Γενικά > Ανακοινώσεις για τη λειτουργία του Forum

Νέο Forum των ανθρώπων της ΠΦΥ

<< < (6/15) > >>

Ιορδάνης Καπάνταης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ απόφαση του νέου ΔΣ της Ένωσης (ακόμη κι αν ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν) είναι για μένα σεβαστή. Θα περίμενα ίσως κάτι καλύτερο για την κληρονομιά που μένει στην Ένωση αλλά δεν θα ήθελα να το σχολιάσω παραπάνω. Σε ότι έχω συμβάλλει, το έχω κάνει με την καρδιά μου και δεν το μετανιώνω. Πρέπει να αφήσουμε το νέο ΔΣ να ξεκινήσει να κάνει το έργο του καθώς υπάρχουν σοβαρά θέματα που τρέχουν για την γενική ιατρική. Πιστεύω ότι η ιστορία θα μας κρίνει όλους μας και για αυτά που κάναμε και για αυτά που δεν κάναμε.

Αυτό το forum πιστεύω ότι είναι ένα καθαρά φιλικό περιβάλλον, έχει άλλους όρους εγγραφής από το προηγούμενο και θα ήθελα μόνο να τους ακολουθήσουμε όλοι. Δεν απευθύνεται μόνο σε γενικούς ιατρούς αλλά σε όλους που εργάζονται και δρουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δείτε το σαν ένα μέρος που όλοι που μοχθούν για την πρωτοβάθμια μπορούν να συναντηθούν, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες χωρίς φραγμούς κάστας ή θέσης.

Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή και χρειάζεται την στήριξη από όλους μας.

--- Τέλος παράθεσης ---

+1 για το νεο forum και την ολη προσπαθεια.

Επειδη γνωριζω τον Δημητρη Κουναλακη απο το 10-μηνο μου στο Κ.Υ. Ανωγειων και τον θεωρω απο τα πλεον καταλληλα ατομα για την αρτια λειτουργια του forum της ενωσης,θεωρω τελειως αδικη την αποφαση εκδιωξης του απο το forum.Τετοιες αποφασεις μονο καλο δεν κανουν στην προσπαθεια ενοτητας και συσπειρωσης του κλαδου μας.
Ευχομαι καλη αρχη και ακομα καλυτερη συνεχεια.

Τ.Μαλλές:
   Η αξία του forum είναι νομίζω αυταπόδεικτη για όλους όσοι, λιγότερο ή περισσότερο, συμμετείχαμε σ'αυτό με τη μορφή που αυτό είχε μέχρι σήμερα.
  Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διακοπή της λειτουργίας του με βρίσκει απολύτως αντίθετο.Άλλωστε δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο έγινε μια τόσο "άγαρμπη" διακοπή.
  Η παρουσία και η προσφορά του κ.Κουναλάκη και του κ.Μιχάλη,τόσο στην ένωση όσο και στο forum δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
  Έχω όμως μερικά ερωτήματα που νομίζω καλό θα ήταν να απαντηθούν από τους admin του νέου forum...
1.Αν επαναλειτουργήσει το forum της ένωσης με τους κανόνες που μέχρι πρότινος ίσχυαν,ποιός  είναι ο λόγος ύπαρξης  του νέου forum;
2.Το νέο forum δημιουργήθηκε πριν δούμε το αλλαγμένο παλιό.Αυτό έγινε επειδή το κενό επικοινωνίας που προέκυψε έπρεπε τόσο άμεσα να καλυφθεί,κι αν ναι ποιοί ήταν οι λόγοι της τόσο άμεσης αναπλήρωσης πριν διαπιστώσουμε αν μας ικανοποιεί ή όχι το "αλλαγμένο" forum της ένωσης.Ή γνωρίζαμε από πριν ότι οι αλλαγές στη λειτουργία του υπάρχοντος forum θα είναι απαράδεκτες;; Πως θα μπορούσε όμως κάποιος να απορρίψει κάτι πριν καν το δει;
  Απλά νομίζω ότι πρέπει να αποφύγουμε τον υπαρκτό κίνδυνο να λειτουργούν ταυτόχρονα 2 fora  που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.Αν σκεφτεί κανείς πόσοι είμαστε,  το να μην μπορούμε να μιλάμε σ'ένα χώρο αλλά να  χρειαζόμαστε δύο διαφορετικούς χώρους είναι τραγικό ( ή θα προκαλούσε ειρωνικά χαμόγελα σε οποιονδήποτε τρίτο...).
  Δεν διχαζόμαστε έτσι ,και μάλιστα χωρίς λόγο;;;

D-Michalis:
Αγαπητέ συνάδελφε αν και νομίζω ότι τα ερωτηματικά σου είναι ήδη απαντημένα, θα επισημάνω τα εξής:

1. Οι λόγοι ύπαρξης ενός φόρουμ που απευθύνεται γενικότερα στην ΠΦΥ είναι αυθύπαρκτοι έτσι και αλλιώς.
Αν βέβαια τελικά συμμετέχουν μόνο Γ.Γ. και μετακινηθούν αποκλειστικά στο της Ένωσης, όταν αυτό επαναλειτουργήσει, τότε η ίδια η πραγματικότητα θα αποδείξει την μη περαιτέρω  «χρηστικότητα» ετούτου του φόρουμ.

2. Το νέο φόρουμ  δημιουργήθηκε πρίν δούμε το αλλαγμένο παλαιό, αφ’ ενός για τους λόγους που ανέφερα στην 1η παράγραφο και αφ’ εταίρου γιατί η επικοινωνία είναι οξυγόνο που δεν πρέπει να διακόπτεται. Πρόκειται δηλαδή για αναγκαιότητα ανεξάρτητη από την τελική μορφή που θα πάρει –ή από το αν θα επαναλειτουργήσει- το φόρουμ της Ένωσης.
Όταν –και αν- επαναλειτουργήσει το φόρουμ της Ένωσης, θα αποδείξει με την δυναμική του αν μπορεί να κρατήσει εκεί τον ελεύθερο διάλογο και ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει όπου εκφράζεται ικανοποιητικά, σε ένα ή περισσότερα φόρουμς.
Δεν πρόκειται για καμία απόρριψη -πριν ή μετά αφού το δούμε- αλλά, για ένα χώρο επικοινωνίας, χωρίς διάθεση αντιπαραβολής και αντιπαράθεσης με το φόρουμ της Ένωσης ή άλλα φόρα.
Τη μορφή που θα πάρει το νέο φόρουμ της ένωσης θα την κρίνει το κάθε μέλος της και όχι οι διαχειριστές τούτου του φόρουμ.

3. Το να λειτουργήσουν ταυτόχρονα 2 φόρα δεν είναι κίνδυνος. Είναι δημοκρατική κατάσταση. Εξ’ άλλου, επαναλαμβάνω: Είναι φόρουμ της ΠΦΥ και όχι αποκλειστικά των Γ.Γ.

Τέλος το ξαναείπα δεν υπάρχουν, ούτε στηρίζονται εδώ μέσα από τους διαχειριστές, τάσεις αντι-ενώσεων και αντι-φόρουμ, αλλά προσφέρεται βήμα έκφρασης, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού.
Θα διαφωνήσουμε και μεταξύ μας και με επιλογές διαφόρων φορέων και θεσμικών προσώπων. Θα κονταροχτυπηθούμε αν χρειαστεί. Θα συμφωνήσουμε όταν πρέπει, αλλά πάντα θα είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί στο διάλογο, χωρίς ποικιλώνυμα «αντι». Αυτό είναι το πνεύμα αυτού του φόρουμ.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Έχω όμως μερικά ερωτήματα που νομίζω καλό θα ήταν να απαντηθούν από τους admin του νέου forum...
1.Αν επαναλειτουργήσει το forum της ένωσης με τους κανόνες που μέχρι πρότινος ίσχυαν,ποιός  είναι ο λόγος ύπαρξης  του νέου forum;
2.Το νέο forum δημιουργήθηκε πριν δούμε το αλλαγμένο παλιό.Αυτό έγινε επειδή το κενό επικοινωνίας που προέκυψε έπρεπε τόσο άμεσα να καλυφθεί,κι αν ναι ποιοί ήταν οι λόγοι της τόσο άμεσης αναπλήρωσης πριν διαπιστώσουμε αν μας ικανοποιεί ή όχι το "αλλαγμένο" forum της ένωσης.Ή γνωρίζαμε από πριν ότι οι αλλαγές στη λειτουργία του υπάρχοντος forum θα είναι απαράδεκτες;; Πως θα μπορούσε όμως κάποιος να απορρίψει κάτι πριν καν το δει;
  Απλά νομίζω ότι πρέπει να αποφύγουμε τον υπαρκτό κίνδυνο να λειτουργούν ταυτόχρονα 2 fora  που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.Αν σκεφτεί κανείς πόσοι είμαστε,  το να μην μπορούμε να μιλάμε σ'ένα χώρο αλλά να  χρειαζόμαστε δύο διαφορετικούς χώρους είναι τραγικό ( ή θα προκαλούσε ειρωνικά χαμόγελα σε οποιονδήποτε τρίτο...).
  Δεν διχαζόμαστε έτσι ,και μάλιστα χωρίς λόγο;;;
--- Τέλος παράθεσης ---
Από αυτά που γράφετε καταλαβαίνω ότι δεν πήγατε στη τελευταία γενική συνέλευση της Ένωσης.
Η εικόνα που αποκτήθηκε σε αυτή τη συνέλευση είναι ότι η πλειοψηφία των ατόμων που είχαν έρθει δεν επιθυμούσαν την ανωνυμία στο forum. Μπορεί βάση του καταστατικού να μην μπορούσε να παρθεί απόφαση για την ανωνυμία αλλά το νέο ΔΣ έχει ήδη μια εικόνα που δεν μπορεί να αγνοήσει. Το φοβερό για μένα σε αυτή την ιστορία ήταν ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν για το φόρουμ ήταν κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι που έλαμπαν δια της απουσίας τους από το φόρουμ της Ένωσης, και που δεν είχαν δημοσιεύσει τίποτα ακόμη και στις περιοχές που ήταν μόνο για επώνυμους και μη ορατές στους ανώνυμους.
Ήταν συνεπώς σχεδόν σίγουρο ότι το forum της Ένωσης δύσκολα θα έμενε σε λειτουργία με τις ίδιες συνθήκες.
Από της πρώτες μέρες υπήρξε μια σκέψη, ότι όλοι που συμμετείχαν αντί να διασπαστούν σε blogs θα μπορούσαν να έχουν μια συνέχεια σε ένα καινούργιο forum, περισσότερο ανοικτό βάζοντας και άλλα επαγγελματα της πρωτοβάθμιας. Οι φήμες μιλούσαν για απόφαση για την νέα μορφή του φόρουμ της Ένωσης στην επόμενη γενική συνέλευση, και κρίθηκε μεγάλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι τότε.
Έτσι, ξεκίνησε αυτό το φόρουμ που όπως θα διαβάσατε και στα γραφόμενα του κ. Μιχάλη, δεν φιλοδοξεί να συγκριθεί με κάποιο άλλο. Οι πραγματικοί διχασμοί είναι κάπου αλλού και φαντάζομαι ότι μάλλον τους γνωρίζετε.

Τ.Μαλλές:
   Στην τελευταία γενική συνέλευση ήμουν παρών.Όταν τέθηκε το θέμα,όπως τέθηκε,ψήφισα υπέρ του δικαιώματος στην ανωνυμία,και ,μάλλον ήμουν ο μόνος που ψήφισε κάτι τέτοιο.(Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι οι υποστηρικτές της άποψης αυτής φαίνεται να είναι περισσότεροι.Δηλαδή,κ.Κουναλάκη, αυτό που "ηλεκτρονικά" υποστηρίζουμε,δεν καταφέραμε να το υποστηρίξουμε δια ζώσης.Κανείς άλλος δεν βρέθηκε να σηκώσει το χέρι του...Που ήταν όλοι;;)
   Ευχαριστώ τους admin  για τις άμεσες απαντήσεις τους στα ερωτήματα μου.
Εύχομαι να προχωρήσουμε όλοι ενωτικά,για να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις διεκδικήσεις μας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση