Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Γενικός ή Οικογενειακός; Ειδικός ή Ειδικευμένος;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Μπορείς επίσης να ρωτήσεις τον Πρόεδρο αν θα καλέσει όλους τους "Ειδικούς (ειδικότητα)" να αλλάξουν πινακίδες και κάρτες σε "(ειδικότητα)" σκέτο αφού "Ειδική (ειδικότητα)" δεν υφίσταται στην επίσημη λίστα ειδικοτήτων.
Denominator:
Θα έλεγα ότι ο όρος "oικογενειακός" ναι μεν δεν έχει θεσπισθεί επίσημα αλλά δεν έρχεται σε αντίθεση με τη διεθνή πρακτική της Γενικής Ιατρικής, όπως αυτή ασκείται περίπου σε όλο τον κόσμο και σίγουρα στα λεγόμενα ανεπτυγμένα κράτη - η δε μη επίσημη θέσπιση στην Ελλάδα μάλλον φανερώνει μία ολιγωρία παρά αντίθεση με τον κομβικό ρόλο του Γενικού Ιατρού ως οικογενειακού. Υπό τη λογική αυτή - και για την Ελλάδα, μόνο, και αυτό προσωρινά καθώς το θεσμικό πλαίσιο ξέρουμε ότι εκκρεμεί - θα μπορούσα να δεχθώ τον όρο "οικογενειακός" και για συναδέλφους Παθολόγους που ασχολούνται με την ΠΦΥ, αν και εγώ προσωπικά δεν τον χρησιμοποιώ.
Argirios Argiriou:
................
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ
«Aπόκτηση ιατρικής ειδικότητας και εξειδικευσης συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
Ιατρικές ειδικότητες
Άρθρο 11
Ιατρικές ειδικότητες
1. Ως ιατρικές ειδικότητες αναγνωρίζονται οι εξής:
α) Αγγειοχειρουργική, β) Αιματολογία, γ) Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία, δ) Ακτινολογία- Ιατρική Απεικόνιση, ε) Αλλεργιολογία Κλινική Ανοσολογία, στ) Αναισθησιολογία, ζ) Βιοπαθολογία –Εργαστηριακή Ιατρική, η) Γαστρεντερολογία, θ) Γενική - Οικογενειακή Ιατρική, ι) Δερματολογία – Αφροδισιολογία,
..................................................
samsok:
Ενδιαφέρον το σχέδιο νόμου ,έχει όμως ψηφιστεί η παραμένει σχεδιο;
Πάντως θα ήθελα να ξέρω την επίσημη θέση της ΕΛΕΓΕΙΑ και από αύριο θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί τους
pzogr:
Υπάρχουν ΦΕΚ (δεν έχω πρόχειρο αριθμό/έτος), που περιγράφουν την ονομασία και το περιεχόμενη της εκπαίδευσης κάθε ειδικότητας. Μακάρι αυτό να το εφάρμοζαν οι ιατρικοί σύλλογοι. Θα ήταν προς το συμφέρον των τίμιων συναδέλφων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζεται (με αποτέλεσμα ο καθένας να δηλώνει ό,τι του κατέβει - υπερτασιολόγος, διαβητολόγος, ποδολόγος, διαιτολόγος !!! κτλ) ή ότι εφαρμόζεται περιστασιακά.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση