Γενικά > Νομικά θέματα

Χορήγηση αδειών ανατροφής τέκνων σε Ιατρούς του ΕΣΥ.

<< < (3/7) > >>

kefalidisg:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   Ο συνάδελφος που πήρε άδεια ανατροφής αμα τη αναλήψει των καθηκόντων του και ο συνάδελφος που σκέφτεται αν θα κάνει το ίδιο, υποθέτω θα έγιναν (γίνουν) ιδιαίτερα «συμπαθείς» στους συναδέλφους του οικείου Κ.Υ. και των παραπλήσιων Π.Ι……  ;)

--- Τέλος παράθεσης ---
  Ίσως δεν προλάβατε να διαβάσετε την απαντησή μου, δεν σκοπεύω μάλλον να κάνω χρήση αυτής της άδειας, όμως σε τι διαφέρουμε εμείς με όσους κάνουν χρήση του δικαιώματος αυτού; οι νοσοκόμες π.χ. ή το υπόλοιπο προσωπικό αλλά και γενικώς όσοι εργάζονται στο δημόσιο. Γενικώς πιστεύω ότι συμβαίνουν πολλά παράλογα πράγματα όσον αφορά τις άδειες ανατροφής τέκνων! Όταν είχα πραγματικά ανάγκη αδείας διότι η σύζυγος είχε γεννήσει πρόωρα και δεν μπορούσε να πάρει άδεια λοχείας (λόγω του ότι δεν είχε συμπληρώσει 9 μήνες στην ειδικότητα), δεν υπήρχε λύση εκτός του να πάρουμε άνευ αποδοχών(πράγμα αδύνατο για μας την εποχή εκείνη)! Έτσι μόλις βγάλαμε το μωρό από την θερμοκιτίδα έπρεπε να πάμε για δουλειά και αυτό να το κοιτάζει μια γυναίκα ξένη που δύσκολα ακολουθούσε και τις οδηγίες μας! Τώρα που ο μικρός κοντεύει τα 2 μαθαίνω ότι μπορώ να πάρω πια κάποια άδεια την οποία δεν την έχω ίδιαίτερη ανάγκη και θα δυσκολέψει και τα πράγματα εκεί που θα πάω!!!! Τι να κάνουμε όμως αυτά είναι ανωμαλίες του συστήματος και πραγματικά δεν θα είχα καθόλου τύψεις να πάρω την άδεια αν δεν  επιθυμούσα να επιστρέψω γρήγορα στην δουλειά λόγω της πολύχρονης αναμονής μου(άλλη ανωμαλία και αυτή!!!!). Μετά σου λέει ότι αυτή η χώρα έχει δημογραφικό πρόβλημα, όμως αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.....

Δ. Κουναλάκης:
Δικαιούται κάθε δημόσιος υπάλληλος από την πρώτη ημέρα της υπηρεσίας του, τις άδεια ανατροφής τέκνων.
Εάν είναι γυναίκα, δεν υπάρχουν περιορισμοί.
Εάν είναι άνδρας, πρέπει η σύζυγος να εργάζεται, να δικαιούται από τον τρόπο εργασίας της είτε μειωμένο οράριο είτε την άδεια ανατροφής, και να μην την κάνει χρήση ή άλλη άδεια για γονείς ταυτόχρονα. Συνεπώς εξαιρούνται κάποιες συμβάσεις έργου που δεν προσδιορίζουν οράριο και συγκεκριμένο χρόνο εργασίας με καταληκτική ημερομηνία.
Μπορούν οι σύζυγοι να την μοιραστούν ή να πάρουν τμήματα άδειας και μειωμένου ωραρίου με κοινή δήλωση που κατατίθεται άπαξ και τροποποιείται μόνο σε εξαιρετικά σοβαρό λόγο.
Η παροχή της άδειας ανατροφής δίδεται συνεχόμενα και όχι σε τμήματα. Η άδεια μπορεί να παρθεί κατά το χρονικό διάστημα που κάποιος θα δικαιούνταν το μειωμένο ωράριο.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε, δεν έχω κάτι μαζί σου.
Είναι δικαίωμά σου να πάρεις αυτή την άδεια και κανείς δεν μπορεί να σου πει κάτι. Απλά σου ανέφερα την, λογική εν μέρει, αντίδραση άλλων γιατρών της περιοχής. Σίγουρα θα ακουστεί: «Μμμμμ! Καλό κουμάσι* δείχνει! Κοπανατζής.* Με το που ήρθε, έφυγε» και ίσως να περιμένεις ανάλογο «ξεπλήρωμα» όταν με το «καλό» επιστρέψεις π.χ. «ρίξιμο» ή/και «χώσιμο» στις εφημερίες.
Δε νομίζω ότι περιγράφω κάτι εξωπραγματικό….
* ο χαρακτηρισμός δεν είναι προσωπικός, ελπίζω να γίνεται κατανοητό

Δ. Κουναλάκης:
Κάποτε πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων μας όσο κι αν αυτό μπορεί να μας φέρνει περισσότερη δουλειά.
Η όποια δυσλειτουργία πρέπει να αντιμετωπίζεται από την υπηρεσία και υπάρχει και νομοθεσία και δυνατότητα. Θέληση δεν υπάρχει.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δημήτρη,
επ’ αυτού συμφωνώ στην ουσία βλέπεις όμως ότι πολλές φορές τα νόμιμα δικαιώματα ξεχειλώνουν κατά το δοκούν και παράλληλα «ξεχειλώνουν» μέρη του σώματος όσων υφίστανται τις «συνέπειες».
Επισημαίνω ότι δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του συναδέλφου για την άδεια ανατροφής που την θεωρώ σημαντικότατη κατάκτηση.

Αναφέρομαι στις κυήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που όλες μα όλες, από την αρχή της σύλληψης μετατρέπονται σε επαπειλούμενες. Άραγε έχει κάνει κανείς κάποια εργασία γι’ αυτό; Σίγουρα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Αναφέρομαι στις αναρρωτικές άδειες που κανείς δεν τολμάει να θέσει σε λειτουργία τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. και όταν αυτά επιλαμβάνονται τους βγάζουν όλους λάδι. Γιατροί στην πορεία για τη συνταξιοδότηση είναι σε αναρρωτική όλο το μήνα και ως εκ θαύματος είναι υγιείς τις μέρες που εφημερεύουν (μη χάσουμε και τις εφημερίες! Δε λέει…). Ίσως μάλιστα να πρέπει η υπηρεσία να τους τιμήσει που παρ’ όλη την ασθένειά τους σφίγγουν τα δόντια και κάνουν την εφημερία (οι περισσότερες βέβαια είναι από το σπίτι, από το κρεβάτι του πόνου).
Όπως το κλισέ που λένε οι ποδοσφαιριστές: «Για το καλό της ομάδας θα σφίξω τα δόντια και θα παίξω, έστω και με ένεση..»

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση