Γενικά > Νομικά θέματα
Χορήγηση αδειών ανατροφής τέκνων σε Ιατρούς του ΕΣΥ.
Δ. Κουναλάκης:
Συμφωνώ μαζί σου για τις αναρρωτικές. Αλλά, πάνω από έναν ορισμένο αριθμό αναρρωτικής σε ένα έτος δεν δίνεται σύνταξη;
Ή μήπως η αναρρωτική μόνο λέγεται και δεν κατατίθεται;
Για τις "επαπειλούμενες", δεν θέλεις να πω τίποτα για την ψύχωση της κύησης.
Τ.Μαλλές:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Απλά σου ανέφερα την, λογική εν μέρει, αντίδραση άλλων γιατρών της περιοχής. Σίγουρα θα ακουστεί: «Μμμμμ! Καλό κουμάσι* δείχνει! Κοπανατζής.* Με το που ήρθε, έφυγε» και ίσως να περιμένεις ανάλογο «ξεπλήρωμα» όταν με το «καλό» επιστρέψεις π.χ. «ρίξιμο» ή/και «χώσιμο» στις εφημερίες.
Δε νομίζω ότι περιγράφω κάτι εξωπραγματικό….
* ο χαρακτηρισμός δεν είναι προσωπικός, ελπίζω να γίνεται κατανοητό
--- Τέλος παράθεσης ---
Λογική αντίδραση δεν είναι...ούτε καν εν μέρει.Τυπική όμως είναι, της αντίληψης των "συναδέλφων" για εαυτούς και αλλήλους.
Η αντίληψη αυτή έλκει την... ευγενική της καταγωγή στο στρατό.Σας θυμίζω: "νέος και παλιός ,ο νέος που πρέπει να πήξει πριν ζητήσει άδεια..." κι άλλα τέτοια όμορφα.
Έτσι και στο δικό μας... ευγενές λειτούργημα.Εκπαιδευόμαστε να γίνουμε οι αυριανοί εκμεταλλευτές του συναδέλφου αγροτικού,του νεότερου ειδικευόμενου,του νεότερου επιμελητή κ.ο.κ.
Έτσι λοιπόν,φίλε Διαμαντή,που να τολμήσει ο νεότερος να ζητήσει άδεια ,πριν "λιώσει" όπως "λιώσαμε" και εμείς...Γιατί τώρα που λίγο παλιώσαμε, αντί να απορρίψουμε τις πρακτικές που έχουμε υποστεί,γινόμαστε μιμητές αυτών που ως τώρα βρίζαμε...
Πως λέγεται αυτό στην Ψυχιατρική; Η ταύτιση του θύματος με το θύτη,που συμβαίνει σε καταστάσεις ομηρίας... Σύνδρομο Στοκχόλμης νομίζω...
Άντε περαστικά μας...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι λογικό το: «Περιμένω το νέο για να τον χώσω, να πήξει».
Είναι λογικό όμως το: «Περιμένω το νέο, να αναλάβει στο Π.Ι. του, που είναι άδειο τόσο καιρό, για να ηρεμήσω λίγο από τις καταδρομικές καλύψεις» ή «Περιμένω το νέο να ρθει στο Κ.Υ. για να μοιραστεί η δουλειά».
Στις τελευταίες περιπτώσεις, αν η προσμονή συνοδευτεί με ανακοίνωση επιπλέον απουσίας άλλων 9 μηνών είναι λογικό, εν μέρει, να βγαίνει μια απογοήτευση έως «κακία» στην επιφάνεια. Πολύ περισσότερο αν αφορά συναδέλφους που θα μπορούσαν στο παρελθόν να πάρουν ανάλογη άδεια ανατροφής και δεν την έλαβαν λόγω ασάφειας για τις μητέρες γιατρούς του ΕΣΥ ή μη πρόβλεψης για τους πατέρες μέχρι εκείνο τον καιρό…
timex:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφε, δεν έχω κάτι μαζί σου.
Είναι δικαίωμά σου να πάρεις αυτή την άδεια και κανείς δεν μπορεί να σου πει κάτι. Απλά σου ανέφερα την, λογική εν μέρει, αντίδραση άλλων γιατρών της περιοχής. Σίγουρα θα ακουστεί: «Μμμμμ! Καλό κουμάσι* δείχνει! Κοπανατζής.* Με το που ήρθε, έφυγε» και ίσως να περιμένεις ανάλογο «ξεπλήρωμα» όταν με το «καλό» επιστρέψεις π.χ. «ρίξιμο» ή/και «χώσιμο» στις εφημερίες.
Δε νομίζω ότι περιγράφω κάτι εξωπραγματικό….
* ο χαρακτηρισμός δεν είναι προσωπικός, ελπίζω να γίνεται κατανοητό
--- Τέλος παράθεσης ---
Και εγώ πιστεύω ότι θα ακουστεί το ίδιο.
Στο ΚΥ που δουλεύω, με εντολή διευθυντή και αφού συμφωνήσαμε όλοι οι αγροτικοί, καλύπταμε 6 μήνες μια αγροτικό που ήταν έγκυος(πριν πάρει την άδεια κύησης) και δεν μπορούσε να οδηγεί καθημερινά από την πόλη που μένει στο ΚΥ ,γιατί έχει πολλές και απότομες στροφές, γκρεμούς κτλ, για να ανέβεις τα κακοτράχαλα αν και πανέμορφα βουνά! Βέβαια το κάναμε γιατί μας πλήρωνε για να την αντικαθιστούμε. Μετά πήρε άδεια κύησης και τώρα έχει άδεια λοχείας.
Ο λόγος που ανέφερα τα παραπάνω είναι για να πω, ότι ενώ στην αρχή πιστέψαμε ότι είχε πρόβλημα, έκανε εμετους ,ζαλιζόταν κτλ, όσο περνούσαν οι μήνες αρχίσαμε να πιστεύουμε το σενάριο της λούφας!!
Σε λίγο τελειώνει η άδεια λοχείας και την περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες…
Για να «γλυτώσει»…θα πρέπει να παραιτηθεί….
Για να μη τα παραλέω βέβαια, δεν ακονίζουμε τη λαιμητόμο ,ούτε ετοιμαζόμαστε να της φορέσουμε την κουκούλα για την αγχόνη.
Αλλά όσο να’ναι…
Πάντως η γνώμη μου είναι, αν δικαιούσαι κάτι πρέπει να το παίρνεις.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο ΚΥ που δουλεύω, με εντολή διευθυντή και αφού συμφωνήσαμε όλοι οι αγροτικοί, καλύπταμε 6 μήνες μια αγροτικό που ήταν έγκυος(πριν πάρει την άδεια κύησης) και δεν μπορούσε να οδηγεί καθημερινά από την πόλη που μένει στο ΚΥ ,γιατί έχει πολλές και απότομες στροφές, γκρεμούς κτλ, για να ανέβεις τα κακοτράχαλα αν και πανέμορφα βουνά! Βέβαια το κάναμε γιατί μας πλήρωνε για να την αντικαθιστούμε. Μετά πήρε άδεια κύησης και τώρα έχει άδεια λοχείας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δε νομίζω να πήρε άδεια 6 μήνες πριν γεννήσει επειδή «ζαλιζόταν, δεν μπορούσε να οδηγήσει, ο δρόμος για την εργασία της είναι επικίνδυνος, με στροφές, γκρεμούς κλπ».
Κάποιος καλός και συμπονετικός γυναικολόγος (ίσως και με το αζημίωτο) θα βρέθηκε και θα έδωσε μια γνωμάτευση ότι η κύηση είναι υψηλού κινδύνου, επαπειλούμενη κλπ.
Θα πέρασε κι από την αρμόδια επιτροπή κι όλα ωραία και καλά. Υποθέτω όμως ότι η συνάδελφος δεν θα πέρασε όλους αυτούς τους μήνες στο κρεβάτι για να «σώσει» την κύηση της. Θα έκανε τις βολτίτσες της κι εσείς θα τρέχατε να καλύψετε την απουσία της.
Κι όταν λες ότι σας πλήρωνε ο διευθυντής για να την καλύπτετε τι εννοείς; Τα 35 ευρώ το μήνα που είναι τα έξοδα κίνησης που ούτως ή άλλως τα δικαιούσαι όταν καλύπτεις άλλα ιατρεία; Διαφορετικά με ποιο τρόπο έβρισκε χρήματα για να σας πληρώνεις
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση