Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

(1/1)

GAD2:
Καλησπέρα σε όλους
Παρέδωσα το φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη νομαρχία, αλλά μου έιπε ότι για να έρθει για έλεγχο θα πρέπει το ιατρείο να έιναι έτοιμο..και στο μεταξύ η εφορία δεν κάνει έναρξη επιχείρησης χωρίς την άδεια λειτουργίας από την νομαρχία.....
Πρέπει να κάνω έναρξη επιτηδεύματος στη εφορία?
Πρέπει να τσακωθώ με την εφορία?
Γιατί αν πάω να αγοράσω χωρίς τιμολόγιο -έχω βέβαια ΑΦΜ- τότε η νομαρχία θα ζητήσει τα τιμολόγια στον έλεγχο..
Μύλος..

kefalidisg:
  Δεν έχει σχέση η έναρξη με την άδεια λειτουργίας, η γυναίκα μου που είναι βιοπαθολόγος έκανε την εναρξή της πριν από 2 εβδομάδες κα τώρα τρέχει για την άδεια λειτουργίας του εργαστηρίου της. Πας στην εφορία και κάνεις έναρξη έχοντας 1)συμβόλαιο μίσθωσης του ιατρείου, 2)φωτοτυπία ταυτότητας, 3)αίτηση(την παίρνεις από εκεί), 4)ΑΦΜ, 5)βεβαίωση εγγραφής από το ΤΣΑΥ και ενήμερος, 6)βεβαίωση εγγραφής στον ιατρικό σύλλογο, με όλα αυτά σου κάνουν την έναρξη και φεύγεις...

Argirios Argiriou:
Απόσπασμα από πρόσφατο σχειτικό μήνυμα του συνάδελφου Βασίλη Παπαδόπουλου με ημερομηνία 09/02/2012:


Συνάδελφε καλώς ήλθες στο forum.
Το ερώτημά σου, κάτω από κανονικές συνθήκες, θα μπορούσε να θεωρηθεί ρητορικό.
Για να ανοίξει κανείς ιατρείο, πρέπει να ακολουθήσει μία διαδικασία η οποία ξεκινά από την Εφορία, όπου δηλώνεται η δραστηριότητα και η έδρα της επιχείρησης (έτσι σε βλέπει η Εφορία όσο κι αν λες ότι ασκείς λειτούργημα). Μπορείς να δηλώσεις το σπίτι σου, αρκεί ο χώρος που έχεις προσδιορίσει ως ιατρείο να πληροί τους όρους του σχετικού Π.Δ.
Για να μπορέσεις να είσαι νόμιμος, πρέπει να απευθυνθείς στην οικεία Διεύθυνση Υγείας και να υποβάλεις τα περίπου 14 δικαιολογητικά που απαιτούνται. Η άδεια βγαίνει μετά από επιτόπιο έλεγχο (από αρμόδια επιτροπή στην οποία παρίσταται απαραιτήτως μηχανικός). Για το λόγο αυτό καλό είναι να έχεις ενημερωθεί για το ελάχιστο των προδιαγραφών του ιατρείου σε χώρους και λοιπά.
Τώρα, σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ.
Πριν από ενάμισι μήνα δε θα τολμούσα να στο γράψω, αλλά τώρα πια είναι κοινό μυστικό: Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να μη γίνει ποτέ κανένας έλεγχος από την υπηρεσία, οπότε το μόνο που πρακτικά πρέπει να υπολογίζεις είναι οι ενδεχόμενες καταγγελίες ασθενών.
Καλή αρχή, αν το τολμήσεις.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

SpirosR:
Χαιρετω ολους και ολες,
Ειμαι επιμελητης γενικης ιατρικης σε κεντρο υγειας αλλα για προσωπικους λογους θελω να ανοιξω ιατρειο στην Αθηνα.Συλλεγω πληροφοριες,εχω μπερδευτει αρκετα και θα ηθελα αν γινεται τις  πολυτιμες πληροφοριες καποιων που βρεθηκαν στην θεση μου.
Τι πρεπει να προσεξω,τι "παιζει" με την φορολογια και τα διαφορα τελη επιτιδευματος,ποσο καιρο παιρνει η χαρτουρα και το κυριοτερο-
Αρχικα μονο με συνταγογραφηση θα βγαζω τα λειτουργικα μου εξοδα?Help!!!!!

Denominator:
Θεωρώ ότι τον πιο καθοριστικό ρόλο θα παίξει η δυνατότητα να ενταχθείς στο ΠΕΔΥ ως οικογενειακός γιατρός και λιγότερο τα υπόλοιπα που αναφέρεις, ειδικά αν σκοπεύεις να ανοίξεις ιατρείο όντας άγνωστος μεταξύ αγνώστων.
Η διαδικασία της νομιμοποίησης του ιατρείου δε θα πρέπει να σε απασχολεί, διότι από τη στιγμή που έχεις τα (αρκετά, ομολογουμένως) απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι ευθύνη του Ι.Σ. να σε ελέγξει μέσα σε ένα στενό περιθώριο 30 ημερών, αφού πλέον, σύμφωνα με το νόμο, κάνεις γνωστοποίηση λειτουργίας και όχι αίτηση για αδειοδότηση.
Καλή δύναμη, όπως και νά 'χει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση