Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Ο Οίκος Ναύτου γίνεται ψηφιακός......
Δ. Κουναλάκης:
Οι συμβεβλημένοι ιατροί του Οίκου Ναύτου από αυτό το μήνα κάνουν τα πάντα μέσω του ηλεκτρονικού φακέλου. Δεν επιστρέπεται τίποτα το χειρόγραφο. Μάλιστα ακόμη και τυχόν χειρόγραφες επισκέψεις αυτού του μήνα ζητάνε να τις περάσεις ηλεκτρονικά.
Κάποιες ερωτήσεις που είχα και απαντήσεις που πήρα:
Ερώτηση: πότε ξεκινάει να λειτουργεί υποχρεωτικά μόνο το ηλεκτρονικό σύστημα;
Απάντηση: Είναι υποχρεωτικο απο Ιουλιο
Ερώτηση: Υπάρχουν σε επαρκή αριθμό συμβεβλημένα φαρμακεία και μικροβιολογικά εργαστήρια για να διαχειριστούν τις ηλεκτρονικές συνταγές/παραπεμπτικά;
Απάντηση: Οσα συμβεβλημενα ηταν και πριν την ηλεκτρονικη συνταγογραφιση
Ερώτηση: Σε περίπτωση που μου επιστρέψει ο ασθενής το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό/συνταγή γιατί ο φαρμακοποιός/μικροβιολόγος δεν μπορεί να το διαχειριστεί, εγώ τι κάνω; Το ξαναγράφω χειρόγραφα;
Απάντηση: Ο ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ δεν δεχεται πλεον χειρογραφα
Ερώτηση: Μου είπαν από το γραφείο ΟΝ του Ηρακλείου ότι πρέπει να περάσω στο ηλεκτρονικό σύστημα και τις χειρόγραφες επισκέψεις που είχα κόψει από τις αρχές του Ιούλη που δεν είχα κωδικό. Πρέπει να το κάνω αυτό; Με ποια διαδικασία θα τις περάσω, αφού όπως είδα δεν μπορώ εγώ να βάλω ημερομηνία επίσκεψης;
Απάντηση: Θα τις περασετε σαν νεα επισκεψη γνωριζουμε ότι πολλοι γιατροι ξεκινησαν τις τελευταιες μερες και δεν θα υπαρχει προβλημα
Ερώτηση: Σχετικά με τις ήδη χειρόγραφες επισκέψεις του μήνα Ιουλίου που έχω δει και κόψει. Θα πρέπει να τις περάσω ηλεκτρονικά αν κατάλαβα καλά. Θα περαστούν με την ημερομηνία που τις πέρασα ή υπάρχει τρόπος να περάσω και την ημερομηνία; Εάν πρέπει να περαστούν με την ημερομηνία που έγιναν, μπορείτε να μου δώσετε σας παρακαλώ μια διαδικασία με οποία θα το κάνω;
Απάντηση: Τις περνατε ηλεκτρονικα με νεα επισκεψη σημπληρωνετε και τις εξετασεις που εχετε κανει στο ιατρειο σας και συμπληρωνετε και την ημερομηνια που εγινε η εξεταση , η ημερομηνια που θα περαστουν θα ειναι η σημερινη (εφαρμοζεται μονο για τον μηνα Ιουλιο) δε γραφετε ομως φαρμακα και παραπομπες.
Ερώτηση: Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ηλεκτρονικό υπολογιστή (πχ τεχνική βλάβη, διακοπή ρεύματος, κλπ) τι διαδικασία ακολουθείται;
Απάντηση: Δεν υπαρχει εναλακτικη για αυτό το θεμα . Απλα δεν θα γραφεται συνταγες τις επισκεψεις μπορειτε να τις γραφεται σε ένα χαρτι και να τις περνατε όταν λυθει το προβλημα σας, όλα θα λειτουργουν πλεον ηλεκτρονικα
Ερώτηση: Όταν παραγγέλλω ηλεκτρονικά μια εξέταση μπορεί να την κάνει την ίδια μέρα ο ασθενής ή πρέπει να περιμένει να θεωρηθεί ηλεκτρονικά πρώτα; Αυτός πως θα το γνωρίζει ότι θεωρήθηκε; (Είναι μια ερώτηση που μου έκανε ένας ασθενής όταν συζητούσαμε σχετικά)
Απάντηση: Μπορει να παει με το παραπεμπτικο και να την κανει την ιδια μερα
Ερώτηση: Το λογισμικό καλό φαίνεται, η υποστήριξη που έχει όμως είναι σχεδόν μηδενική. Το 210-4198414 τηλεφωνεί συνεχώς, το 210-6041425 απαντά αλλά το εσωτερικό 700 σχεδόν μόνιμα δεν απαντά και σε υποχρεώνει να αφήσεις μήνυμα, το οποίο δεν απαντούν ποτέ. Οι ώρες μετά τις 18:00 και τα Σαββατοκύριακα που λέει ότι είναι διαθέσιμο είναι ψέμα και μόνο αργά τις μεσιμεριανές ώρες σε καθημερινές έχω καταφέρει μια φορά να μιλήσω τηλεφωνικά. Εννοείται ότι δύο tickets που έκανα από την ιστοσελίδα, δεν πήρα ποτέ απάντηση. Συγνώμη αλλά εάν δεν λειτουργεί το κέντρο υποστήριξης να έχω άμεσα μια απάντηση σε τυχόν πρόβλημα, η μόνη λύση είναι το χειρόγραφο σύστημα. Δεν είναι και τόσοι πολλοί οι γιατροί πια στο ΟΝ ανά την Ελλάδα.
Απάντηση: Για την υποστηριξη κανουμε ότι μπορουμε
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος..........
.................
Ερώτηση: Σε περίπτωση που μου επιστρέψει ο ασθενής το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό/συνταγή γιατί ο φαρμακοποιός/μικροβιολόγος δεν μπορεί να το διαχειριστεί, εγώ τι κάνω; Το ξαναγράφω χειρόγραφα;
Απάντηση: Ο ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ δεν δεχεται πλεον χειρογραφα
..................
..........................
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτή την εβδομάδα προσπάθησα να γράψω σε δύο ασθενείς του ΝΑΤ ηλεκτρονικές συνταγές. Το αποτέλεσμα: Με πήραν τηλέφωνο από δύο διαφορετικά φαρμακεία στο Νομό Καβάλας και μου είπαν ότι το μηχάνημα που έχουν στο φαρμακείο δεν μπορεί να διαβάσει τις ηλεκτρονικές αυτές συνταγές και με υποχρέωσαν να τις γράψω με τον συμβατικό τρόπο..
Για πληροφορίες για την μηχανοργάνωση του ΝΑΤ, το παράρτημα της Καβάλας, μου έδωσε τα παρακάτω νούμερα: 210 419 84 14 και 210 429 68 50 - 1. Προσπάθησα να πάρω μια φορά σήμερα αλλά σε κανένα από αυτά δεν το σήκωσε κανείς.
Αυτή την εβδομάδα μου δώσανε από το ΝΑΤ και μια καινούρια εγκύκλιο που λέει ότι οι Ιατροί των οποίων ανανεώθηκε φέτος η σύμβαση με το ΝΑΤ θα πρέπει να εφοδιαστούν με νέα σφραγίδα που να αναγράφει: Ονοματεπώνυμο, Ειδικότητα, ΑΦΜ, ΔΟΥ, "ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Ν.", καθώς απαραιτήτως και το ΑΜΚΑ τους, την διεύθυνση και το τηλέφωνο του Ιατρείου τους.
Γιώργος Κανελλόπουλος:
Όσα είπατε αφορούν τους συμβεβλημένους γιατρούς. Με τις συνταγές των αγροτικών γιατρών τι γίνεται; Γιατί και ο ΟΠΑΔ μίλησε για αποκλειστική συνταγογράφηση των ιδιωτών, αλλά δεν είπαν "δεν δέχεται πλέον χειρόγραφα".
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌσα είπατε αφορούν τους συμβεβλημένους γιατρούς. Με τις συνταγές των αγροτικών γιατρών τι γίνεται; Γιατί και ο ΟΠΑΔ μίλησε για αποκλειστική συνταγογράφηση των ιδιωτών, αλλά δεν είπαν "δεν δέχεται πλέον χειρόγραφα".
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι αγροτικοί γιατροί και γενικότερα οι υπηρετούντες στη δημόσια πρωτοβάθμια θα συνεχίσουν να τις "δουλεύουν" στο χέρι (ή με το χέρι).
Όταν θα εφαρμοστεί πλήρως η ηλεκτρονική και στο δημόσιο τότε θα γελάσουν (και θα κλάψουν) πολλοί!
Argirios Argiriou:
Είναι άραγε συμβατό το σύστημα του ΝΑΤ με το e-syntagografisi και το e-diagnosis; Και είναι συμβατά τα e-syntagografisi e-diagnosis μεταξύ τους;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση