Και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραιτήθηκε από το βο(υ)λευτικό του αυτ-το, αλλά έχει προσωπική συλλογή με άλλα 17 αυτοκίνητα.
Θέλω να πω, ότι η διατήρηση και η λειτουργία του ιατρείου έχει και αυτή τα έξοδά της, το ίδιο και η διαβίωση του ιατρού και της οικογένειάς του, συν τους λογαριασμούς, συν τόσα άλλα όπως έχει εξηγήσει πολύ αναλυτικά και πειστικά ο @Bασίλης. Αυτά βέβαια ισχύουν στην περίπτωση που ο ιατρός έχει ως μοναδικό πόρο την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. Αν πάλι ήθελε να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του και να γίνει Μητέρα Τερέζα ή Αιδεσιμώτατος Ντέσμοντ Τούτου, θα μπορούσε να πάει (προσοχή: δεν του συστήνω να πάει) στην Αφρική ή την Αϊτή1, για να αποφύγει και το άγχος που δημιουργεί το πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου ζούμε.
Είδατε ποτέ τους φαρμακοποιούς με φαρμακείο να υποχωρούν έστω και στο ελάχιστο από τα κεκτημένα τους στο ποσοστό κέρδους, ή στην αποκλειστικότητα και την κληρονομικότητα των αδειών τους; Τους είδατε ποτέ να συγκινούνται απέναντι στους νέους πτυχιούχους που αναζητούν μια θέση στον ήλιο; Θα μου πείτε: - Σαν αυτούς θα γίνουμε; ΟΧΙ, βέβαια! Απλά, τους φέρνω ως παράδειγμα (προς αποφυγή) για να υποστηρίξω το "a fair day's work, for a fair day's pay".
Ειδικά στην περίπτωση ενός ιατρού του ΕΣΥ, η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως αποκαρδιωτική, δεδομένου ότι το ενοίκιο μιας κατοικίας σε ένα νησί, οι λογαριασμοί, τα έξοδα διατροφής, πάγια έξοδα, η συντήρηση αυτ-του, οι φοροκαταιγίδες Παπακων/νου - Βενιζέλου, κ.λπ. υπερβαίνουν κατά πολύ τις μηνιαίες αποδοχές του όπως έχουν διαμορφωθεί στην τρέχουσα πραγματικότητα ενώ ο ίδιος παραμένει πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (εισπράττοντας ως ευχαριστώ τα μπινελίκια των "οργισμένων" ασφαλισμένων, που εκτοξεύονται με μεγαλύτερη ευκολία πάντοτε εναντίον του "δημόσιου" [δωρεάν] γιατρού). Και μη ξεχνάμε, ότι οι νεαρότεροι ιατροί του ΕΣΥ διάγουν αισίως την 5η δεκαετία της ζωής τους, με αυξημένες, ως επί το πλείστο, οικογενειακές υποχρεώσεις.
1 Μην πιαστεί κανείς απ' αυτό και ανάψει καμιά φωτιά, αλλιώς ήθελα να το πω και αλλιώς μου βγήκε, θα το διατυπώσω καλύτερα όταν μπορέσω, προς το παρόν δεν έχω άλλα MB διαθέσιμα, βγαίνω τσάρκα, φιλιά σε όλους, τα λέγαμε.