξο: Η διαφθορά δεν αφορά παρά ένα μικρό μέρος επίορκων - στη δική μου (μικρή) θητεία ελάχιστα ήταν τα περιστατικά που κίνησαν την υποψία και ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία.
Υ.Γ. Για κάθε συνεδρίαση της ΑΥΕ (8-10 ασθενείς) αμοιβόμουν με 40 ευρώ μεικτά, συμπεριλαμβανομένων και των κατ' οίκων επισκέψεων σε όσους δεν μπορούσαν να μετακινηθούν (όχι πάντα μέσα στην πόλη...).
Denominator:
«Ψαλίδι» δύο εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές από τον ΟΠΑΔ
Λόγω κατάχρησης υλικών
Κατάχρηση υλικών από τις ιδιωτικές κλινικές όπου φούσκωσαν δραματικά τους λογαριασμούς των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ ανακάλυψαν ιδιώτες-«ράμπο» που προσέλαβε η διοίκηση του Ταμείου για να διαπιστώσει εάν οι ασφαλισμένοι υποβλήθηκαν σε περιττές εξετάσεις και επεμβάσεις.
Μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο, το Ταμείο κατάφερε έκπτωση της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ όταν ήρθε η ώρα να ξεπληρώσει τα χρέη του στα νοσηλευτικά ιδρύματα, σύμφωνα με «Τα Νέα».
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ταμείου επί των 1.200 νοσηλειών που ελέγχθηκαν και για τις οποίες εκκρεμούσαν στον ΟΠΑΔ απαιτήσεις της τάξης των 12 εκατομμυρίων ευρώ, προτάθηκαν, μετά από κλινικό έλεγχο, περικοπές άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ – πρόκειται δηλαδή, για το 17,34% του συνολικού αιτούμενου ποσού.
Σημειώνεται ότι η σχετική Έκθεση Αποτελεσμάτων του αναδρομικού ελέγχου ανέλεγκτων νοσηλειών σε ιδιωτικές κλινικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παραδόθηκε στον ΟΠΑΔ την προηγούμενη εβδομάδα.
Όπως προκύπτει από την Έκθεση, η συντριπτική πλειοψηφία (74,02%) των περικοπών αναφέρονταν σε ειδικά υλικά (συνηθέστερα στεντ, υλικά αρθροπλαστικής κ.λπ.). Σύμφωνα δε με τους ελεγκτές, εάν οι έλεγχοι διενεργούνταν σε πραγματικούς χρόνους, όπως γίνεται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι περικοπές θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες.
Ήδη οι διοικήσεις των ιδιωτικών κλινικών αποδέχτηκαν την έκθεση, παραιτούμενοι εγγράφως από κάθε περαιτέρω διεκδίκηση.
in.gr
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν παρ' ελπίδα παραστρατήσει κανένας δικαστικός λειτουργός και τους προφυλακίσει, αμέσως αιτούνται μεταγωγή στο Νοσοκομείο, όπου πάλι κάποιος από το συνάφι των "συναδέλφων" μας θα αναλάβει πρόθυμα την αποφυλάκισή τους λόγω "σοβαρού προβλήματος υγείας" (φοριέται πολύ η Νόσος Crohn, η πολλαπλή σκλήρυνση και διάφορα απίθανα Ca),
--- Τέλος παράθεσης ---
...αλλά και "μια έντονη δυσφορία": "μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα αισθάνθηκε μια εντονότατη δυσφορία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"."
Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος.
Denominator:
Έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος που εξηγεί την τύχη των αποθεματικών του ΕΤΑΑ-Τομέα Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση