Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
1) Αν ο ασφαλισμένος έρθει απλά για εξέταση πώς κρατάω την επίσκεψη? Μόνο από το βιβλιάριο ή κανω κάτι και μέσω e-diagnosis?
2) Αν ο ασφαλισμένος έρθει μόνο για φάρμακα, τότε πώς θα κόψω την επίσκεψη αφού όταν δηλώνω ότι είναι επίσκεψη και πατάω ολοκλήρωση παραπεμπτικού, μου ζητάει "Αιτία παραπομπής για εξετάσεις"?
--- Τέλος παράθεσης ---
Από τα έως τώρα γνωστά:
1) Σε όλες τις περιπτώσεις κόβουμε χαρτάκι όπως και πρώτα.
2) Υπάρχει δυνατότητα από το e-diagnosis να εκδόσουμε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό με μόνη ιατρική πράξη την "1η επίσκεψη" ή τη "2η επίσκεψη" ανάλογα με την περίπτωση. Αυτό βέβαια δε γίνεται αυτόματα με το τσεκάρισμα της επιλογής "επίσκεψη" που βρίσκεται αριστερά των "ιατρικών εξετάσεων". Προς το παρόν δε γνωρίζω καμία ΥΠΑΔ που να ζητάει αυτή τη διαδικασία. Επίσης δεν έχει εκδοθεί κάποια εγκύκλιος που να την προβλέπει. Αν αργότερα ζητηθεί να βεβαιώνεται κάθε επίσκεψη μέσω e-diagnosis, θα γίνει πιθανώς με τη διαδικασία που είπαμε και περιγράφει και η σχετική απάντηση 25 σε αυτό το θέμα (του κ. Κουναλάκη).
dimipap73:
αυτή η ρημάδα η β12 που ακριβώς την βρίσκουμε στο e-diagnosis?Aν μπορεί κανείς να βοηθήσει
Denominator:
Εγγραφή ή Είσοδοςαυτή η ρημάδα η β12 που ακριβώς την βρίσκουμε στο e-diagnosis?Aν μπορεί κανείς να βοηθήσει
--- Τέλος παράθεσης ---
Tη βάζουμε ακριβώς έτσι: "β12" και μας βγάζει επιλογή μόνο με RIA [48ΠΥΡ00 (15,29 €): Ραδιενεργός βιταμίνη Β12 (Β12 CO 60) - RIA], την οποία μπορεί να εκτελέσει οποιοδήποτε εργαστήριο.
Πετράκης Νϊκος:
Τι έγινε ρε παιιδά σήμερα το πρωί? Προσπαθούσα να γράψω κάποιες εξετάσεις και όλο με πετούσε εκτός συστήματος και ζητούσε όνομα χρήστη και κωδικό πάλι!!! Για να γράψω 10 εξετάσεις, μου πήρε 40 λεπτά!!! Και προχτές το βράδυ στις 7 είχε ΤΡΟΜΕΡΗ καθυστέρηση. Από την στιγμή που πατούσα το (+) για ιατρικές εξετάσεις μέχρι να μου ανοίξει το ευρετήριο για να κάνω αναζήτηση περνούσε μισό λεπτό. Και μετά μέχρι να βρεί και να καταχωρήσει την εξέταση, άλλα 2 λεπτά περίπου. Ο άνθρωπος είχε φρικάρει που περίμενε τόση ώρα. Έχετε κανένα νέο για το αν έχουν αναφέρει τίποτα για βελτίωση των server γιατί πρέπει να λάβουμε και υπόψη μας ότι πολλοί γιατροί είναι σε διακοπές τώρα. Και τον Σεπτέμβρη θα γίνει της κολάσεως αν πηγαίνει έτσι. Πρίν τα μανάβικά θα έρχομαι για να περνάω εξετάσεις!!!
Και μην πώ για το 1135 που δεν σηκώνει κανείς το ακουστικό! Είμαι στην αναμονή και ξαφνικά σαν να πέφτει η γραμμή!!!
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι έγινε ρε παιιδά σήμερα το πρωί? Προσπαθούσα να γράψω κάποιες εξετάσεις και όλο με πετούσε εκτός συστήματος και ζητούσε όνομα χρήστη και κωδικό πάλι!!! Για να γράψω 10 εξετάσεις, μου πήρε 40 λεπτά!!! Και προχτές το βράδυ στις 7 είχε ΤΡΟΜΕΡΗ καθυστέρηση. Από την στιγμή που πατούσα το (+) για ιατρικές εξετάσεις μέχρι να μου ανοίξει το ευρετήριο για να κάνω αναζήτηση περνούσε μισό λεπτό. Και μετά μέχρι να βρεί και να καταχωρήσει την εξέταση, άλλα 2 λεπτά περίπου. Ο άνθρωπος είχε φρικάρει που περίμενε τόση ώρα. Έχετε κανένα νέο για το αν έχουν αναφέρει τίποτα για βελτίωση των server γιατί πρέπει να λάβουμε και υπόψη μας ότι πολλοί γιατροί είναι σε διακοπές τώρα. Και τον Σεπτέμβρη θα γίνει της κολάσεως αν πηγαίνει έτσι. Πρίν τα μανάβικά θα έρχομαι για να περνάω εξετάσεις!!!
Και μην πώ για το 1135 που δεν σηκώνει κανείς το ακουστικό! Είμαι στην αναμονή και ξαφνικά σαν να πέφτει η γραμμή!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι πολύ καλός τρόπος για:
1) Να εκνευριστεί ο γιατρός,
2) Να σπάσει ο τσαμπουκάς του δημοσίου υπαλλήλου που νομίζει ότι το βιβλιάριό του είναι ισάξιο καρνέ επιταγών,
3) Να μειωθούν οι δαπάνες για τα εργαστηριακά;
Η δυνατότητα παράκαμψης των ηλεκτρονικών εφαρμογών στην περίπτωση του ΟΠΑΔ αφορά μόνο το 10% των έκτακτων (!) εκείνων περιπτώσεων, κατά τις οποίες δεν μπορούν να εκδοθούν ηλεκτρονικές συνταγές/παραπεμπτικά και σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται ιατρική γνωμάτευση (!) που να εξηγεί τους λόγους της παρέκκλισης.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση