Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Ο Οίκος Ναύτου γίνεται ψηφιακός......

<< < (2/7) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι άραγε συμβατό το σύστημα του ΝΑΤ με το e-syntagografisi και το e-diagnosis; Και είναι συμβατά τα e-syntagografisi e-diagnosis μεταξύ τους;

--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι αλλά δεν νομίζω ότι αυτό προκαλεί κανένα πρόβλημα.

Οι ερωτήσεις απαντήσεις συνεχίζονται:
α) Όταν έρχεται κάποιος ασθενής, εκτός από την εισαγωγή στον ηλεκτρονικό φάκελο της επίσκεψης και των πράξεων που γίνονται στο ιατρείο, κόβουμε και χαρτί επίσκεψης από το βιβλιάριο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ

β) Χρειάζεται να κάνουμε πλέον κάποια διαδικασία για να πληρωθούμε το κάθε μήνα τις επισκέψεις/εξετάσεις ή βάση του ηλεκτρονικού συστήματος ξέρει αυτόματα ο Οικος Ναύτου και προχωράει την διαδικασία πληρωμής;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΒΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

γ) Οι ασθενείς που είναι εμφανείς στο σύστημα εχουν εξ ορισμού ασφαλιστικό δικαίωμα ή πρέπει να αναζητούμε και πάλι πότε έχουν απολυθεί ,κλπ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ.

δ) Τι ρόλο έχει το "Δήλωσε τον ασφαλισμένο που λείπει";
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΝ ΕΝΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΝΑΜΕ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Ν.

ε) Τι χρήση εχει πλέον το βιβλιάριο και το συνταγολόγιο για το γιατρό; Μπορεί να έρθει ο ασθενής και χωρίς αυτό; Που χρησιμοποιείται πλέον;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΟΜΩΣ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο
ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗΣ.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Πάντως διακρίνω μια διάσταση στις απόψεις-απαντήσεις ε;
Αρχικά:

--- Παράθεση ---Ερώτηση: Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ηλεκτρονικό υπολογιστή (πχ τεχνική βλάβη, διακοπή ρεύματος, κλπ) τι διαδικασία ακολουθείται;
Απάντηση: Δεν υπαρχει εναλακτικη για αυτό το θεμα . Απλα δεν θα γραφεται συνταγες τις επισκεψεις μπορειτε να τις γραφεται σε ένα χαρτι και να τις περνατε όταν λυθει το προβλημα σας, όλα θα λειτουργουν πλεον ηλεκτρονικα
--- Τέλος παράθεσης ---
Μετά:

--- Παράθεση ---Τι χρήση εχει πλέον το βιβλιάριο και το συνταγολόγιο για το γιατρό; Μπορεί να έρθει ο ασθενής και χωρίς αυτό; Που χρησιμοποιείται πλέον;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΟΜΩΣ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο
ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗΣ.
--- Τέλος παράθεσης ---

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ανακοίνωση (ανορθόγραφη) στην είσοδο του παραρτήματος Οίκου Ναύτου στη Χίο που, λόγω ναυτικής παράδοσης στη Χίο, ίσως έχει τους περισσότερους ασφαλισμένους στην Ελλάδα μετά το παράρτημα Πειραιώς.
Λειτουργεί με 2 γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας καθημερινά δεν συνταγογραφεί αλλά εκτελεί χρέη ελεγκτή.
"Λόγω ηλεκτρονικής συνταγογράφισης ο κάθε γιατρός θα εξετάζει μόνο 15 άτομα"
Στα παράπονα των "άτυχων" ασφαλισμένων, που περιμένουν από τις 4 το πρωί, στον υπάλληλο που φτάνει στις 7:30 το πρωί και μοιράζει τα χαρτάκια στους τυχερούς 15 η απάντηση είναι: "Οι γιατροί δεν είναι εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση"
Μήπως η παρότρυνση "ΣΠΡΩΞΤΕ" που υπάρχει πάνω από την ανακοίνωση, ταιριάζει απόλυτα;

EzeΤΡΟΛ:
Η παραπάνω ανακοίνωση-ποίημα, μέσα από την αμεσότητά της, αναδεικνύει άθελά της και με τον πιο εμφατικό τρόπο, την προαιώνια σύγκρουση που ταλανίζει την Ελληνική ΠΦΥ: Συνταγογράφηση vs ιατρική εξέταση και, κατ' επέκταση, θεράπων ιατρός vs συνταγογράφος ιατρός.
 
Η οριοθέτηση από πλευράς του ( συνάδελφου; ) συντάκτη της ανακοίνωσης των προς εξέταση/συνταγογράφηση ασφαλισμένων σε 15, οδήγησε το χέρι της αγανάκτησης σε αυτοδικία, όμως δεν μπορείς να γράψεις όταν κρατάς το bic σε οριζόντια θέση και  γι΄αυτό δεν αποτυπώθηκε καλά το 2 που ανέβαζε τους εξεταζόμενους σε 25 ( ή μήπως ήθελε να πει 215; ), χώρια που δεν επιτρέπεται η παραποίηση ανακοινώσεων που αναρτώνται  σε δημόσιους χώρους (αν και στην προκειμένη περίπτωση εγείρονται ερωτήματα ως προς την νομιμότητα της ανακοίνωσης καθευατής καθώς επίσης και θέμα καταχρηστικής εξουσιοδότησης ή, στην αντίθετη περίπτωση, παραμέλησης ελέγχου από πλευράς της εποπτεύουσας αρχής.)

Όμως, όλα τα παραπάνω επισκιάζονται από την εμπνευσμένη, απέριττη και εκθαμβωτική, εμβληματική και διαπρύσια παρότρυνση: ΣΠΡΩΞΤΕ! -έναντι του απρόσωπου, μπανάλ και εν πολλοίς ακατανόητου ΩΘΗΣΑΤΕ. Το ρ. σπρώχνω (στη Β. Ελλάδα προφέρεται ως “ζμπρώχνω”) πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα πολυεργαλείο με πληθώρα χρήσεων.

Αν παραβλέψουμε (για ευνόητους λόγους) την κύρια χρήση του ρ. σπρώχνω ( = κάνω σεξ ), αξίζει να σταθούμε στη σημασία του ρήματος με την  έννοια του πουλάω, διαθέτω εμπόρευμα στην αγορά με σκοπό την επίτευξη κέρδους για την πάρτη μου. Η politically correct εκδοχή του όρου είναι “προωθώ” ή ακόμη “επαναπροωθώ”, όταν πρόκειται για επιχειρήσεις-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό την απέλαση λαθρομεταναστών.

Συνήθως το προς σπρώξιμο εμπόρευμα είναι σκαρταδούρα ή βρίσκεται σε στοκ (απόθεμα) μεγάλο σε όγκο, το οποίο ο έμπορος πρέπει να ξεφορτωθεί, για να μην του μείνει (όπως κάνουν οι φμφ όταν τους έχουν απομείνει πολλά αντιβηχικά σιρόπια ή στοματικά διαλύματα που πιάνουν και πολύ χώρο).

Το λήμμα απαντάται και στη δημώδη έκφραση «Η υπόθεση δεν περπατάει από μόνη της, χρειάζεται και λίγο σπρώξιμο» με την έννοια του λαδώματος ή γρασσαρίσματος (το all time classic οθωμανικό μετζίτι [τουρκ. λ. mecidiye ή mecit = τουρκικό νόμισμα που πήρε την έννοια του γρηγορόσημου]).

Στην αγγλική αργκό, pusher είναι ο έμπορος σκληρών ναρκωτικών. Υπάρχει και ομώνυμο τραγουδάκι από τους Steppenwolf στην ταινία Easy Rider.

Εξάλλου, ο ίδιος ο "Οίκος του Ναύτου", θυμίζει όλο και περισσότερο τον "Οίκο του Ανατέλλοντος Ηλίου" ( The House of the Rising [=ανυψούμενου, το πιάσαμε το υποννοούμενο] Sun, που τραγούδησαν το 1964 κάτι παλιόπαιδα από το Newcastle... )

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑνακοίνωση (ανορθόγραφη) στην είσοδο του παραρτήματος Οίκου Ναύτου στη Χίο που, λόγω ναυτικής παράδοσης στη Χίο, ίσως έχει τους περισσότερους ασφαλισμένους στην Ελλάδα μετά το παράρτημα Πειραιώς.
Λειτουργεί με 2 γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας καθημερινά δεν συνταγογραφεί αλλά εκτελεί χρέη ελεγκτή.
"Λόγω ηλεκτρονικής συνταγογράφισης ο κάθε γιατρός θα εξετάζει μόνο 15 άτομα"
Στα παράπονα των "άτυχων" ασφαλισμένων, που περιμένουν από τις 4 το πρωί, στον υπάλληλο που φτάνει στις 7:30 το πρωί και μοιράζει τα χαρτάκια στους τυχερούς 15 η απάντηση είναι: "Οι γιατροί δεν είναι εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση"
Μήπως η παρότρυνση "ΣΠΡΩΞΤΕ" που υπάρχει πάνω από την ανακοίνωση, ταιριάζει απόλυτα;

--- Τέλος παράθεσης ---

Συγνώμη αλλά εγώ θα τους δώσω 1000 δίκια. Ναι έχουν απόλυτο δίκιο. Και θα το διαπιστώσετε όλοι οι εκτός του χορού όταν θα χρειαστεί να κάνετε ηλεκτρονική συνταγογραφία.
Λυπάμαι που το λέω αλλά η εγκεφαλική ανυπαρξία που διακρίνει την Ελλάδα κυρίως στη δημόσια διοίκηση αλλά και σε "επαγγελματίες" στελέχη πληροφορικής είναι μοναδική σε όλο τον κόσμο... Δεν νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον κόσμο.

Πληρώνεις ένα γιατρό. Τον πληρώνεις για να κάνει ιατρική. Θέλεις ηλεκτρονικά δεδομένα ξεκινώντας από το ιατρείο; του πληρώνεις και γραμματέα ή φτιάχνεις ένα σύστημα που αν ο γιατρός ξέρει απλά δακτυλογράφηση μπορεί με εκπαίδευση να το μάθει να το χρησιμοποιεί σε 2 λεπτά. Τέλος.
Δεν βλέπω γιατί πρέπει να πληρώνεις τον πιο εκπαιδευμένο σε χρόνια εργατικό δυναμικό (6 χρόνια πανεπιστήμιο και το ελάχιστο 4 χρόνια ειδικότητα) να κάνει την δουλειά που οφείλει να κάνει στη καλύτερη περίπτωση ο απόφοιτος ΙΕΚ.

Από το 1998 φωνάζω, γράφω, προτείνω ότι κριτήριο για την χρήση ενός λογισμικού σε ευρεία εφαρμογή είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για την εκτέλεση της διαδικασία για την οποία είναι φτιαγμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του χώρου εργασίας. Όταν μίλαγα για αγορά εκτυπωτή με βάση το χρόνο εκτύπωσης της πρώτης σελίδας.
Επίσης, η προσαρμογή του λογισμικού στις ανάγκες του hardware που υπάρχει. Είναι βλακώδες, να φτιάχνουν λογισμικά προσαρμοσμένα σε  ανάλυση πάνω από 600χ800 όταν δεν υπάρχουν τουλάχιστον 26 ίντσες οθόνη. Λυπάμαι αλλά δεν είναι επαγγελματίες προγραμματιστές εάν δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό.
Η έννοια usability είναι κάτι που θεωρείται Νο1 πλέον στην αγορά λογισμικού. Και η χρήση ποντικιού δεν κάνει δεδομένο το usability όπως θεωρούν τα στελέχη πληροφορικής και οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι.
Η συνταγογραφία 2 συνταγών για μένα στο σύστημα του Οικου Ναύτου είναι 5 λεπτά μετρημένα με το χρονόμετρο για συνήθη και όχι δύσκολα φάρμακα. Δεν είμαι ο μέσος χρήστης. Ο μέσος χρήστης θέλει τον διπλάσιο χρόνιο.

Και όταν θέλεις 10 λεπτά για να χρησιμοποιήσεις τον Η/Υ επιπλέον, όταν έγραφες δυο συνταγές σε 3 λεπτά, λογικό δεν είναι ότι θα μειωθει ο αριθμός των ασθενών που βλέπεις στο μισό όταν δεν έχεις γραμματειακή υποστήριξη; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό αυτό; Υπάρχει έλλειμμα IQ;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση