Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 16:24:19

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών παραπεμπτικών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες  (Αναγνώστηκε 721897 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Ιουνίου 2013, 13:46:04
Απάντηση #465
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λόγο του ότι οι νοσοκομειακοί ιατροί (συγκεκριμένες ειδικότητες) «έχουν πολύ δουλειά» και δεν «προλαβαίνουν» να εκδίδουν ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων στους ασθενείς τους και λόγο του ότι παραγγέλνουν τις περισσότερες φορές «πακέτα» εξετάσεων που δεν δικαιολογούνται από τις παθήσεις, βάζουν σε ένα απλό χαρτί μια έτοιμη σφραγίδα με όλο αυτό το πακέτο, είτε είναι αναγκαίο είτε όχι και απαιτούν από τους ιατρούς των Κ.Υ να εκδίδουν παραπεμπτικά με τις περισσότερες φορές χωρίς καν να αναγράφεται η διάγνωση και η αιτιολογία της ανάγκης αυτών των ελέγχων και ειδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (πχ κάθε μήνα). Φυσικά μιλάμε για πακέτα που περιλαμβάνουν εκτός του πλήρη γενικού βιοχημικού ελέγχου και ειδικούς ελέγχους σε συστηματικά νοσήματα και MRI, CT κτλ. Φυσικά οι περισσότεροι ασθενείς αυτά τα κάνουν σε ιδιωτικά κέντρα λόγο τις μεγάλης αναμονής στα Δημόσια νοσοκομεία. Επειδή εγώ έχω στείλει πίσω τα συγκεκριμένα παραπεμπτικά με την υποσημείωση ότι όταν  πρόκειται για μηνιαίο έλεγχο μπορείτε και αυτοπροσώπως να εκδίδεται ηλεκτρονικό παραπεμπτικό (αφού έχει διάρκεια ισχύος έναν μήνα) και να μην ταλαιπωρείτε τον ασθενή στο να απευθύνεται σε άλλον ιατρό  και σε αυτούς που ο επανέλεγχος που συστήνετε σε χρονικό διάστημα πέραν του μήνα, να αναγράφετε η αιτιολογία και φυσικά η διάγνωση του ασθενή, και να συνοδεύει τον ασθενή  ένα πλήρες ενημερωτικό σημείωμα του θεράποντος για την περίπτωση του, κάποιοι μάλλον διαμαρτυρήθηκαν στην ΥΠΕ και ο διοικητής εξέδωσε το επισυναπτόμενο έγγραφο που κατά εμένα είναι αχαρακτήριστο και προσβλητικό για το ιατρικό μου έργο στο Κ.Υ.
Ο θεράπων πρέπει έχει πράγματι τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του (αμφίβολο με τις παρούσες εργασιακές συνθήκες) και ο ασθενής να μην ταλαιπωρείται. Στην πιο πάνω περίπτωση κάνει εντύπωση το επιχείρημα της διοίκησης περί αποφυγής ταλαιπωρίας των ασθενών, αφού η ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερη όταν ο ασθενής είναι αναγκασμένος να περιμένει σε δύο ουρές - μια για να εξεταστεί και μια για να αντιγράψει.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

5 Ιουνίου 2013, 13:55:42
Απάντηση #466
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Λόγο του ότι οι νοσοκομειακοί ιατροί (συγκεκριμένες ειδικότητες) «έχουν πολύ δουλειά» και δεν «προλαβαίνουν» να εκδίδουν ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων στους ασθενείς τους και λόγο του ότι παραγγέλνουν τις περισσότερες φορές «πακέτα» εξετάσεων που δεν δικαιολογούνται από τις παθήσεις, βάζουν σε ένα απλό χαρτί μια έτοιμη σφραγίδα με όλο αυτό το πακέτο, είτε είναι αναγκαίο είτε όχι και απαιτούν από τους ιατρούς των Κ.Υ να εκδίδουν παραπεμπτικά με τις περισσότερες φορές χωρίς καν να αναγράφεται η διάγνωση και η αιτιολογία της ανάγκης αυτών των ελέγχων και ειδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (πχ κάθε μήνα). Φυσικά μιλάμε για πακέτα που περιλαμβάνουν εκτός του πλήρη γενικού βιοχημικού ελέγχου και ειδικούς ελέγχους σε συστηματικά νοσήματα και MRI, CT κτλ. Φυσικά οι περισσότεροι ασθενείς αυτά τα κάνουν σε ιδιωτικά κέντρα λόγο τις μεγάλης αναμονής στα Δημόσια νοσοκομεία. Επειδή εγώ έχω στείλει πίσω τα συγκεκριμένα παραπεμπτικά με την υποσημείωση ότι όταν  πρόκειται για μηνιαίο έλεγχο μπορείτε και αυτοπροσώπως να εκδίδεται ηλεκτρονικό παραπεμπτικό (αφού έχει διάρκεια ισχύος έναν μήνα) και να μην ταλαιπωρείτε τον ασθενή στο να απευθύνεται σε άλλον ιατρό  και σε αυτούς που ο επανέλεγχος που συστήνετε σε χρονικό διάστημα πέραν του μήνα, να αναγράφετε η αιτιολογία και φυσικά η διάγνωση του ασθενή, και να συνοδεύει τον ασθενή  ένα πλήρες ενημερωτικό σημείωμα του θεράποντος για την περίπτωση του, κάποιοι μάλλον διαμαρτυρήθηκαν στην ΥΠΕ και ο διοικητής εξέδωσε το επισυναπτόμενο έγγραφο που κατά εμένα είναι αχαρακτήριστο και προσβλητικό για το ιατρικό μου έργο στο Κ.Υ.

Είμαι ιδιώτης Γενικός Ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ και εξακολουθώ να έχω και εγώ προβλήματα με ασθενείς που θέλουν απλώς να ξεπλύνουν φάρμακα ή εξετάσεις. Για τον λόγο αυτό έβαλα στον χώρο αναμονής, μια Α4 σελίδα την οποία έχω εκτυπώσει και πλαστικοποιήσει εις διπλούν (μία σελίδα δηλαδή για καθένα από τα δύο τραπεζάκια της αίθουσας αναμονής) και στην οποία γράφω με ευανάγνωστα γράμματα:

Προσοχή.

Ο Ιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να αντιγράφει φάρμακα ή παραπεμπτικά άλλων Ιατρών.

“Ο συνταγογράφος ιατρός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ορθή και σύννομη συνταγογράφηση.”
Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 121 / 03.09.2008. Άρθρο 1ε)

Από τότε που έβαλα αυτές τις ταμπελίτσες παρατήρησα διαφορά στην συμπεριφορά των ασθενών προς το καλύτερο.

Πάντως πιστεύω ότι για το κείμενο του κ. Γρηγοράκη που μας έχει επισυνάψει ο κ. Κτιστάκης πρέπει να ενημερωθεί άμεσα η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής και η Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιουνίου 2013, 14:01:24 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Ιουνίου 2013, 13:55:47
Απάντηση #467
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Κατάπτυστο το έγγραφο. Αυτά συμβαίνουν όταν σε θέσεις αρχόντων τοποθετούνται άσχετοι άνθρωποι.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν συλλογικά όργανα πρωτοβάθμιας και να απαντήσουν όπως πρέπει.
Μάλλον θα έπρεπε πρώτα εμείς να παραπονεθούμε αρμοδίως.
Συμφωνώ να εξυπηρετούνται οι ασθενείς που πρέπει αιτιολογημένα να εξυπηρετούνται  (αιτιολογημένη γνωμάτευση) αλλα όχι και η σύζυγος ασθενούς που χαλάστηκε όταν της είπα ότι δεν γίνεται να κάνει PSA κάθε 3 μήνες λόγω ΚΥΠ , όπως της είχε συστήσει ο ουρολόγος...

5 Ιουνίου 2013, 14:46:15
Απάντηση #468
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Επειδή μου "άρεσε" το έγγραφο, έκατσα και το αντέγραψα (με μερικές επισημάνσεις)

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν φτάσει την υπηρεσία μας παράπονα από χρονίως πάσχοντες ασθενείς , οι οποίοι επικαλούνται ότι δεν εξυπηρετούνται στα Κ.Υ. και Π.Ι. ευθύνης σας, όταν προσέλθουν για να τους γράψετε διαγνωστικό έλεγχο ή φαρμακευτική αγωγή*.

Αναγκάζονται έτσι να προσέρχονται στα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται** οι ίδιοι και οι οικείοι τους και να επιβαρύνονται επιπλέον τα νοσηλευτικά ιδρύματα που είναι ήδη επιφορτισμένα.

Εκτός του ότι είναι υποχρέωσή σας*** η συνταγογράφηση φαρμάκων και η παραπομπή για διαγνωστικές εξετάσεις σε πάσχοντες ασθενείς με χρόνια νοσήματα (καρκινοπάθεια, νεφροπάθεια,σακχαρώσης διαβήτης, κύηση****  κλπ), ασχέτως αν παρακολουθούνται από εσάς ή από άλλο συνάδελφο ιατρό ειδικότητας, με γνώμονα την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη και προκειμένου να συνδράμουμε στη μείωση ή και αποφυγή της ταλαιπωρίας που ήδη υφίστανται οι χρονίως πάσχοντες ασθενείς, παρακαλούμε όπως εξυπηρετείτε τους ως άνω ασθενείς, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο έγγραφό μας.

* Το έγγραφο έχει θέμα τις διαγνωστικές εξετάσεις αλλά πετάμε και μια αναφορά στη φαρμακευτική αγωγή για να φανούμε πιο άγριοι!

** Ενώ το δρομολόγιο και η αναμονή: νοσοκομείο (μη λήψη ηλεκτρονικού παραπεμπτικού ή/και συνταγής) --> Κ.Υ. ή Π.Ι. (για αντιγραφή) δεν αποτελεί ταλαιπωρία αλλά υγιεινό περίπατο!

*** Με τους νόμους που σας παρέθεσα για την "υποχρέωση", σας έκανα τα μούτρα κρέας!

**** Πάρτε και την κύηση μέσα στις χρόνιες παθήσεις παρέα με τους καρκινοπαθείς! Μια χαρά τη βαφτίζουμε χρόνιο νόσημα για να μην «κουράσουμε» τους γυναικολόγους που είναι οι κύριοι εκφραστές της τακτικής: "Πήγαινε στο χωρίο να σου τα γράψουν".
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιουνίου 2013, 15:05:09 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

5 Ιουνίου 2013, 17:22:52
Απάντηση #469
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Εγώ θα έλεγα να ενημερωθεί ΚΑΙ ο ΕΟΠΥΥ και με την υπενθύμιση της Ηλεκτρονικά ο έλεγχος των διαγνωστικών εξετάσεων

5 Ιουνίου 2013, 17:52:23
Απάντηση #470
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Δεν γνωρίζω πολλά από υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά το συγκεκριμένο, εάν παρατηρήσατε παρά το ότι είναι πρωτοκολλημένο από την αρμόδια υπηρεσία , δεν φέρει χειρόγραφη υπογραφή!!

5 Ιουνίου 2013, 19:40:03
Απάντηση #471
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

ο διοικητής εξέδωσε το επισυναπτόμενο έγγραφο

Kάποιος πρέπει να του μιλήσει:
- για την ιατρική δεοντολογία: Κανείς ιατρός ή ασφαλισμένος δεν μπορεί να αναγκάσει έναν ιατρό να εκδίδει συνταγές ή παραπεμπτικά κατά δική τους παραγγελία (ή "παραγγελιά").
- για κάτι που λέγεται "συνέργεια σε αλλότρια φοροδιαφυγή", πραγματοποιείται με ξέπλυμα συνταγών ή παραπεμπτικών και τιμωρείται βαρύτατα από τον φορολογικό κώδικα.
- για το Rexona
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Ιουνίου 2013, 20:04:15
Απάντηση #472
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Δεν ξέρω αν εχει τύχει σε κάποιον, μου συνεβη σήμερα και έχω γίνει τούρκος.

Φιλικο πρόσωπο ανθρώπου που παρακολουθώ στο ιατρείο προσεβλήθη απο οξεία λευχαιμία (δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες περί του τύπου αυτής) και προορίζεται για μεταμόσχευση μυελου εφ´οσον βρεθεί δοτης. Εχει κινητοποιηθεί το περιβάλλον, μέσα σε αυτούς και ο ασθενής μου.

Ηρθε λοιπόν ο άνθρωπος ζητώντας παραπεμπτικο για τυποποίηση HLA. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι το θέλει, μόλις μου είπε την ιστορια του απάντησα οτι δεν χρειάζεσαι παραπεμπτικο για να γίνεις δοτης. Με άφησε αναυδο λέγοντας οτι στο νοσοκομείο του ΕΣΥ όπου απευθύνθηκαν τους ξεκαθάρισαν οτι ή θα πήγαιναν παραπεμπτικο ΕΟΠΥΥ ή θα ΠΛΗΡΩΝΑΝ 60 ευρώ για να... Εξετάσουν την περίπτωση να γίνουν δοτες...

Ετοιμάζομαι για μεγάλη φασαρία το πρωί με ΕΟΜ και ΕΟΠΥΥ, το βρίσκω κάτι παραπάνω απο απαράδεκτο σαν πρακτική.

6 Ιουνίου 2013, 00:51:51
Απάντηση #473
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Με άφησε αναυδο λέγοντας οτι στο νοσοκομείο του ΕΣΥ όπου απευθύνθηκαν τους ξεκαθάρισαν οτι ή θα πήγαιναν παραπεμπτικο ΕΟΠΥΥ ή θα ΠΛΗΡΩΝΑΝ 60 ευρώ για να... Εξετάσουν την περίπτωση να γίνουν δοτες...

Ετοιμάζομαι για μεγάλη φασαρία το πρωί με ΕΟΜ και ΕΟΠΥΥ, το βρίσκω κάτι παραπάνω απο απαράδεκτο σαν πρακτική.

Δύσκολο να συμβαίνει όπως το περιγράφεις. Ελπίζω να έχει γίνει κάποια παρεξήγηση. Εάν όχι, τοτε το επόμενο βήμα θα είναι να ζητάνε παραπεμπτικό για έλεγχο μεταδοτικών νόσων και για διασταύρωση απο όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Πάντως με τον ΕΟΠΥΥ δέν υπάρχει λόγος να μαλώσεις αφού είστε στην ίδια πλευρά .(δεν νομίζω να μπορεί να καλύψει και τέτοιου είδους δαπάνες.
Φανταστείτε να αρχίσουν να ζητάνε προκαταβολικά χρήματα για την περίπτωση που χρειαστεί να γίνουμε δότες οργάνων...( Κούφια η ώρα)

6 Ιουνίου 2013, 12:11:24
Απάντηση #474
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Ηρθε λοιπόν ο άνθρωπος ζητώντας παραπεμπτικο για τυποποίηση HLA. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι το θέλει, μόλις μου είπε την ιστορια του απάντησα οτι δεν χρειάζεσαι παραπεμπτικο για να γίνεις δοτης. Με άφησε αναυδο λέγοντας οτι στο νοσοκομείο του ΕΣΥ όπου απευθύνθηκαν τους ξεκαθάρισαν οτι ή θα πήγαιναν παραπεμπτικο ΕΟΠΥΥ ή θα ΠΛΗΡΩΝΑΝ 60 ευρώ για να... Εξετάσουν την περίπτωση να γίνουν δοτες...
Ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥΥΥΥ (άρθρο 10 παρ. Θ) λέει:
"Παρακλινικές εξετάσεις και ειδικές θεραπείες που διενεργούνται για προμεταμοσχευτικό ή μεταμοσχευτικό
έλεγχο σε ειδικά οργανωμένες και εξουσιοδοτημένες μονάδες νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας Ν.Π.Δ.Δ. ή
Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικούς χαρακτήρα, παρέχονται στους ασφαλισμένους χωρίς συμμετοχή."
   Οπότε περιέργως ο συνήθης ύποπτος ΕΟΠΥΥΥς δεν φταίει σε τπτ... Απλά το νοσηλευτικό ίδρυμα και για να μην ταλιπωρεί τους κουρασμένους ιατρούς του και για να γλιτώσει κάποια έξοδα (σιγά να μην τα πάρει απο τον ΕΟΠΥΥΥΥ - μετα πενταετία) ζητάει το παραπεμπτικό. Πάλι καλά που δεν ζητάει έτοιμες τις εξετάσεις.
   Πάντως γιατί υποθέτεις ότι δεν χρειάζεται παραπεμπτικό. Και στην πΕ (--> προ ΕΟΠΥΥΥ) εποχή πάλι γράφονταν ανάλογα παραπεμπτικά απο ιατρούς ταμείων (έχω δει παρόμοια περίπτωση - και μάλιστα η συμμετοχή ήταν 0% σε όλα τα μέλη, ανεξάρτητα αν γίνονταν σε μικροβιολόγο έξω). Φυσικά πιο συχνά γράφονταν ενδονοσοκομιακά (στα γνωστά πρόχειρα χαρτιά παραπεμπτικών-φωτοτυπίες- που υπέγραφε η νοσηλεύτρια).

6 Ιουνίου 2013, 20:26:21
Απάντηση #475
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Ο ΕΟΠΥΥ δεν φταιει σε τιποτε, ισα-ισα που επωμιζεται κοστη που δεν του αναλογουν: μπορω να δεχτω τα κοστη της, ας πουμε, "διασταυρωσης" δοτων-ληπτων να τα επωμιζεται το κρατος απ'ευθειας, ο ΕΟΜ, το ΥΥΚΑ ή οποιος αλλος, μπορω ακομη-ακομη να δεχτω να τα επωμιζεται ο υποψηφιος ΛΗΠΤΗΣ του μοσχευματος ή ο ασφαλιστικος του φορεας... να τα επωμιζεται ομως ο υποψηφιος ΔΟΤΗΣ ή ο ασφαλιστικος φορεας του ΥΓΙΟΥΣ δοτη (που, υπενθυμιζω, τον ασφαλιζει για ΑΣΘΕΝΕΙΑ) ειναι, τουλαχιστον ηθικα, απαραδεκτο.

Αυτη την ενσταση εθεσα και στην υπευθυνη του ΕΟΜ με την οποια συνομιλησα σημερα. Η ευγενεστατη κυρια λοιπον με πληροφορησε οτι, στην περιπτωση που κανεις επιθυμει να ενταχθει στο μητρωο υποψηφιων δοτων μυελου των οστων (να ειναι δηλαδη διαθεσιμος για μεταμοσχευση για ολους τους υποψηφιους ληπτες) τοτε η διαδικασια γινεται δωρεαν.

Εαν αντιθετως, καποιος απευθυνθει για ταυτοποιηση ονομαστικα εναντι συγκεκριμενου ασθενους (οποτε και τα δεδομενα του δεν ειναι διαθεσιμα πουθενα αλλου) τοτε προβλεπεται απο τον νομο να χρεωνεται η εξεταση. Μου ειπε επισης οτι νομιζει οτι προβλεπεται και απο το νομο η χρεωση παραπεμπτικου στον ασφαλιστικο φορεα του υγιους, αλλα δεν ηταν και πολυ σιγουρη.

Αυτα.

10 Ιουνίου 2013, 09:49:47
Απάντηση #476
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Χρειάστηκε σήμερα (10/06/2013 ) να δω σε ασθενή αν έχει περάσει ανεμοβλογιά και ο Μικροβιολόγος μου είπε ότι τα αντισώματα Varicella IgG δεν μπορεί να τα βρει κανείς ηλεκτρονικά παρά μόνο πληρώνει κανείς μετρητά.

(Το ίδιο ισχύει και για τα Varicella IgM).

Ο συγκεκριμένος Μικροβιολόγος παίρνει για την εξέταση Varicella IgG, 15 ευρώ.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιουνίου 2013, 10:56:41 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Ιουνίου 2013, 13:48:59
Απάντηση #477
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Δεν γνωρίζω πολλά από υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά το συγκεκριμένο, εάν παρατηρήσατε παρά το ότι είναι πρωτοκολλημένο από την αρμόδια υπηρεσία , δεν φέρει χειρόγραφη υπογραφή!!
Μετά το έγγραφο του Κου Διοικητή έχουν αυξηθεί  τα χαρτάκια που αναγραφούν εξετάσεις (ουκ ολίγες), με έτοιμες σφραγίδες παρακαλώ. Φυσικά και δεν αντιγράφω ΚΑΜΙΑ, απλά σημειώνω το χαρτί με την επισήμανση ότι «βάσει του 121/2008 αλλά και τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Kε συνάδελφε να εκδίδετε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό».
Ο ίδιος ο διοικητής τηλ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει** την ύπαρξη αυτού του εγγράφου, αλλά από την άλλη δεν καλεί ΕΔΕ για να δει ποιος εν αγνεία του εξέδωσε αυτό το έγγραφο από την ΥΠΕ.
**(Να  γιατί  ήταν ανυπόγραφο)

10 Ιουνίου 2013, 14:21:30
Απάντηση #478
Αποσυνδεδεμένος

thepap

[/quote]
 Φυσικά και δεν αντιγράφω ΚΑΜΙΑ, απλά σημειώνω το χαρτί με την επισήμανση ότι «βάσει του 121/2008 αλλά και τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Kε συνάδελφε να εκδίδετε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό».
[/quote]

Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι ειδικοτήτων π.χ. Νεφρολόγοι,  Ενδοκρινολόγοι κ.α. που παρακολουθούν ασθενείς στα τακτικά τους Ιατρεία τούς ζητούν μετα απο κάποιο διαστημα (μεγαλύτερο του μήνα) επανεξέταση με κάποια εργαστηριακά και τους δίνουν την ανάλογη γνωμάτευση. Σ αυτούς φαντάζομαι δεν ισχύει το παραπάνω

10 Ιουνίου 2013, 16:24:02
Απάντηση #479
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι ειδικοτήτων π.χ. Νεφρολόγοι,  Ενδοκρινολόγοι κ.α. που παρακολουθούν ασθενείς στα τακτικά τους Ιατρεία τούς ζητούν μετα απο κάποιο διαστημα (μεγαλύτερο του μήνα) επανεξέταση με κάποια εργαστηριακά και τους δίνουν την ανάλογη γνωμάτευση. Σ αυτούς φαντάζομαι δεν ισχύει το παραπάνω

Εάν δεν έχω ενημερωτικό σημείωμα από τον θεράποντα και φυσικά δεν αντιγράφω. Όταν έχω τις απαραίτητες ιατρικές πληροφορείς, τότε εκτιμώ  από την πλευρά μου ως γενικός ιατρός (έως εκεί που μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου) τον έλεγχο που απαιτείται, λαμβάνοντας υπόψη το τι θα ήθελε και ο θεράπων (στα πλαίσια της καλής συνεργασίας) και δεν αντιγράφω όλα αυτά που λέει το χαρτί (με τυποποιημένη σφραγίδα μην το ξεχνάμε αυτό). Ας μάθουν να μας βλέπουν ως συνεργάτες και όχι ως γραμματείς.  Εάν απαιτείται κάποιος ειδικός έλεγχος (σε δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο επίπεδο) τον αφήνω στις ανάλογες με το πρόβλημα ειδικότητες. Π.χ ειδικοί έλεγχοι που ζητάνε ενδοκρινολόγοι, ρευματολόγοι, νευρολόγοι, κτλ. που πολλές φορές δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι αυτά που ζητιούνται και για ποιο λόγο ζητιούνται  (είτε επειδή είναι κωδικοποιημένα στην γλώσσα των ειδικών, είτε επειδή δεν είναι στο γνωστικό μου φάσμα.
Ομολογώ ότι δεν τα ξέρω όλα).
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιουνίου 2013, 16:45:06 από Γ.Κτιστάκης »

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
56 Απαντήσεις
45232 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Αυγούστου 2009, 23:49:01
από Βέρρας Οδυσσέας
3 Απαντήσεις
12090 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2012, 07:58:20
από Αδαμάντιος Σκούφαλος