Γενικά > Γενική συζήτηση
Στρατιωτικά Νοσοκομεία και Στρατιωτικοί ιατροί
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Μόλις 21 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος φέτος στο Ιατρικό τμήμα της ΣΣΑΣ (μάλιστα οι 13 από τη γενική σειρά και οι 8 από τις διάφορες κατηγορίες "ευνοϊκής" μεταχείρισης).
Αντίστοιχες μειώσεις και στις άλλες υγειονομικές κατηγορίες (4 οδοντίατροι, 3 φαρμακοποιοί, 2 κτηνίατροι)
Σημαντικά μειωμένοι αριθμοί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Π.χ. ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος 71 στο Ιατρικό ΣΣΑΣ
(θα πήξουν στην υπηρεσία οι νέοι με τόσο μικρούς αριθμούς)
Κι ένας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος με τους εισακτέους και τις μεταβολές στις στρατιωτικές σχολές για τα έτη 2009 -2012. Η σχολή Ικάρων τα έτη 2011 με 2012 παρουσιάζει μείωση 43%. Ποιοι θα πετάνε τα μαχητικά αν συνεχίσουν έτσι;
Gatekeeper:
Δεν χρειαζεται το Ιατρικό ΣΣΑΣ με τόσους άνεργους ιατρούς.... Η Αμερική έχει ΣΣΑΣ? οχι βεβαια..
Σχετικα με τους Ικαρους σύντομα τα αεροπλάνα θα είναι drones.
Αρχίατρος:
Απολαύστε επίπεδο δημοσιογραφίας...
--- Παράθεση --- 251 ΓΝΑ: «Γονάτισε» και το νοσοκομείο-κόσμημα
Kostas Attias -
January 26, 2017
Παρά τον αγώνα δρόμου της διοίκησης και των στελεχών του το 251 ΓΝΑ γονάτισε. Ήταν η φυσική κατάληξη των κυβερνητικών επιλογών.
Του ΚΩΣΤΑ ΑΤΤΙΑ
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία λειτουργούσαν με τρόπο υποδειγματικό αν και έλειπαν πάντα και το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα και το χρήμα που ήταν αναγκαία για να πεί κανείς οτι είχαν όλα τα «όπλα» στα χέρια τους.
Η αυτοθυσία του προσωπικού έσωζε τα πράγματα. Όμως τα πάντα έχουν ένα όριο.
Η συνεχιζόμενη αδιαφορία της πολιτείας που απλά φορτώνει με βάρη τα στρατιωτικά νοσοκομεία χωρίς να εξασφαλίζει ικανή χρηματοδότηση και προσλήψεις αναγκάζει το 251 ΓΝΑ να αλλάξει την διαδικασία συνταγογράφησης και οδηγεί πλέον σε τεράστια ταλαιπωρία τους ασθενείς για να πάρουν τα φάρμακα τους.
Και αυτό γιατί πλέον για την συνταγογράφηση των φαρμάκων τους οι ασθενείς θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού.
Έτσι όπως έγινε γνωστό απο το 251 ΓΝΑ «από 01 – 03 – 2017 , λόγω των προσφάτων αλλαγών στη διαδικασία συνταγογράφησης αλλά και του ιδιαίτερα αυξημένου φόρτου εργασίας, δεν θα εκτελείται πλέον στο εξωτερικό Παθολογικό Ιατρείο συνταγογράφηση πριν την έναρξη των τακτικών ραντεβού.
Σε αντιστάθμισμα έχουν ήδη αυξηθεί η διάρκεια των ραντεβού και ο συνολικός χρόνος λειτουργίας του εξωτερικού ιατρείου.
Συνταγογράφηση στο ανωτέρω εξωτερικό ιατρείο από 01 – 03 – 2017 και εφεξής θα εκτελείται μόνο κατόπιν προσυνεννόησης (ραντεβού)».
--- Τέλος παράθεσης ---
Το νοσοκομείο-"κόσμημα" γονάτισε γιατί δεν δέχεται για συνταγογράφηση χωρίς ραντεβού ! Μάλιστα. Τι άλλο θα διαβάσουμε...
Όσον αφορά την επάνδρωση των στρατιωτικών νοσοκομείων, ειδικά τα κεντρικά, ο αρθρογράφος γράφει το επιεικέστερο ανακρίβειες, τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν υπερεπάρκεια ειδικών γιατρών σε βαθμό που πολλοί τα πρωϊνά εξαφανίζονται σε ιδιωτικές Κλινικές και Ιατρεία χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να γίνεται αισθητή η απουσία τους... μάλιστα υπάρχει οξύ πρόβλημα με τα χειρουργεία (πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν φυσικά αν δεν υπήρχαν γιατροί), λίγοι και μεγάλοι χειρουργούν, οι υπόλοιποι κάνουν αμάν αν βάλουν ένα χειρουργείο.
Αν μάλιστα ψάξει η ηγεσία πόσοι (γιατροί και νοσηλευτές) βρίσκονται ανά την επικράτεια χωμένοι εκτος αντικειμένου, σε δουλειές γραφείου κτλ. λόγω συνυπηρετήσεων κτλ θα προέκυπταν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.
Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν ξέρω τι είδε ο Καμμένος στο ΤΕΠ το οποίο είναι, πιστέψτε με (ο οποιοσδήποτε μπορεί να το επιβεβαιώσει) σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όλα τα ελληνικά νοσοκομεία, αλλά κάποτε θα πρέπει να αναρωτηθούμε:
- αν ένα στρατιωτικό νοσοκομείο θα πρέπει να νοσηλεύει όλες τις επιπλέον ομάδες που έχει φορτωθεί (συγγενείς των εν ενεργεία, εν αποστρατεία, αστυνομικούς, ακόμα και ιδιώτες-πελατάκια)
- τις επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης ΚΑΙ στα στρατιωτικά νοσοκομεία
Όλα αυτά και άλλα πολλά (που βαριέμαι να ξαναματαγράψω) αναποφεύκτα ρίχνουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.
md:
Μήπως θα έπρεπε κάποτε να αναρωτηθούμε για την αναγκαιότητα ύπαρξης εξ αρχής των στρατιωτικών νοσοκομείων?Οι στρατιωτικοί δηλ.και οι οικογένειές τους σε άλλο πηγάδι κ@@@@?Μήπως θα έπρεπε επιτέλους να τα ανοίξουμε και για τους ''κοινούς θνητούς''που στο κάτω κάτω της γραφής τα έχουν χρηματοδοτήσει?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση