Γενικά > Νομικά θέματα
Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;
Argirios Argiriou:
Από Ιατρική ομάδα του facebook στις 03/03/2022:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Δεδομένου ότι πολλοί ιατροί βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα από 01/03/2022, διευκρινίζεται ότι διαπιστώθηκε στο σύστημα του ΕΦΚΑ αιφνίδιος καταλογισμός ασφσλιστικών εισφορών (οφειλές ΕΦΚΑ) που είχαν ανασταλεί κατά την περίοδο της αρχικής πανδημίας COVID (04/2020) στα ατομικά σημειώματα και στο εργαζόμενο προσωπικό των ιατρείων. Αυτές οι οφειλές έχουν κοινοποιηθεί στο ΚΕΑΟ (κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών), χωρίς καμία προειδοποίηση. Περαιτέρω, στους γιατρούς οι οποίοι έχουν παράλληλη ασφάλιση, έχουν καταλογιστεί εσφαλμένα εισφορές με την εκκαθάριση του έτους 2020, παρόλο που έχουν ήδη παρακρατηθεί από τη μισθοδοσία τους και έχουν αποδοθεί στον ΕΦΚΑ.
Η εξακρίβωσή τους ή η αποπλήρωμή τους πρέπει να διενεργηθεί από τους λογιστές, μέσω έκδοσης ταυτότητας οφειλέτη μέσω ηλεκτρονικού συστήματος του ΚΕΑΟ και όχι του ΕΦΚΑ, ώστε να επανέλθει η ασφαλιστική ικανότητα μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.
Argirios Argiriou:
04-03-2022
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Από Ιατρική ομάδα του facebook στις 06/03/2022:
- Πήγα να κάνω εγγραφή στο Κεαο κ μου εμφανίζει αυτό ,ξέρει κάποιος τι μπορεί να σημαίνει ;
- Πρέπει να εγγραφείς ως μη μισθωτός εφκα και να βάλεις σε αριθμό μητρώου το ΑΜΚΑ και όχι το μητρώο του ΤΣΑΥ
- ενω ζηταει ΑΜ εγω να βαλω ΑΜΚΑ?
- Ναι
- Εγώ πάντως τον ΑΜ του ΤΣΑΥ έβαλα ως μη μισθωτός εφκα και με άφησε να κάνω εγγραφή. Κατόπιν είδα ότι ο ΑΜ που εμφανίστηκε ταυτιζόταν με τον ΑΜΚΑ.
- Κι εμένα κάτι τέτοιο έβγαζε, το ανέλαβε ο λογιστής
- Την εγγραφή σας θα την κάνει ο λογιστής
- Μαρία κι εμένα ο λογιστής την έκανε. Δεν προσπάθησα καν βέβαια, γιατί έχω προγραμματισμένες εξετάσεις που ακυρώνονται(??) αν θα είμαι ανασφάλιστη στις 11/3 και ήθελα να τελειώνει το θέμα με το ΚΕΑΟ.Με πληρωμένες όλες τις εισφορές κανονικότατα, εμπρόθεσμα.
Υπόλοιπο από εκκαθάριση του 2020, λέει, έχω που δεν εμφανιζόταν ως οφειλή στα μηνιαία εκκαθαριστικά. (!!!!!).Ειλικρινά σκέφτομαι ότι μας έχουν πολύ γραμμένους εκεί στον ΕΦΚΑ. Έπρεπε να έχουμε το κληρονομικό χάρισμα , να μαντέψουμε ότι υπάρχει αυτή η οφειλή. Και τώρα , ανασφάλιστη η κυρία ( κσι τα τρία τέκνα).
- Σας είπε ο λογιστής σας ότι όντως έχετε αυτήν την οφειλή;
- μπορεί όντως να μην υπάρχει οφειλή..
- κι εμένα κάτι ανάλογο… επί πανδημίας 2020 ο Φεβρουάριος ήταν 0 και μου το βρήκαν στην εκκαθάριση τον Ιούλιο…και ετσι δε μου έβγαινε ασφαλιστική ενημερότητα που χρειαζόμουν για πληρωμή από ταμείο , το πήρα χαμπάρι τον Οκτώβρη και τα πλήρωσα όλα μαζί…166 €… αν και ήταν και σε δόσεις
- Γιά την εγγραφή χρήστη στο ΚΕΑΟ επέλεξα ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ, έβαλα στον αριθμό μητρώου τον ΑΜ του ΤΣΑΥ και μου δόθηκε κλειδάριθμος, τον οποίο όμως δεν χρειάστηκε να τον χρησιμοποιήσω πουθενά. Τελικά στην ταυτότητα οφειλής ο ΑΜ που εμφανίστηκε ταυτίζεται με το ΑΜΚΑ μου (παρότι εγώ είχα βάλει τον ΑΜ ΤΣΑΥ). Επίσης εμφανίστηκε και ένας ΑΜΟ, που μάλλον σημαίνει αριθμός μητρώου οφειλέτη.
- Καλησπέρα,ΑΜΚΑ θα περάσετε
- Ο ΑΜΑ με τον ΑΜΚΑ σε εμάς ταυτίζεται.. Δεν ζητάει τον ΑΜ. ΤΣΑΥ
- Ειχα την τυχη, να εχω ασθενη που εργαζεται στο ΚΕΑΟ! Του ειπα, είστε αληθινοί??? Υπάρχετε στ'αλήθεια??? Με βοηθησε το παιδι παντως να καταλάβω τι συμβαινει και τι υπολοιπα ειχαν μεταφερθει στο ΚΕΑΟ. Σιγουρα παντως, λειτουργει καλύτερα και πιο συνεπώς από τον ΕΦΚΑ.
- "Το Μήνυμα Σφάλματος «Ο Αριθμός Μητρώου Φορέα δεν υπάρχει στο Μητρώο Οφειλετών ΚΕΑΟ» σημαίνει πως οι οφειλές δεν έχουν μεταφερθεί από τον τ. ασφαλιστικό φορέα του οφειλέτη στο ΚΕΑΟ. Σε αυτήν την περίπτωση ο οφειλέτης απευθύνεται στον τ. ασφαλιστικό του φορέα."
Argirios Argiriou:
07/03/2022
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Από Ιατρική Ομάδα στο facebook στις 23/03/2022:
- Καλησπέρα στη ομάδα. Κατέθεσα για σύνταξη πριν από 6 μήνες και σε χρόνο ρεκόρ μου κοινοποιήθηκε η τελική απόφαση συνταξιοδότησης.
Πλήρωνα για μονοσύνταξη τα χρόνια 1984-2011. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν νεότερα ως προς την δικαίωση μας η να προχωρήσω στην προσφυγή/ένσταση σύμφωνα με το υπόδειγμα του κ. Σ.
Η ένσταση κατά του ΕΦΚΑ είναι αρκετή η θα πρέπει να γίνει και αγωγή στο Πρωτοδικείο ?
- Αν σας ειναι ευκολο πιο ειναι το ποσο και για ποσα χρονια εργασιας;
- Για 40 χρόνια είναι το τεράστιο ποσό 1077,09 με κράτηση 6 %
- Σας ευχαριστώ.
- Η ένσταση στο τ. ΤΣΑΥ πρέπει να αποσταλεί εντός 3 μηνών από τη λήψη της οριστικής πράξης συνταξιοδότησης, μετά είναι εκπρόθεσμη.
Η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά ΕΦΚΑ (Υπ. Αποφ. Τσακόγλου για το 10%) της ΕΟΟ και του ΠΙΣ έχει επαναορισθεί για τις 19.9.2022.
Σε απόρριψη από τον ΕΦΚΑ καταθέτεις ατομική προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση