Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (6/188) > >>

Δ. Κουναλάκης:
δεν έχουν δει τίποτα ακόμη.....
Σκέψου μόνο ότι κάποιοι σήμερα νόμιζαν ότι έχει 19/08.... Που να μπουν κι αυτοί....

Ηλεκτρονική επίσκεψη κάνουμε πατώντας την επίσκεψη και επιλέγοντας από τις εξετάσεις επιπλέον την 1η ή 2η επίσκεψη στο ιατρείο.
Κόβουμε το χαρτάκι και αντί να γράψουμε 1η ή 2η επίσκεψη συμπληρώνουμε τον κωδικό του παραπεμπτικού με την εξέταση "1η επίσκεψη"
Λέγανε κάποτε ότι οι γιατροί που θα το κάναν αυτό θα πληρώνονταν κατά προτεραιότητα... Δυστυχώς ξέχασαν να το στείλουν εγγράφως ως διαταγή στους κατά τόπους ΥΠΑΔ.... μπας και το εφάρμοζαν οι υπάλληλοι των ΥΠΑΔ...

Εγώ νομίζω ότι εάν δεν θέλουν να ξεσηκωθούν όλοι εναντίον τους, μια μικρή παράταση είναι πολύ καλή ιδέα μέχρι να αναβαθμίσουν το software και να υποστηρίζει "πακέτα εξετάσεων" οριζόμενα από τον κάθε ιατρό.

Φυσικά δεν ξεχνάμε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που σχολίασε ο Βασίλης: Δεν ξέρεις τι εξετάσεις έχουν ήδη δοθεί από άλλους γιατρούς και δεν ξέρεις εάν εκτελέστηκαν ή όχι οι εξετάσεις.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗλεκτρονική επίσκεψη κάνουμε πατώντας την επίσκεψη και επιλέγοντας από τις εξετάσεις επιπλέον την 1η ή 2η επίσκεψη στο ιατρείο.
Κόβουμε το χαρτάκι και αντί να γράψουμε 1η ή 2η επίσκεψη συμπληρώνουμε τον κωδικό του παραπεμπτικού με την εξέταση "1η επίσκεψη"

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που λες ήθελα να το κάνω εδώ και τόσο καιρό αλλά η δική μας ΥΠΑΔ δε δέχεται αυτή τη διαδικασία. Αν και καταφανώς έχεις δίκιο, δεν έχει βγει και κάποια εγκύκλιος που να σχολιάζει την εγκυρότητα των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και ιατρικές πράξεις. Στον αυτόματο πιλότο κι αυτό. Ο κανόνας της μέγιστης εντροπίας.

Δ. Κουναλάκης:
Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα.....
Από την αναζήτηση του ΑΜΚΑ μέχρι την εμφάνιση των στοιχείων του ασφαλισμένου μέτρησα 108 δευτερόλεπτα......
Χθες ήθελε παραπάνω....

Denominator:
Λοιπόν, έχω μία ακόμη αιρετική σκέψη.
Μήπως οι υπεύθυνοι του e-diagnosis μόνο φαινομενικά υπολόγιζαν λάθος μέσο όρο χρήσης της εφαρμογής ανά παραπεμπτικό, ενώ ξέρουν που θα ισορροπήσει το σύστημα;
Θέλω να πω ότι πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν συνηθίσει ακόμη την εφαρμογή και είναι λογικό να καθυστερούν.
Όσο όμως θα απασχολούν λιγότερο τον server, τόσο αυτός θα καθίσταται ικανός να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά.
Και στο κάτω-κάτω όσοι δεν θα το αντέξουν, θα κάνουν ιατρείο σε ώρες εκτός αιχμής. Τότε η κίνηση είναι πολύ μικρότερη...
Έχει πλάκα να δούμε τίποτε ανακοινώσεις του στυλ: "Ο ιατρός θα εκδίδει παραπεμπτικά 7-9 το πρωί καθημερινές - Για απαιτητικές περιπτώσεις παρακαλώ κλείστε ραντεβού Κυριακή απόγευμα".
Μπαίνουμε σιγά-σιγά στη στάνη...

Πετράκης Νϊκος:
Καλησπέρα και από εμένα. Δουλεύω ως υπάλληλος γραφείου σε παθολόγο και ξεκίνησα σήμερα την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τον ΟΠΑΔ. Την συνταγογράφηση και τις εξετάσεις του ΝΑΤ τις βρήκα πιο εύκολες, αν και με προβλήματα στην αρχή του συστήματος.

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τις επισκέψεις.
Κάλεσα στο 1135 όπου μου είπανε ότι δεν είναι απαραίτητο να κόψω κάποια επίσκεψη ηλεκτρονικά όταν αφορά φάρμακα ή απλή εξέταση αλλά μόνο όταν έχει να κάνει με εξετάσεις. Όταν τους είπα ότι κάποιος ασφαλισμένος, συχνός επισκέπτης του ιατρείου, έρχεται για τα συνηθισμένα του φάρμακα, μετά την επίσκεψη με τον γιατρό, αναλαμβάνω εγώ το "γραφειοκρατικό" κομμάτι. Εκεί κάνω την συνταγογράφηση στο e-syntagografisi αλλά μετά την εκτύπωση των συνταγών, πως θα κόψω την επίσκεψη? Μου απαντήσανε ότι απλά συνεχίζω να κόβω το χαρτάκι από το βιβλιάριο του ασθενή. Πως όμως ελέγχεται αυτό ηλεκτρονικά? Η αν ο ασφαλισμένος απλά έρθει για μία επίσκεψη, κόβω μόνο το χαρτάκι από το βιβλιάριο και απλά το καταθέτω όπως πρίν? Δυστυχώς δεν γνώριζαν να μου απαντήσουν με ακρίβεια και με στείλαν στο 11131 για να ρωτήσω, όπου δυστυχώς μου αναφέρανε ότι το site είναι μόνο για συνταγογράφηση και δεν υποστηρίζει επίσκεψη. Αυτό μόνο στο e-diagnosis.

Γενικά επικρατεί ένας πανικός αυτές τις πρώτες μέρες, ειδικά σήμερα που ήταν να γράψουμε τις πρώτες εξετάσεις σε ασθενή, έφαγα μισή ώρα.

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
1) Αν ο ασφαλισμένος έρθει απλά για εξέταση πώς κρατάω την επίσκεψη? Μόνο από το βιβλιάριο ή κανω κάτι και μέσω e-diagnosis?
2) Αν ο ασφαλισμένος έρθει μόνο για φάρμακα, τότε πώς θα κόψω την επίσκεψη αφού όταν δηλώνω ότι είναι επίσκεψη και πατάω ολοκλήρωση παραπεμπτικού, μου ζητάει "Αιτία παραπομπής για εξετάσεις"?

Σήμερα το ανακάλυψα το site και ελπίζω να είναι ένα μεγάλο βοήθημα!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση