Όλα έχουν τις οπτικές γωνίες τους και τις ερμηνείες τους.
Νομίζω όμως ότι είναι καιρός να πάψουμε αυτή την συζήτηση για το γιατί έκλεισε το φόρουμ, αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια, θύματα της οποίας εύκολα μπορούμε να γίνουμε όλοι μας και να ανοίξουμε τις καρδιές μας σε προβληματισμούς και προτάσεις.
Ο χρόνος θα δείξει και την σκοπιμότητα –ωφελιμότητα, αλλά και τις προοπτικές αυτής της ενέργειας του Δ.Σ. και την σκοπιμότητα και ωφελιμότητα ή μη της δημιουργία ετούτης της σελίδας.
Να συμφωνήσω με το συνάδελφο κο. Μιχάλη και παρεμπιπτόντως ελπίζω το πρόβλημα υγείας που ανέφερε ότι αντιμετώπιζε συγγενικό του πρόσωπο να είχε αίσια έκβαση.
Η συζήτηση περί επωνυμίας και ανωνυμίας έχει αρχίσει να κουράζει. Γιατί δεν λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους επιτέλους;
Η ανωνυμία βοηθάει στο να ειπωθούν ευκολότερα κάποια πράγματα. Κάποια μπορεί να είναι αλήθειες που πονάνε (συνήθως κάποιους άλλους) κάποια άλλα μπορεί να είναι ανακρίβειες και κακόβουλα σχόλια. Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε μόνο το πρώτο χωρίς το δεύτερο.
Θα μπορούσα να έχω το ψευδώνυμο giakaoura (μετάφραση: Ο γαστρεντερολόγος εις την Ιαπωνικήν), να κάνω ένα post και να γράφω ότι ο Σκούφαλος τα παίρνει από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ότι γράφει φάρμακα με τη σέσουλα, ότι προωθεί τους δικούς του ανθρώπους στη Γενική Ιατρική κι ότι άλλο επαγγελματικό ή προσωπικό θέμα θέλετε. Κι ας ψάχνει μετά ο administrator του forum και το θιγόμενο ή τα θιγόμενα άτομα να με βρουν για να μου κάνουν μήνυση. Θα μου πείτε τα ίδια και χειρότερα θα μπορούσα να γράψω ακόμη κι αν χρησιμοποιούσα το «επώνυμο» ψευδώνυμο Natasa Karamanli, Nikitas Κaklamanis, Athanasios Giannopoulos, Gerasimos Giakoumatos. (όλοι οι προαναφερθέντες είναι γιατροί αν δεν το γνωρίζετε! Δεν ξέρω αν το γνωρίζουν και οι ίδιοι…).
Να καταλήξουμε να υπάρχει πριν από την εγγραφή διασταύρωση, από τον Administrator, των στοιχείων ταυτότητας του εγγραφόμενου; Πώς; Με αποστολή δελτίου ταυτότητας με φαξ; Αν ήθελε τέτοια διαδικασία τότε θα γραφόταν το πολύ 10 άτομα.
Για την ακρίβεια, εγώ προσωπικά μέτρησα τόσο στη θέση που ήμουν (στην άκρη της αίθουσας στην ουρά) όσο όμως και στο σώμα των καθίμενων, οπωσδήποτε πάνω από 15 ψηφοφόρους υπέρ ανωνυμίας, μπορεί και πάνω από 25. Απλώς ήταν περίπου 50 ή και παραπάνω οι ψηφίσαντες κατά των ανωνύμων. Ειλικρινά εκπλήσσομαι που γράφεις ότι μόνο εσύ ψήφισες.
Εδώ βέβαια υπάρχει το αξιοπερίεργο οι ψηφίσαντες για την κατάργηση της ανωνυμίας (αλήθεια τι σημαίνει αυτό;;; ), σύμφωνα με ότι διαβάζω γύρω στους 50, και οι υποστηρίζοντες τη διατήρηση, διαβάζω γύρω στους 30, αθροιστικά μας κάνουν γύρω στα 80 άτομα. Μα τόσα άτομα δεν έκαναν ποτέ σύνδεση στο forum στη διάρκεια μιας μέρας!!! Μήπως πέσαμε σε περίπτωση «μετακινούμενων οπαδών»;;
Να υπενθυμίσω ότι στο «παλιό» forum, αν θυμάμαι καλά, υπήρχαν εγγεγραμμένα 400 μέλη υποτίθεται; Θυμάστε πόσα μέλη φαίνονταν στο τέλος της αρχικής σελίδας που έκαναν σύνδεση στο τέλος κάθε ημέρας; Τα ίδια και τα ίδια 30 -35 μέλη. Άντε μερικές φορές να πιάναμε τα 40. Κι απ’ όσους έκαναν σύνδεση καθημερινά, πόσοι είχαν ενεργή συμμετοχή με αποστολή σχολίων; Οι μισοί και ίσως λιγότεροι. (Χωρίς να θεωρώ υποχρεωτική τη συμμετοχή). Οι περισσότεροι λογαριασμοί ήταν ανενεργοί για μήνες ή/και χρόνια. (¨Όπως οι λογαριασμοί που είχαν ανοίξει σχεδόν όλοι οι Έλληνες στο χρηματιστήριο παλαιότερα)
Πάντα θα υπάρχουν οι "διάττοντες αστέρες" που θα κάνουν εγγραφή και post την ίδια μέρα που αντιμετωπίζουν ένα προσωπικό επαγγελματικό πρόβλημα και θα ζητούν πιεστικά απαντήσεις και μετά θα χαθούν στη σιωπή. Πάντα θα υπάρχουν οι «περίεργοι», οι «εκτός τόπου και χρόνου», τα «φερέφωνα», τα «παπαγαλάκια» κλπ. Στο παλαιότερο forum είχε αποδειχθεί ότι υπήρχε η ωριμότητα και η ικανότητα στο να αναγνωρίζουμε και να περιθωριοποιούμε τις παραπάνω περιπτώσεις.
Ο Barry Lyndon λίγες μέρες πριν τις εκλογές ζητούσε τοποθέτηση από υποψήφιο για τη συμμετοχή μη γενικών γιατρών στην επιτροπή εξετάσεων για τη ειδικότητα. Είδατε να πάρει απάντηση; Πιστεύετε ότι δεν έλαβε απάντηση επειδή έθεσε την ερώτηση «ανώνυμα»;
Υ.Γ.: Ελπίζω ο Barry Lyndon να βρει γρήγορα το δρόμο προς αυτό το forum. Μας έχει λείψει. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι μπορεί να είναι ήδη εγγεγραμμένος με διαφορετικό ψευδώνυμο. Δεν το νομίζω γιατί δεν θα μπορούσε να αλλάξει και τον τρόπο γραφής του….