Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Η οδύσσεια των διαβητικών

<< < (5/8) > >>

ΑΡΗΣ:
Η συμμετοχή στα αναλώσιμα είναι 0% για τους διαβητικούς σύμφωνα με τον τελευταίο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ όπως τροποποιήθηκε και υπάρχει σε ΦΕΚ. Ο παλιός τρόπος συνταγογράφησης των αναλωσίμων, δηλ χειρόγραφα σε συνταγές ΙΚΑ, ενέχει τον κίνδυνο του προστίμου του 1 ευρώ για το οποίο ο νέος υπουργός υγείας στην χθεσινή συνάντηση με τον ΠΙΣ δεν είπε ότι θα το αποσύρει ως μέτρο παρά τις επισημάνσεις του ΠΙΣ  για τα προβλήματα που δημουργεί.

chrisdimitrak:
Εννοείται οτι ενέχει ο κίνδυνος για το πρόστιμο. Τα αναλώσιμα που συνταγογράφησα σήμερα τα έγραψα με ημερομηνία 30/6.

NewGP:
Ο παλιος τροπος προβλεπει συνχορηγηση με αντιδιαβητικα δισκια. Τι γίνεται με το προστιμο?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτη δική μου περιοχή η συνταγογράφηση των αναλώσιμων γίνεται με το παλιό τρόπο. Προσωπικά τα βάζω με 25% αλλά τους προηγούμενους μήνες ο φαρμακοποιός έχει πληρωθεί και συνταγές άλλων συναδέλφων που τα γράφουν με 0%.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όταν η χειρόγραφη συνταγή αναλωσίμων δεν περιλαμβάνει δισκία ή ινσουλίνη πρέπει να επισυνάψεις γνωμάτευση που να λέει ότι πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και χρειάζεται τα αναλώσιμα που έχεις στη χειρόγραφη.
Για τη συμμετοχή των αναλωσίμων έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Βγάλαμε τα ερμηνευτικά λεξικά, προσπαθήσαμε να δούμε τι θέλει να πει ο συντάκτης του κανονισμού και δεν βγάλαμε συμπέρασμα.
Εγώ είμαι της "ερμηνείας" 25% ταινίες και σκαρφιστήρες και 0% βελόνες και σύριγγες.
Αν βέβαια εφαρμόσουμε την τακτική του Βασίλη, παραπέμπεις (μέσω γνωμάτευσης χωρίς να γράφεις συμμετοχές) στον υπάλληλο του ταμείου ο οποίος ας ερμηνεύσει τον κανονισμό κι ας αποδώσει ποσοστά. Το κακό είναι ότι μερικοί υπάλληλοι π.χ. ανταποκριτές του ΟΓΑ σε μικρά χωριά δεν ξέρουν ακόμη τι είναι ο ΕΟΠΥΥ!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Πάντως αν ισχύει (ισχύσει) η προμήθεια αναλωσίμων με γνωμάτευση, η αγορά εξ' ολοκλήρου από τον ασθενή και η συνέχεια κατάθεση δαπάνης στο ασφαλιστικό ταμείο, οι φαρμακοποιοί που χορηγούν αναλώσιμα με συμμετοχή, ιδιαίτερα εκείνοι με 0%, θα "φεσωθούν" για τα καλά.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση