Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Ο Οίκος Ναύτου γίνεται ψηφιακός......

<< < (3/7) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ έννοια usability είναι κάτι που θεωρείται Νο1 πλέον στην αγορά λογισμικού. Και η χρήση ποντικιού δεν κάνει δεδομένο το usability όπως θεωρούν τα στελέχη πληροφορικής και οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι.
Η συνταγογραφία 2 συνταγών για μένα στο σύστημα του Οικου Ναύτου είναι 5 λεπτά μετρημένα με το χρονόμετρο για συνήθη και όχι δύσκολα φάρμακα. Δεν είμαι ο μέσος χρήστης. Ο μέσος χρήστης θέλει τον διπλάσιο χρόνιο.

Και όταν θέλεις 10 λεπτά για να χρησιμοποιήσεις τον Η/Υ επιπλέον, όταν έγραφες δυο συνταγές σε 3 λεπτά, λογικό δεν είναι ότι θα μειωθει ο αριθμός των ασθενών που βλέπεις στο μισό όταν δεν έχεις γραμματειακή υποστήριξη; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό αυτό; Υπάρχει έλλειμμα IQ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Κατανοώ τη δυσκολία εξοικείωσης των γιατρών (ιδιαίτερα της παλαιότερης γενιάς) με τους υπολογιστές και το πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Όμως:
Έστω ότι θέλει ο μέσος χρήστης 10 λεπτά για 1 ασθενή.
15 χ 10 λεπτά μας κάνει 150 λεπτά δηλ 2 1/2 ώρες εργασίας.
Αλήθεια, οι γιατροί του ΙΚΑ που μέχρι τώρα δεν είχαν ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πόσα ραντεβού βάζουν στο ωράριό τους; Νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) 20;
Για ποιο έλλειμμα IQ μιλάς;

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ έννοια usability είναι κάτι που θεωρείται Νο1 πλέον στην αγορά λογισμικού. Και η χρήση ποντικιού δεν κάνει δεδομένο το usability όπως θεωρούν τα στελέχη πληροφορικής και οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι.
Η συνταγογραφία 2 συνταγών για μένα στο σύστημα του Οικου Ναύτου είναι 5 λεπτά μετρημένα με το χρονόμετρο για συνήθη και όχι δύσκολα φάρμακα. Δεν είμαι ο μέσος χρήστης. Ο μέσος χρήστης θέλει τον διπλάσιο χρόνιο.

Και όταν θέλεις 10 λεπτά για να χρησιμοποιήσεις τον Η/Υ επιπλέον, όταν έγραφες δυο συνταγές σε 3 λεπτά, λογικό δεν είναι ότι θα μειωθει ο αριθμός των ασθενών που βλέπεις στο μισό όταν δεν έχεις γραμματειακή υποστήριξη; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό αυτό; Υπάρχει έλλειμμα IQ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Κατανοώ τη δυσκολία εξοικείωσης των γιατρών (ιδιαίτερα της παλαιότερης γενιάς) με τους υπολογιστές και το πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Όμως:
Έστω ότι θέλει ο μέσος χρήστης 10 λεπτά για 1 ασθενή.
15 χ 10 λεπτά μας κάνει 150 λεπτά δηλ 2 1/2 ώρες εργασίας.
Αλήθεια, οι γιατροί του ΙΚΑ που μέχρι τώρα δεν είχαν ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πόσα ραντεβού βάζουν στο ωράριό τους; Νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) 20;
Για ποιο έλλειμμα IQ μιλάς;

--- Τέλος παράθεσης ---
Για πρόσθεσε και τον χρόνο προσέλευσης- αποχώρησης ασθενή (εναλλαγή ασθενών-«χαιρετούρες»), την κλινική εξέταση και τα λοιπά, και θα δεις ότι τελικά δεν είναι 2 ½ ώρες, αλλά κατά πολύ παραπάνω.
1-2 λεπτά η εναλλαγή χ  15 = 30 λεπτά
20 λεπτά εξέταση χ 15 = 300/60= 5 ώρες
Κτλ κτλ 
Σύνολο μόνο με αυτά βγαίνει 2,5 ώρες συνταγογράφηση +5 ώρες κλινική εξέταση + 30 λεπτά οι «χαιρετούρες» = 8 ώρες
Θα μου πεις δεν θέλουν όλοι εξέταση ή δεν θέλουν όλοι συνταγογραφία. Άντε να τους κάνουμε τότε 20 τους ασθενείς, με κίνδυνο να μην προλάβει τελικά ο γιατρός, ή σε περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει, να έχει το άγχος να προλάβει τους υπόλοιπους με ότι σημαίνει αυτό για την ιατρική πράξη.

Denominator:
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η ηλεκτρονική έκδοση παραπεμπτικών μου είναι ελκυστικές ως ιδέες.
Επίσης ο εγκάρδιος χαιρετισμός, η αφιέρωση μερικών λεπτών για τη συμπλήρωση του ιστορικού του ασθενούς με τα τρέχοντα στοιχεία, αλλά και η κλινική εξέταση εκεί που είναι απαραίτηση μου είναι επίσης ελκυστικές, αν όχι ελκυστικότερες.
Όταν ο γιατρός αναγκάζεται να ασχολείται με τον Η/Υ (συχνά με γυρισμένη την πλάτη) περισσότερο από όσο ασχολείται με τον άρρωστο, νομίζω ότι διαταράσσεται η σχέση του με αυτόν.
Διαταραγμένη σχέση ιατρού - ασθενούς είναι ό,τι χειρότερο για ένα ιατρείο, και ιδιαίτερα ιδιωτικό.
Θα μπορούσε ο ιατρός, στο τέλος της επίσκεψης, να γράφει κωδικοποιημένα τα απαραίτητα (συνταγή, παραπεμπτικό) για τον ασθενή και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση / έκδοση παραπεμπτικών να γίνεται από μία γραμματεία - αλλά και αυτό τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό, κυρίως για λόγους κόστους.
Συνεπώς, όσο κι αν φαίνεται παράλογο, για να μη χαθεί το ανθρώπινο στοιχείο, η (αιρετική) λύση που βλέπω είναι, αν δεν μπορούμε να είμαστε γρήγοροι στις ηλεκτρονικές εφαρμογές, θα πρέπει μοιραία να παρατείνουμε και τον πραγματικό χρονο επαφής μας με τον άρρωστο αν δε θέλουμε να χάσουμε την ιατρική.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα μου πεις δεν θέλουν όλοι εξέταση ή δεν θέλουν όλοι συνταγογραφία. Άντε να τους κάνουμε τότε 20 τους ασθενείς, με κίνδυνο να μην προλάβει τελικά ο γιατρός, ή σε περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει, να έχει το άγχος να προλάβει τους υπόλοιπους με ότι σημαίνει αυτό για την ιατρική πράξη.

--- Τέλος παράθεσης ---
Θα σου πω ότι στα ιατρεία στο παράρτημα του Οίκου Ναύτου (μπορώ να το ξέρω από πρώτο χέρι) θέλουν όλοι μόνο συνταγογραφία!
Για τα ιατρεία του ΙΚΑ δεν ξέρω, ας μας πουν όσοι ξέρουν σε τι ποσοστό ανέρχεται η αποκλειστική συνταγογράφηση.

eliastheod:
  Πριν λίγες μέρες, μετά την ανάρτηση της παραπάνω ανακοίνωσης που αναφέρει ο Αδαμάντιος, είχε προσέλθει μια ασθενής στο Κ.Υ. γιατί δεν πρόλαβε να είναι στους τυχερούς πρώτους 15 αριθμούς και μου ζήτησε την συνταγογραφία των φαρμάκων της. Εγώ έγραφα τότε στο βιβλίο μου το 37ο νούμερο της ημέρας και κάποια από τα προηγούμενα νούμερα ήταν περιστατικά που είχα εξετάσει και είχε ενημερωθεί και η χειρόγραφη καρτέλα τους που διατηρούμε στο Κ.Υ. μας. Δεν θέλω να πω ότι δουλεύω πολύ ή περισσότερο από τους συναδέλφους, αλλά θεωρώ ότι η ανακοίνωση και το νούμερο που αναφέρει και περισσότερο ο λόγος της καθυστέρησης που επικαλείται είναι προκλητική.
  Ξεκίνησα από τις αρχές του μήνα ηλεκτρονική συνταγογράφηση και είμαι μέχρι τώρα ο μόνος ΕΣΥτης που το κάνω στο νησί. Δεν έχω τις καλύτερη εξοικείωση με τους υπολογιστές, όπως ο κ Κουναλάκης και σέβομαι τον εκνευρισμό του για τον τρόπο που στήθηκε το σύστημα. Μου θυμίζει και μένα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και ο τρόπος που σχεδιάστηκε, το γνωστό ανέκδοτο με τους Πόντιους που αγοράζουν δυο πλυντήρια για να βάζουν πάνω την σκάφη, να πλένουν τα ρούχα(συγνώμη για το «Πόντιους», πες τε το Χιώτες για να μην παρεξηγηθούμε). Για τον ΟΓΑ που μου επιτρέπει το σύστημα να συνταγογραφώ, ιδιαίτερα με τη δυνατότητα 3μηνης συνταγής το βρίσκω αρκετά γρήγορο. Για τα υπόλοιπες δυσλειτουργίες και τη λάθος λογική του, συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις του κ Κουναλάκη που έχει διεξοδικά αναφέρει.
   Πρόσφατα και με δεδομένο την καθυστέρηση που παρατηρείται στο τμήμα του ΝΑΤ είχε αναφερθεί τοπική εφημερίδα και τόνιζε την έλλειψη γιατρών. Το άρθρο συνοδευόταν με φωτό που έδειχνε ουρά δύο-τριών ασθενών μπροστά από το γραφείο του γιατρού συνταγογράφου, λες και περίμεναν στον μπακάλη για το γνωστό «τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα, καμπά» και ένα κεφάλι να ξεπροβάλλει στην πόρτα του ιατρείου και να κοιτά το «τι παίζει μέσα»...
Ένας συνάδελφος που τυχαία συναντήθηκε με τη δημοσιογράφο του ρεπορτάζ, τη ρώτησε με αφέλεια. Από την κατάσταση που θελήσατε να καλύψετε δημοσιογραφικά, σας πείραξε η έλλειψη γιατρών, και δεν σας πείραξε η τριτοκοσμική εικόνα συνταγογράφησης που την φωτογραφήσατε και μας τη δείχνετε κιόλας;
Δεν το κατάλαβε το ερώτημα μου είπε…

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση