Γενικά > Νομικά θέματα
Για άδεια λειτουργίας ιδιωτικού Ιατρείου.
arispapa:
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ για να δοθεί άδεια λειτουργίας ιατρείου σε περιοχή αμιγούς κατοικίας οφείλει να φαίνεται στο σχέδιο και χώρος κατοικίας του ιατρού δίπλα από τον χώρο του ιατρείου. Ισχύει;
Η δική μου περίπτωση είναι ακόμα πιο σύνθετη και αφορά την λειτουργία ιατρείου σε χώρο με άδεια καταστήματος που βρίσκεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας. Στην ίδια οικοδομή στεγάζονται άλλα 3 ιατρεία και 1 γραφείο. Οι χώροι είναι όπως προβλέπεται "χώροι κυρίας χρήσης" και τα τετραγωνικά μέτρα / διαστάσεις εντός ορίων, αλλά σκοντάφτει στην χρήση γης σύμφωνα με τους μηχανικούς. Ξέρει κάποιος να απαντήσει ???
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣύμφωνα με τον ΙΣΑ για να δοθεί άδεια λειτουργίας ιατρείου σε περιοχή αμιγούς κατοικίας οφείλει να φαίνεται στο σχέδιο και χώρος κατοικίας του ιατρού δίπλα από τον χώρο του ιατρείου. Ισχύει;
Η δική μου περίπτωση είναι ακόμα πιο σύνθετη και αφορά την λειτουργία ιατρείου σε χώρο με άδεια καταστήματος που βρίσκεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας. Στην ίδια οικοδομή στεγάζονται άλλα 3 ιατρεία και 1 γραφείο. Οι χώροι είναι όπως προβλέπεται "χώροι κυρίας χρήσης" και τα τετραγωνικά μέτρα / διαστάσεις εντός ορίων, αλλά σκοντάφτει στην χρήση γης σύμφωνα με τους μηχανικούς. Ξέρει κάποιος να απαντήσει ???
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν στο καταστατικό της οικοδομής δεν αναφέρεται ότι απαγορεύεται ρητώς χώρος κύριας χρήσης να χρησιμοποιηθεί ως ιατρείο, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Το αν λειτουργούν ήδη 3 ιατρεία δεν είναι ασφαλές κριτήριο διότι: α) μπορεί να είναι παλαιότερα του 2001, οπότε δύνανται να παρεκκλίνουν από το ΠΔ 84/2001 και β) να ευρίσκονται σε τμήμα της οικοδομής στο οποίο επιτρέπονται ιατρεία (π.χ. μέχρι ένα όροφο), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ισχύει για ολόκληρο το κτίσμα.
arispapa:
Με έχουν πληροφορήσει και από την πολεοδομία και από τον ΙΣΑ ότι de facto σε περιοχή αμιγούς κατοικίας τα καταστήματα ορίζονται ως καταστήματα καθημερινών αναγκών όπως φαμακεία , μπακάλικα,κρεοπωλεία γαλακτοπωλεία κ.α. στα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται τα ιατρεία τα οποία για κάποιο λόγο ανήκουν στην κατηγορία γραφεία και δεν μπορούν να στεγαστούν σε κατάστημα τέτοιο. Γνωρίζετε κάποια νομοθεσία στην οποία μπορώ να στηριχθω και να αδειοδοτήσω το ιατρείο μου χωρίς αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε οικία?
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε έχουν πληροφορήσει και από την πολεοδομία και από τον ΙΣΑ ότι de facto σε περιοχή αμιγούς κατοικίας τα καταστήματα ορίζονται ως καταστήματα καθημερινών αναγκών όπως φαμακεία , μπακάλικα,κρεοπωλεία γαλακτοπωλεία κ.α. στα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται τα ιατρεία τα οποία για κάποιο λόγο ανήκουν στην κατηγορία γραφεία και δεν μπορούν να στεγαστούν σε κατάστημα τέτοιο. Γνωρίζετε κάποια νομοθεσία στην οποία μπορώ να στηριχθω και να αδειοδοτήσω το ιατρείο μου χωρίς αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε οικία?
--- Τέλος παράθεσης ---
Χωρίς να γνωρίζω νομοθεσία, στη Λάρισα υπάρχουν ιατρεία (μάλλον εργαστήρια μικροβιολόγων) που είναι σε καταστήματα. Σε μικρότερα μέρη (πχ Τύρναβος) έχω δει και ιατρείο (κλινικό). Τώρα αμα είναι θέμα γνωριμιών, δεν ξέρω...
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε έχουν πληροφορήσει και από την πολεοδομία και από τον ΙΣΑ ότι de facto σε περιοχή αμιγούς κατοικίας τα καταστήματα ορίζονται ως καταστήματα καθημερινών αναγκών όπως φαμακεία , μπακάλικα,κρεοπωλεία γαλακτοπωλεία κ.α. στα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται τα ιατρεία τα οποία για κάποιο λόγο ανήκουν στην κατηγορία γραφεία και δεν μπορούν να στεγαστούν σε κατάστημα τέτοιο. Γνωρίζετε κάποια νομοθεσία στην οποία μπορώ να στηριχθω και να αδειοδοτήσω το ιατρείο μου χωρίς αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε οικία?
--- Τέλος παράθεσης ---
Χωρίς να γνωρίζω νομοθεσία, στη Λάρισα υπάρχουν ιατρεία (μάλλον εργαστήρια μικροβιολόγων) που είναι σε καταστήματα. Σε μικρότερα μέρη (πχ Τύρναβος) έχω δει και ιατρείο (κλινικό). Τώρα αμα είναι θέμα γνωριμιών, δεν ξέρω...
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχουν παντού...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση