Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Πώς γίνεται η πληρωμή της αυτασφάλισής μας στο ΤΣΑΥ.
Argirios Argiriou:
Με ειδοποίησαν σήμερα και πλήρωσα 1278,60 ευρώ σαν αυτασφάλιση στο ΤΣΑΥ για το πρώτο εξάμηνο του 2011. Είναι η πρώτη φορά που πλήρωσα σε τράπεζα, ενώ παλιά πληρώναμε στο τοπικό υποκατάστημα του ΤΣΑΥ. Μπορείς να επιλέξεις να πληρώσεις σε λογαριασμό του ΤΣΑΥ στην Εθνική, στην AlphaBank, στην Aspis, στην Τράπεζα Αττικής και στην Eurobank. Από το τοπικό υποκατάστημα του ΤΣΑΥ μου είπαν ωστόσο ότι είναι πιο εύκολο να πληρώσεις μέσω Eurobank γιατί το ΤΣΑΥ έχει πιο πολλές σχέσεις με αυτή την Τράπεζα.
Λες στην Eurobank τον αριθμό μητρώου σου στο ΤΣΑΥ και το ονοματεπώνυμό σου, πληρώνεις, και μετά αυτοί σου δίνουν μια απόδειξη που την πας στο τοπικό υποκατάστημα του ΤΣΑΥ. Εκεί γράφουν στο ροζ βιβλιάριο που έχουμε του ΤΣΑΥ ότι είσαι τακτοποιημένος οικονομικά για το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Η όλη διαδικασία μου πήρε περίπου 2,5 ώρες, και να φανταστεί κανείς ότι μένω και εργάζομαι στο κέντρο της Καβάλας. Άλλους που ζουν και εργάζονται εκτός της πόλης μπορεί να τους πάρει σχεδόν μια εργάσιμη ημέρα.
Δεν θα ήταν πολύ πιο απλό να μας δώσουν ένα τραπεζικό λογαριασμό του ΤΣΑΥ στον οποίο να πληρώνει ο καθένας από την Τράπεζά του (πιθανώς και ηλεκτρονικά) το παραπάνω ποσό; Αρκεί να μπορούμε να γράφουμε σε μια γραμμή στην απόδειξη κατάθεσης, σαν πληροφορία προς το ΤΣΑΥ, ότι πρόκειται για αυτασφάλιση στο ΤΣΑΥ για το 1ο εξάμηνο του 2011, μαζί με το Ονοματεπώνυμο μας και τον Αριθμό Μητρώου μας στο ΤΣΑΥ.
jane5p:
Καλημέρα,
θέλω να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει πως γίνεται η πληρωμή του ΤΣΑΥ μέσω ΟΑΕΕ. Έχω σύμβαση με τον ΟΑΕΕ και μου έχουν πει ότι το ΤΣΑΥ το καλύπτουν αυτοί. Όμως στο εκκαθαριστικό που έρχεται οι κρατήσεις προς το ΤΣΑΥ είναι πολύ λιγότερες από αυτές που θα έπρεπε να πληρώνω κάθε μήνα. Δηλαδή κανονικά για το ΤΣΑΥ θα έπρεπε να δίνω περίπου 220€ και από τον ΟΑΕΕ μου παρακρατούν 58,05..μήπως δεν το καλύπτουν πλήρως?? ???
anastasios theodoridis:
Ο ΟΑΕΕ αλλά και οποιοσδήποτε εργοδότης πληρώνει στο ΤΣΑΥ τις ανάλογες εισφορές σχετικά με τις ώρες και ημέρες που εργάζεσαι γι αυτόν. Εφόσον πάρεις βεβαίωση ότι ο εργοδότης σου (εδώ ο ΟΑΕΕ) πλήρωσε εισφορές υπέρ ΤΣΑΥ τότε είσαι καλυμμένος, το οποίο μπορείς και να το διαπιστώσεις με ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα του ΤΣΑΥ που υπάγεσαι.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ ΟΑΕΕ αλλά και οποιοσδήποτε εργοδότης πληρώνει στο ΤΣΑΥ τις ανάλογες εισφορές σχετικά με τις ώρες και ημέρες που εργάζεσαι γι αυτόν. Εφόσον πάρεις βεβαίωση ότι ο εργοδότης σου (εδώ ο ΟΑΕΕ) πλήρωσε εισφορές υπέρ ΤΣΑΥ τότε είσαι καλυμμένος, το οποίο μπορείς και να το διαπιστώσεις με ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα του ΤΣΑΥ που υπάγεσαι.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, το επιβεβαιώνω, καθότι το ίδιο θέμα με είχε απασχολήσει όταν ήμουν ελεγκτής στον ΟΑΕΕ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
jane5p:
Ευχαριστώ πολύ! :)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση