Γενικά > Ανακοινώσεις για τη λειτουργία του Forum
Νέο Forum των ανθρώπων της ΠΦΥ
D-Michalis:
Όλα έχουν τις οπτικές γωνίες τους και τις ερμηνείες τους.
Νομίζω όμως ότι είναι καιρός να πάψουμε αυτή την συζήτηση για το γιατί έκλεισε το φόρουμ, αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια, θύματα της οποίας εύκολα μπορούμε να γίνουμε όλοι μας και να ανοίξουμε τις καρδιές μας σε προβληματισμούς και προτάσεις.
Ο χρόνος θα δείξει και την σκοπιμότητα –ωφελιμότητα, αλλά και τις προοπτικές αυτής της ενέργειας του Δ.Σ. και την σκοπιμότητα και ωφελιμότητα ή μη της δημιουργία ετούτης της σελίδας.
iGP:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ ψήφισα κατά της ανωνυμίας,και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που φοβίζει κάποιον να εκφράσει την άποψη του επώνυμα?
Μήπως δεν θέλει να διαταράξει την σχέση του με κάποιους? Μήπως θέλει να τα έχει με όλους καλά?
Και μιά παρατήρηση.Οσοι πήραν τον λόγο στην συνέλευση εκφράζοντας διαφορετική άποψη, στο forum ήταν επώνυμοι,αφού στο παρελθόν υπέγραφαν τα γραπτά τους.Οι υπόλοιποι διαφωνούντες(ανώνυμοι) στο forum πού ήταν στην Γ.Σ? Εκτός αν ήταν εκεί καί παρακολουθούσαν....
Υ.Γ. Τό κλείσιμο του forum ήταν λάθος και χρεώνεται στο νέο Δ.Σ.Αν ήθελαν θα μπορούσαν να ζητήσουν απο τον admin να σταματήσει τους ανώνυμους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ κύριε Δήμου γράφετε : "...τι είναι αυτό που φοβίζει κάποιον...". Θα ήθελα απλά να σας πω ότι δεν υπάρχει μόνο ο φόβος.Υπάρχει και ο σεβασμός στην ιστορία, τη φιλοσοφία, την ιδεολογία του μέσου που μας φιλοξενεί. Για να μιλάμε επώνυμα υπάρχουν οι συνελεύσεις της Ένωσης, η εφημερίδα της Ένωσης, το κοινοβούλιο, οι συναγωγές, η Εκκλησία του Δήμου, οι στοές, η γειτονιά που μας ξέρει, ο εισαγγελέας, τα κανάλια, η πλατεία του χωριού μας, οι παρέες μας, οι λέσχες, η δουλειά μας.Αν το διαδίκτυο στην εποχή που εμφανίσθηκε ήταν σαν τα προηγούμενα, δε θα έφθανε ποτέ, κοινωνιολογικά την τάξη μεγέθους που έφθασε.Ερχόμενος σε επαφή με το ελληνικό διαδίκτυο, σε μία εποχή που δεν υπήρχε καν το www, αλλά μόνο οι πρώτες BBS, για μένα περίεργο είναι όταν ΔΕΝ υπάρχουν ψευδώνυμα στα διαδικτυακά fora.Αν επισκέπτεσθε μόνο τη σελίδα της ένωσης, έχει καλώς.Αν μπαίνετε και σε άλλες σελίδες, τότε θα σας παρακαλούσα να τους στείλετε μία πρόταση να αφαιρέσουν την ανωνυμία από τα fora τους και να μας γνωστοποιήσετε τους "υπερσυνδέσμους" , για να παρακολουθήσουμε τη συζήτηση που θα γίνει. Όσο παράξενο είναι μία γιαγιά 94 ετών να κυκλοφορεί με μίνι φούστα και τάνγκα, τόσο παράξενο είναι να γράφει κάποιος σε διαδικτυακό forum χωρίς ψευδώνυμο.Στο μέσο που φιλοξενείσθε, οι "περίεργοι" είναι οι επώνυμοι.Αλλά και πάλι δικαίωμα σας είναι. Με ψευδώνυμο γράφετε κι εσείς, το οποίο διαλέξατε να είναι το όνομά σας.Όλοι όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τους κανόνες που αποδεχθήκαμε με την εγγραφή μας.Δε μας ανάγκασε κανένας να τους δεχθούμε. Τους διαβάσαμε, και εφόσον τους δεχθήκαμε, έγινε η εγγραφή μας.
Είστε ο κύριος Ν.Δήμου.Εγώ έχω την καλή διάθεση να δεχθώ ότι είστε αυτός που λέτε (στο διαδίκτυο δεν εξυπακούεται πάντα αυτό).Ε, και; Ποιος είστε;Γνωρίζω το συνάδελφο στο κέντρο υγείας, ξέρω το χιούμορ του, τις γενικότερες πεποιθήσεις του, τη στάση ζωής του κλπ.Εσείς είστε για μένα μόνο ό,τι γράφετε.Μπορώ μόνο να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με αυτά που γράφετε.Δε μπορώ να κάνω καμία προέκταση.Και με ψευδώνυμο να γράφατε πάλι το ίδιο θα μπορούσα να κάνω.Για παράδειγμα, τώρα διαφωνώ με την άποψή σας περί φόβου και ανωνυμίας. Θα μπορούσα απλά να συμφωνώ με την άποψή σας. Για απόψεις πάντα μιλάμε, για κουβέντες, για συζητήσεις.Ως Ν.Δήμου για μένα δεν υπάρχετε.Δεν ξέρω πως γελάτε, αν γελάτε, πως φέρεσθε, πως,πως,πως.......... Τι να το κάνω "ξερό" το όνομά σας."Ψοφάω" όμως να βλέπω την άποψή σας (και κάθε άλλου) διατυπωμένη στο forum.Και θέλω όλοι να έχουν άποψη.Για να έχω το δικαίωμα να συμφωνώ ή μη.Να γίνεται διάλογος. Να κάθομαι να γράφω τις βλακείες που γράφω τώρα.
Koterakis:
Αυτή είναι μια άποψη πολύ προχωρημένη για "Ιατρικά" μυαλά όπως των περισσοτέρων μας και δεν απορώ καθόλου που δεν το είχαμε θέσει μέχρι σήμερα.
Πολύ τεκμηριωμένη τοποθέτηση από τον συνάδελφο.
Πάντως για να καλυφθούμε όλοι (υπέρ και κατά ανωνυμίας) νομίζω ότι ακόμα ευσταθεί η άποψη περί δημιουργίας θέσης για μόνο επώνυμες καταχωρήσεις. Άλλωστε Γιατροί είμαστε, δεν κατέχουμε τόσο από διαδίκτυο, και οφείλουμε να σεβόμαστε όλοι όλους.
Ν.ΔΗΜΟΥ:
Οτι θα με χαρακτηριζαν περίεργο επειδή υπογράφω αυτά που υποστηρίζω ειλικρινά δεν το περίμενα.
Αν θέλετε δέχομαι την ανωνυμία από συνήθεια(στο internet).Απλά εγώ οποιοδήποτε ,μέσο έκφρασης και άν χρησιμοποιώ είναι το ίδιο γιά μένα.Οπως είμαι στην καθημερινή μου ζωή είμαι και στο internet,καί στό τηλέφωνο που συστήνομαι πρωτού μιλήσω,καί στις συνελεύσεις ,καί στις παρέες μου παντού.Μπορεί οι απόψεις μου να είναι διαφορετικές από αυτές των συνομιλητών μου,να διαφωνούν μαζί μου,αλλά τους δίνω το δικαίωμα να με στριμώξουν για αυτές ,όταν συναντηθούμε και γιατί όχι να με πείσουν γιά την ορθοτητα της δικής τους σκέψης ,καί το δικό μου λάθος
Στο παλαιό forum είχα γράψει ότι ακούγονται πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις από ανωνυμους,και εξακολουθω να το πιστευω.Αλλά εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι πρέπει να γράφουμε επώνυμα,αφού αν πραγματικά πιστεύεις αυτό που γράφεις,είσαι έτοιμος να το χρεωθείς.
Κάποιος συνάδελφος είχε γράψει ότι περιμένει με αγωνία να γνωρίσει από κοντά(σε συνέδριο,σε Γ.Σ.) ανθρώπους που γνώρισε μέσα από το forum.Καί εγώ το ίδιο,γνώρισα είδη ορισμένους στην πρόσφατη Γ.Σ.,και πολύ θα ήθελα να μιλήσω και σε σένα iGP,όπως και πολλούς άλλους φίλους του forum.
Υ.Γ.1 Στήν πρόσφατη Γ.Σ. αποκάλεσαν κουκουλοφόρους τους ανώνυμους,βαρειά κουβέντα.Κανένας δεν αντέδρασε εκτος απο τον Κουναλάκη που γράφει επώνυμα.Που ήσουν εσυ iGP?
ΥΓ2 Εχεις δίκιο φίλε μου τα διάφορα forum δεν τα επισκέπτομαι συνέχεια,συνήθως γράφω μόνο εδώ.Ειναι θέμα επιλογής του καθένα.Εδώ όμως συνάδελφε ειναι forum ομάδας ανθρώπων με κοινό σημείο την ειδικότητα της Γενικής ιατρικης.Μιλάμε για πολιτική υγείας,μιλάμε για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας,μιλάμε για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι γιατροί,μιλάμε για το μέλλον της ειδικότητας μας,γιά το μέλλον των νέων συναδέλφων,Για την ΠΦΥ ,γιάτην υγεία των πολιτών.
iGP:
Κύριε Δήμου, το "περίεργοι" το έβαλα σε εισαγωγικά, για να μην υπάρξει παρεξήγηση.Από το πνεύμα της καταχώρησής μου προκύπτει ακριβώς το αντίθετο: ότι δε μπορούμε να πούμε τον άλλο περίεργο, είτε γράφει επώνυμα, είτε ανώνυμα.Τις απόψεις σχολιάζουμε, όχι τα άτομα.Πάντως, το ότι "ειλικρινά δεν το περιμένατε", φανερώνει τη διαφορετικότητα του μέσου.Δε σας αρέσει να έρχεστε αντιμέτωπος με πράγματα που δεν περιμένετε;Που σας εκπλήσσουν;Θέλετε να τα περιμένετε όλα στη ζωή;Ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτυο και βγαίνουμε που και που από τη ρουτίνα της προβλεψιμότητας (πλάκα κάνω τώρα, το διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου πάλι).
Δεν μίλησα για ανωνυμία από συνήθεια.Οι συνήθειες αλλάζουν.Μίλησα για ανωνυμία από σεβασμό, από άποψη, από ιδεολογία, από αρχές.Το τι κάνετε εσείς, αν είστε ίδιος ή διαφορετικός στη ζωή και στο διαδίκτυο, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας και επιλογή σας. Δε σας το ζήτησε όμως κανείς.Εδώ, στο διαδίκτυο, κανείς δε ζητάει τίποτα.Άμα θέλετε είστε έτσι, άμα δε θέλετε δεν είστε.Δε θα δώσετε εξετάσεις σε κανένα.Δε γράφουμε για να χρεωθούμε κάτι.Όταν θέλω να χρεωθώ τα λεγόμενα ή τα γραφόμενά μου, στέλνω έγγραφο στο υπουργείο και παίρνω αριθμό πρωτοκόλλου, σηκώνομαι στη συνέλευση και λέω "ονομάζομαι τάδε και έχω να πω αυτά", γράφω ιατρική γνωμάτευση και βάζω σφραγίδα κλπ. Στα fora του διαδικτύου δε χρεώνεσαι.Γράφουμε για όλα αυτά που αναφέρετε στο Υ.Γ.2 Χωρίς "χρεώσεις" και "πάγια" .Μόνο "απεριόριστο internet".
Την ώρα της συνέλευσης βρισκόμουν δίπλα στον πατέρα μου που πέθαινε, ή ίσως μαζί με μία κυρία με την οποία διατηρώ εξωσυζυγικές σχέσεις (και είχα πει στη γυναίκα μου ότι θα πάω στη συνέλευση), ή εφημέρευα και διεκόμιζα έναν νεφροπαθή τελικού σταδίου με πνευμονικό οίδημα, ή καθόμουν 5 μέτρα αριστερά σας. Την επόμενη φορά όμως, θα σας δίνω πρώτα αναφορά.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση