Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 00:33:01

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών παραπεμπτικών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες  (Αναγνώστηκε 721983 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Ιανουαρίου 2013, 20:59:15
Απάντηση #360
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πολύ θετικό στοιχείο ότι δεν σημειώνουμε πλέον ποσοστό συμμετοχής στο παραπεμπτικό. Ο υπολογισμός γίνεται με 15% και στην εκτύπωση γράφει στο κάτω μέρος της σελίδας ότι αν πραγματοποιηθούν σε κρατικές δομές, η συμμετοχή είναι μηδενική.

Ελυσες την απορια μου για το 0% (δεν εχω καταχωρησει ακόμη παραπεμπτικο με το νεο foufouto-προγραμμα  ;D :D)!!!

ΥΓ : Παρακαλω τον administrator να αφαιρεσει το σχόλιό μου απο το post e-syntagografisis  :-[

14 Ιανουαρίου 2013, 22:26:15
Απάντηση #361
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Που είναι ο χρόνος προθρομβίνης (INR) στο νέο σύστημα;

Το χρόνο προθρομβίνης (INR) τον βρήκατε κάπου;
Αφού κατάλαβα ότι η «ποσοτική μέτρηση προθρομβίνης » δεν μπορεί να είναι το σωστό  ???
δεδομένου κόστους και απουσία «χρόνου»..έπεσε στο μάτι μου στην εξέταση:  Υλικών 1 (Βιοπαθολογίας) (Αιματολογικές, Βιοχημικές, Μικροβιολογικές)   THROMBOTEST !!!
χμμμ λέω ,δεν μπορεί κάποια σχέση πρέπει ναχει ....Με την μέθοδο "Google it " ...ΕΥΡΥΚΑ !! :o ;D
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ;D ;D
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

15 Ιανουαρίου 2013, 08:36:18
Απάντηση #362
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Eπειδη χτες αισθανθηκα λιγο βλακας που δεν μπορουσα να κανω τη δουλεια μου και δεν βλεπω να προβληματιστηκε κανενας αλλος: βρηκατε τροπο να βαζετε στο ιδιο παραπεμπτικο εξετασεις απο διαφορετικες κατηγοριες, πχ TSH και γενικη αιματος ή βιοχημικα και καρκινικους δεικτες;

Ενω παλια μπορουσες να διαλεξεις ολες τις εξετασεις που ηθελες και στο τελος να εκδωσεις διαφορετικα παραπεμπτικα αλλαζοντας τον αριθμο παραπεμπτικου μπροστα απο την εξεταση, τωρα πρεπει για καθε κατηγορια εξετασεων να εκδωσεις διαφορετικο παραπεμπτικο, να το τυπωσεις και μετα να πας στο επομενο... ανεξαρτητα αν ειναι ολες πχ εξετασεις αιματος οποτε και κανεις τζαμπα δουλεια.

15 Ιανουαρίου 2013, 09:03:56
Απάντηση #363
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Eπειδη χτες αισθανθηκα λιγο βλακας που δεν μπορουσα να κανω τη δουλεια μου και δεν βλεπω να προβληματιστηκε κανενας αλλος: βρηκατε τροπο να βαζετε στο ιδιο παραπεμπτικο εξετασεις απο διαφορετικες κατηγοριες, πχ TSH και γενικη αιματος ή βιοχημικα και καρκινικους δεικτες;

Ενω παλια μπορουσες να διαλεξεις ολες τις εξετασεις που ηθελες και στο τελος να εκδωσεις διαφορετικα παραπεμπτικα αλλαζοντας τον αριθμο παραπεμπτικου μπροστα απο την εξεταση, τωρα πρεπει για καθε κατηγορια εξετασεων να εκδωσεις διαφορετικο παραπεμπτικο, να το τυπωσεις και μετα να πας στο επομενο... ανεξαρτητα αν ειναι ολες πχ εξετασεις αιματος οποτε και κανεις τζαμπα δουλεια.
Δυστυχώς όχι. Δεν νομίζω να γίνεται κάτι για αυτό. Είναι σαν το παλιό σύστημα του Ο.Ν αλλα εκεί είχες την επιλογή για να τυπώσεις όλες μαζι. Εδώ δεν παίζει κάτι τέτοιο.

15 Ιανουαρίου 2013, 10:17:49
Απάντηση #364
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

βρηκατε τροπο να βαζετε στο ιδιο παραπεμπτικο εξετασεις απο διαφορετικες κατηγοριες, πχ TSH και γενικη αιματος ή βιοχημικα και καρκινικους δεικτες;
Welcome to the new digital era. Κοινώς τύπωνε και μη μιλάς. Αμα θέλεις ακτινογραφία ναι υπέρηχο μαζί.... Ακτινογραφία και Dexa... Γενική αίματος-ΤΚΕ-CRP (προσφιλής στους ορθοπαιδικούς), κλπ...
Ευελπιστώ, λόγω της ύπαρξης "εκτέλεση παραπεμπτικού", κάποτε να γίνουμε πραγματικά "ψηφιακοί" (τουλάχιστον στις εξετάσεις που δεν πρέπει να κολλάς κουπόνια φαρμάκου).

15 Ιανουαρίου 2013, 12:46:39
Απάντηση #365
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Τελικά ιστορικό παραπεμπτικών (να μπορείς να δεις τι έχει εκδοθή απο άλλους ιατρούς για τον ασθενή, όπως γίνεται με τα φάρμακα) υπάρχει; Ή και ιστορικό επισκέψεων (σε πόσους ακόμα πχ ορθοπαιδικούς πήγε πριν έρθει σε εμένα); Δεν μπόρεσα να τα βρώ (παρα μόνο τι έχω δώσει εγώ για τον συγκεκριμένο ασθενή)...
Θα μου πείτε ιατρικό απόρρητο...

17 Ιανουαρίου 2013, 00:14:59
Απάντηση #366
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Θες να γράψεις σίδηρο και φερριτίνη;
Ξεχωριστά παραπεμπτικά!

17 Ιανουαρίου 2013, 08:08:29
Απάντηση #367
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τελικά ιστορικό παραπεμπτικών (να μπορείς να δεις τι έχει εκδοθή απο άλλους ιατρούς για τον ασθενή, όπως γίνεται με τα φάρμακα) υπάρχει; Ή και ιστορικό επισκέψεων (σε πόσους ακόμα πχ ορθοπαιδικούς πήγε πριν έρθει σε εμένα); Δεν μπόρεσα να τα βρώ (παρα μόνο τι έχω δώσει εγώ για τον συγκεκριμένο ασθενή)...
Θα μου πείτε ιατρικό απόρρητο...

Από τις "αναζητήσεις" θα δεις μόνο τα δικά σου. Από το "ιστορικό ασθενή" έχοντας το γνωστό τσεκάρισμα, μπορείς να δεις φάρμακα & παραπεμπτικά που έγραψαν άλλοι συνάδελφοι και εάν έχουν εκτελεστεί ή όχι.
Τουλάχιστον πήγαμε ένα βήμα μπροστά σε αυτό το θέμα. Να δούμε πότε θα μοιράσουν καρτούλες να μπορούμε να βλέπουμε αποτελέσματα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Ιανουαρίου 2013, 11:20:31
Απάντηση #368
Αποσυνδεδεμένος

Psychonata

Μήπως γνωρίζει κάποιος που βρίσκεται η φερριτίνη στο καινούριο σύστημα? Γιατί ψάχνω στα αιματολογικά και δεν τη βρίσκω!

17 Ιανουαρίου 2013, 11:38:50
Απάντηση #369
Αποσυνδεδεμένος

anastaziogr

Μήπως γνωρίζει κάποιος που βρίσκεται η φερριτίνη στο καινούριο σύστημα? Γιατί ψάχνω στα αιματολογικά και δεν τη βρίσκω!

Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2

17 Ιανουαρίου 2013, 12:53:42
Απάντηση #370
Αποσυνδεδεμένος

Psychonata

Ευχαριστώ! Εμ, άμα πατάς ένα ρ αντι για δύο στην αναζήτηση, πως να την βρεις?

17 Ιανουαρίου 2013, 14:25:04
Απάντηση #371
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Νομίζω ότι με τη νέα εφαρμογή μπορούμε να ζητήσουμε Β12. Υπάρχει μία εξέταση "Προσδιορισμός βιταμίνης στον ορό In Vitro" που κοστολογείται 14,97 ευρώ (πιστεύω ότι μπορούμε στα σχόλια να βάλουμε διευκρίνιση Β12) και βρίσκεται στις Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

17 Ιανουαρίου 2013, 15:49:16
Απάντηση #372
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Νομίζω ότι με τη νέα εφαρμογή μπορούμε να ζητήσουμε Β12. Υπάρχει μία εξέταση "Προσδιορισμός βιταμίνης στον ορό In Vitro" που κοστολογείται 14,97 ευρώ (πιστεύω ότι μπορούμε στα σχόλια να βάλουμε διευκρίνιση Β12) και βρίσκεται στις Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2.
Εγω παω στις Εξετάσεις Νο2 όπως τις λέω, και γράφω 12.

17 Ιανουαρίου 2013, 15:50:38
Απάντηση #373
Αποσυνδεδεμένος

pako

Δεν μπορώ να βρω το Ra test με το καινούριο πρόγραμμα. Μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος πού βρίσκεται; Επίσης τις αγαπημένες εξετάσεις τις βγάζει μπερδεμένες ενώ το παλιό το σύστημα τις είχε κατά κάποιο τρόπο κατηγοροποιημένες. Μου φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα αναπολούμε το παλιό καβουρδιστήρι... (Συγνώμη πόσταρα σε λάθος θέμα και δεν μπορώ να βρω πώς να το διαγράψω...)
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Ιανουαρίου 2013, 16:39:52 από Argirios Argiriou »

17 Ιανουαρίου 2013, 16:42:54
Απάντηση #374
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν μπορώ να βρω το Ra test με το καινούριο πρόγραμμα. Μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος πού βρίσκεται; Επίσης τις αγαπημένες εξετάσεις τις βγάζει μπερδεμένες ενώ το παλιό το σύστημα τις είχε κατά κάποιο τρόπο κατηγοροποιημένες. Μου φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα αναπολούμε το παλιό καβουρδιστήρι... (Συγνώμη πόσταρα σε λάθος θέμα και δεν μπορώ να βρω πώς να το διαγράψω...)

pako έβαλα την δημοσίευσή σου στην σωστή θεματική ενότητα.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
56 Απαντήσεις
45232 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Αυγούστου 2009, 23:49:01
από Βέρρας Οδυσσέας
3 Απαντήσεις
12090 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2012, 07:58:20
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
6019 Εμφανίσεις