Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 07:22:09

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών παραπεμπτικών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες  (Αναγνώστηκε 722049 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Ιουνίου 2012, 13:43:44
Απάντηση #255
Αποσυνδεδεμένος

anasm

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να σημειώσω οτι, μάλλον τελικά, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ (!!), να σημειώσουμε το παραμικρό, στο πλαίσιο : "Αιτία Παραπομπής για Εξετάσεις",
αφού, δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο εκτυπωθέν Παραπεμπτικό...!
Συνάδελφε, δεν μπορείτε να καταχωρήσετε παραπεμπτικό αν δε συμπληρώσετε το πεδίο "Αιτία παραπομπής για εξετάσεις", άσχετα με το αν εμφανίζεται η πληροφορία αυτή στο .pdf - δείτε συνημμένο αρχείο.

Να 'στε καλά!!

Πολύ σημαντική και πρακτική επισήμανση...! ::)

Οπότε, πιο πρακτική -τελική λύση, ένα copy/paste, τόσο στην "Αιτία Παραπομπής για Εξετάσεις", όσο και στη "Διάγνωση ιατρού"...!
Έτσι,
και το σύστημα "ευχαριστημένο", ΚΑΙ,
οι όποιες παρατηρήσεις μας, που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης εξέτασης, εκτυπωμένες, εμφανέστατα, στο τελικό Παραπεμπτικό...!

Αλήθεια, ως προς το Mg++
όσο, κι αν ίσως, χαμογελάσετε με την εμμονή μου... ;)
εσείς γιατρέ μου, πώς το αντιμετωπίζετε...??  ???

27 Ιουνίου 2012, 13:56:29
Απάντηση #256
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Οπότε, πιο πρακτική -τελική λύση, ένα copy/paste, τόσο στην "Αιτία Παραπομπής για Εξετάσεις", όσο και στη "Διάγνωση ιατρού"...!
Ακριβώς!

Υ.Γ. Το μαγνήσιο δυστυχώς το επιβαρύνεται ο ασθενής - όπως και τη Β12 (αν δε γίνει με RIA).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

27 Ιουνίου 2012, 21:16:14
Απάντηση #257
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Το Μαγνήσιο απαιτεί διάγνωση σε εξειδικευμένο κέντρο για υπομαγνησιαιμία. Τώρα, τι είναι το εξειδικευμένο κέντρο, μη με ρωτάτε. Άρα, πρακτικά, δεν μπορείς να το συνταγογραφήσεις.

Στο παραπεμπτικό εξετάσεων, ότι βάλεις στο σχόλιο, δίπλα στην εξέταση που έγραψες, φαίνεται.
Δεν έχω εδώ πρόχειρη κάποια να την επισυνάψω, αλλά άμα δεν τα καταφέρεις, θα σου βρώ τις επόμενες μέρες.
Κάπου πρέπει να μπερδεύεσαι.
Στα "σχόλια" δίπλα σε κάθε εξέταση θα γράψεις το οτιδήποτε διευκρινιστικό για την κάθε εξέταση.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

28 Ιουνίου 2012, 12:26:33
Απάντηση #258
Αποσυνδεδεμένος

DrGar

Τη λευκωματινη  πώς  τη  ζητατε  σε   ηλεκτρονικο παραπεμπτικο?  Ακουσα  καποιους συναδελφους οτι  επιλεγουν  2  φορες   <<ολικα  λευκωματα  με  χρωματομετρικο προσδιορισμο>> και στη  2η  επιλογη  προσθετουν    ως σχολιο <<αλβουμη ή λευκωματινη>>. Ισχυει κατι τετοιο?

28 Ιουνίου 2012, 13:27:50
Απάντηση #259
Αποσυνδεδεμένος

anasm

Το Μαγνήσιο απαιτεί διάγνωση σε εξειδικευμένο κέντρο για υπομαγνησιαιμία. Τώρα, τι είναι το εξειδικευμένο κέντρο, μη με ρωτάτε. Άρα, πρακτικά, δεν μπορείς να το συνταγογραφήσεις.

Στο παραπεμπτικό εξετάσεων, ότι βάλεις στο σχόλιο, δίπλα στην εξέταση που έγραψες, φαίνεται.
Δεν έχω εδώ πρόχειρη κάποια να την επισυνάψω, αλλά άμα δεν τα καταφέρεις, θα σου βρώ τις επόμενες μέρες.
Κάπου πρέπει να μπερδεύεσαι.
Στα "σχόλια" δίπλα σε κάθε εξέταση θα γράψεις το οτιδήποτε διευκρινιστικό για την κάθε εξέταση.

Να 'στε καλά κ.Μιχάλη!!  :)

Ειλικρινά, σας ευχαριστώ θερμά!

Πράγματι, όπως σας έγραψα και παραπάνω, χάρη στις αρχικές σας επισημάνσεις, εντόπισα το "Σχόλια",
και, χρησιμοποιώντας ως "πειραματόζωο", τα Ασφαλιστικά Στοιχεία της μητέρας μου  ::),
είδα οτι, οτιδήποτε είχα σημειώσει στο πλαίσιο "Σχόλια",
εμφανίστηκε κανονικότατα στην εκτύπωση του Παραπεμπτικού, και μάλιστα χωρίς κανέναν "περιορισμό αριθμού χαρακτήρων" -δεν έλειπε δηλαδή, λέξη!!

Ενδεχομένως...  :-X

Στα "Σχόλια", θα μπορούσαμε, να σημειώσουμε πχ. Επιπρόσθετα να γίνει προσδιορισμός Mg++, ή 25(ΟΗ)D3 (που μ'ενδιαφέρει περισσότερο...),
αναφέροντας, σε παρένθεση, οτι "η επιμέρους αυτή εξέταση, επιβαρύνει εξ'ολοκλήρου τον εξεταζόμενο".

Ίσως αυτή, να ήταν μια "λύση"...?  ???

28 Ιουνίου 2012, 19:31:57
Απάντηση #260
Αποσυνδεδεμένος

chrisdimitrak

Επικοινώνησα σήμερα με γιατρο του ΕΟΠΥΥ στα κεντρικά (το τηλεφωνο μου το έδωσαν στο 1135) και του έθεσα το θέμα με εξετάσεις που δεν υπάρχουν στο e-diagnosis, όπως για παράδειγμα το μαγνήσιο. Η απάντησή του ήταν ότι εξετάσεις που δεν υπάρχουν στο e-diagnosis  δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και δεν γίνεται να μπουν ούτε ως σχόλιο, οπότε τις πληρώνει ο ασφαλισμένος. Την ίδια απάντηση μου έδωσαν και από το 1135.

29 Ιουνίου 2012, 10:39:27
Απάντηση #261
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Η ιστορία με το e-diagnosis είναι μια τραγική ιστορία. Οι μόνοι λόγοι για την ύπαρξη του είναι η μείωση των απαιτούμενων ελεγκτών στα ταμεία και για να κάνει εργασίες ο κάθε Σουλιώτης με τα στατιστικά ή να πουλάει η Καπαresearch αξιολογήσεις, πχ που συμφέρει να ανοιχτεί καινούργιο διαγνωστικό ή σε τι επενδύσεις να προχωρήσει ένα υπάρχον. Χωρίς δε τις αγαπημένες εξετάσεις, θα ήταν πρακτικά μη χρησιμοποιήσιμο.
Οι γιατροί του ΙΚΑ δεν το χρησιμοποιούν, τα νοσοκομεία (αν δεν έχουν γραμματείς) δεν το χρησιμοποιούν, και οι μόνοι που το χρησιμοποιούν είναι οι ιδιώτες και ιδιαίτερα οι μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ που γράφουν ότι τους έρθει και εισπράττουν από 20 έως 40 ευρώ για την ψυχοθεραπεία του κόσμου που κάνοντας εξετάσεις νιώθει ότι γιατρεύτηκε.

Από προσωπική μου εμπειρία μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι γιατροί που συνάντησα να γράφουν τις εξετάσεις και στο βιβλιάριο του ασθενή, ιστορικό στο e-diagnosis δεν υπάρχει και συνεπώς εάν ένας ασθενής πάρει βόλτα το βιβλιάριο σε 10 γιατρούς, είμαι σίγουρος ότι άνετα θα έχει 10 παραπεμπτικά για εξετάσεις. Ποια η χρησιμότητα του λοιπόν;

Γενικά, υπάρχουν μεγάλες μπιζνες με τα φάρμακα και τις εξετάσεις. Τα φάρμακα τα έχουμε δει. Τις εξετάσεις και τα διαγνωστικά κέντρα τα έχουμε και αυτά ξαναδεί: αλλάζουν τους υπουργούς υγείας αθόρυβα όταν νιώσουν ότι απειλούνται.

Γενικά έχω πάψει να ασχολούμαι με το e-diagnosis. Το θεωρώ όργιο παραπλάνησης που φτιάχτηκε δήθεν για τον έλεγχο των δαπανών.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

29 Ιουνίου 2012, 12:14:58
Απάντηση #262
Αποσυνδεδεμένος

anasm

Επικοινώνησα σήμερα με γιατρο του ΕΟΠΥΥ στα κεντρικά (το τηλεφωνο μου το έδωσαν στο 1135) και του έθεσα το θέμα με εξετάσεις που δεν υπάρχουν στο e-diagnosis, όπως για παράδειγμα το μαγνήσιο. Η απάντησή του ήταν ότι εξετάσεις που δεν υπάρχουν στο e-diagnosis  δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και δεν γίνεται να μπουν ούτε ως σχόλιο, οπότε τις πληρώνει ο ασφαλισμένος. Την ίδια απάντηση μου έδωσαν και από το 1135.

Φίλε μου chris, να 'σαι καλά, σ'ευχαριστώ/ούμε πολύ...!  :(

Δηλαδή συγγνώμη, βάσει ποιάς επίσημης και σύγχρονης επιστημονικής Οδηγίας, αξιολογούν τις εξετάσεις αυτές, ως "άχρηστες",
και ως εκ τούτου,
το όποιο κόστος τους, θα ήταν άκυρο και περιττό να βαρύνει τον ΕΟΠΥΥ...??  :(
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουνίου 2012, 12:19:54 από anasm »

29 Ιουνίου 2012, 20:43:59
Απάντηση #263
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
...
Δηλαδή συγγνώμη, βάσει ποιάς επίσημης και σύγχρονης επιστημονικής Οδηγίας, αξιολογούν τις εξετάσεις αυτές, ως "άχρηστες"...

Με την "οδηγία" -λογική του σήμερα (μνημονιακή ή όχι, αυτή είναι και συνοψίζεται ως εξής):
«Δε με νοιάζει τι είναι επιστημονικό. Δεν με νοιάζει τι είναι δίκαιο. Δεν με νοιάζει τι είναι λογικό.
Με νοιάζει τι είναι βολικό για μένα και αυτό ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ και ΔΙΑΤΑΣΣΩ»
Είναι κάτι σα «σύγχρονη μορφή δημοκρατίας» που έχει κατακλείσει τελευταίως όλο το δημόσιο βίο.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουνίου 2012, 20:47:19 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Ιουλίου 2012, 14:34:39
Απάντηση #264
Αποσυνδεδεμένος

anasm

...
Δηλαδή συγγνώμη, βάσει ποιάς επίσημης και σύγχρονης επιστημονικής Οδηγίας, αξιολογούν τις εξετάσεις αυτές, ως "άχρηστες"...

Με την "οδηγία" -λογική του σήμερα (μνημονιακή ή όχι, αυτή είναι και συνοψίζεται ως εξής):
«Δε με νοιάζει τι είναι επιστημονικό. Δεν με νοιάζει τι είναι δίκαιο. Δεν με νοιάζει τι είναι λογικό.
Με νοιάζει τι είναι βολικό για μένα και αυτό ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ και ΔΙΑΤΑΣΣΩ»
Είναι κάτι σα «σύγχρονη μορφή δημοκρατίας» που έχει κατακλείσει τελευταίως όλο το δημόσιο βίο.

>:( >:( :(

;)

3 Ιουλίου 2012, 23:31:38
Απάντηση #265
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator

12 Ιουλίου 2012, 09:48:31
Απάντηση #266
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης

Έχει πέσει το σύστημα ή μονο σε εμένα εμφανίζεται αυτό ??? :

Σφάλμα εφαρμογής

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εκτέλεση της εφαρμογής. Οι διαχειριστές του συστήματος έχουν ενημερωθεί:
Σφάλμα επεξεργασίας δεδομένων!

12 Ιουλίου 2012, 10:35:03
Απάντηση #267
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

12 Ιουλίου 2012, 10:48:06
Απάντηση #268
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

kai σε μενα
Απο τις 09:50 που προσπαθώ το ίδιο... Κάτι θα φτιάχνουν;
.
Πάει 12.00 και μόλις τώρα έγραψα ένα παραπεμπτικό...
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουλίου 2012, 12:01:01 από Ορθοπαιδικός »

12 Ιουλίου 2012, 12:08:53
Απάντηση #269
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης

kai σε μενα
Απο τις 09:50 που προσπαθώ το ίδιο... Κάτι θα φτιάχνουν;
.
Πάει 12.00 και μόλις τώρα έγραψα ένα παραπεμπτικό...

Και εγώ πριν λίγο το 1ο.
Προφανώς το έφτιαξαν  ::)

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
56 Απαντήσεις
45233 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Αυγούστου 2009, 23:49:01
από Βέρρας Οδυσσέας
3 Απαντήσεις
12092 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2012, 07:58:20
από Αδαμάντιος Σκούφαλος