Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (185/188) > >>

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Ένα κενό της διαδικασίας - όπως και με τις "κόκκινες" γραμμές - είναι ότι δεν διευκρινίζεται τι σημαίνει "αδυναμία έκδοσης ηλεκτρονικής συνταγής" ή ποιές είναι οι αποδεκτές αιτιολογήσεις. Θα μπορεί πχ κάποιος με ένα χειρόγραφο από ένα ΤΕΠ να πάρει αντιβιοτικό, επειδή είναι πρακτικά δύσκολη η έκδοση συνταγής από τέτοιο τμήμα;

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈνα κενό της διαδικασίας - όπως και με τις "κόκκινες" γραμμές - είναι ότι δεν διευκρινίζεται τι σημαίνει "αδυναμία έκδοσης ηλεκτρονικής συνταγής" ή ποιές είναι οι αποδεκτές αιτιολογήσεις. Θα μπορεί πχ κάποιος με ένα χειρόγραφο από ένα ΤΕΠ να πάρει αντιβιοτικό, επειδή είναι πρακτικά δύσκολη η έκδοση συνταγής από τέτοιο τμήμα;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Άποψη μου βέβαια: Όπως και στις κόκκινες, σε ασθενείς που δεν υπάρχει ηλ. συνταγή μπορούν να πάρουν ηρεμιστικά με την κλασική κόκκινη συνταγή, φαντάζομαι ότι μπορεί να χορηγηθεί κινολόνη με απλή χειρόγραφη συνταγή (πχ από τα ΤΕΠ) αν συνοδεύεται από το έντυπο (αιτιολογημένη συνταγή χορήγησης νεώτερων κινολονών) που χρησιμοποιούμε μέχρι μεθαύριο...

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈνα κενό της διαδικασίας - όπως και με τις "κόκκινες" γραμμές - είναι ότι δεν διευκρινίζεται τι σημαίνει "αδυναμία έκδοσης ηλεκτρονικής συνταγής" ή ποιές είναι οι αποδεκτές αιτιολογήσεις. Θα μπορεί πχ κάποιος με ένα χειρόγραφο από ένα ΤΕΠ να πάρει αντιβιοτικό, επειδή είναι πρακτικά δύσκολη η έκδοση συνταγής από τέτοιο τμήμα;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Άποψη μου βέβαια: Όπως και στις κόκκινες, σε ασθενείς που δεν υπάρχει ηλ. συνταγή μπορούν να πάρουν ηρεμιστικά με την κλασική κόκκινη συνταγή, φαντάζομαι ότι μπορεί να χορηγηθεί κινολόνη με απλή χειρόγραφη συνταγή (πχ από τα ΤΕΠ) αν συνοδεύεται από το έντυπο (αιτιολογημένη συνταγή χορήγησης νεώτερων κινολονών) που χρησιμοποιούμε μέχρι μεθαύριο...

--- Τέλος παράθεσης ---

Η κόκκινη γραμμή εκτελείται; Υποτίθεται ότι κι αυτά είναι ηλεκτρονικά μόνο.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈνα κενό της διαδικασίας - όπως και με τις "κόκκινες" γραμμές - είναι ότι δεν διευκρινίζεται τι σημαίνει "αδυναμία έκδοσης ηλεκτρονικής συνταγής" ή ποιές είναι οι αποδεκτές αιτιολογήσεις. Θα μπορεί πχ κάποιος με ένα χειρόγραφο από ένα ΤΕΠ να πάρει αντιβιοτικό, επειδή είναι πρακτικά δύσκολη η έκδοση συνταγής από τέτοιο τμήμα;

--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---

Η κόκκινη γραμμή εκτελείται; Υποτίθεται ότι κι αυτά είναι ηλεκτρονικά μόνο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Είχε βγει εγκύκλιος που έλεγε ότι προσωρινά (πρέπει να έχει συμπληρωθεί χρόνος) θα χορηγείται κόκκινη γραμμή σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονική συνταγή (μη ενταγμένα ταμεία στην ηλεκτρονική, απουσία ΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ ή ΕΚΑΑ)
Προσθήκη: Τελικά μέσα έπεσα, έχει συμπληρωθεί χρόνος Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Ρώτησα στις 02/09/2020 φίλο μου Μικροβιολόγο εάν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ οι παρακάτω εξετάσεις:

Μόλυβδος στο αίμα, Η βιταμίνη Β6 και η Ντοπαμίνη.

Για την βιταμίνη B6 μου είπε ότι θεωρητικά καλύπτεται αλλά όμως ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει 4 ευρώ ενώ στην πραγματικότητα κοστίζει 25 ευρώ. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Μόλυβδο στο αίμα.

Για την Ντοπαμίνη στο αίμα, μου είπε ότι δεν γράφεται ξεχωριστά αλλά μετριέται μαζί με τις Κατεχολαμίνες αλλά και αυτές δεν τις καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση