Γενικά > Γενική συζήτηση

Στρατιωτικά Νοσοκομεία και Στρατιωτικοί ιατροί

<< < (11/11)

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πρέπει να διαβάζει κανείς με πολλή επιείκια τέτοια sites καθώς εκφράζουν τα συνδικαλιστικά αιτήματα των ενστόλων, αλλα δημιουργείται αυτομάτως η απορία, γιατί να μην προσληφθούν πολίτες-ιατροί στην θέση τους ;

Αρχίατρος:
Ενδιαφέρον κείμενο:

--- Παράθεση ---Το κείμενο φέρει την υπογραφή της ΕΣΤΙΑΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
‎ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Η ειρωνική διάθεση των συντακτών είναι θεμιτή, γιατί μέσω αυτής αποτυπώνουν την πραγματικότητα! Η οποία είναι πολύ σκληρή, αλλά δεν αλλάζει ,ούτε κρύβεται επειδή απλά δεν την κοιτάμε. Πολλοί θα ενοχληθούν, αλλά αυτό είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της διάγνωσης που λέει ότι “δεν πάμε καλά”. Οι στρατιωτικοί ιατροί συντάκτες του κειμένου κάνουν “χειρουργείο” χωρίς “αναισθησία”…

Με χαρά πληροφορηθήκαμε τη σύσταση επιτροπής για τα 50 χρόνια από τη μετονομασία της ΣΙΣ σε ΣΣΑΣ. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα 50 χρόνια η σχολή ανέβηκε επίπεδο και οι απόφοιτοί της έχουν σημειώσει τεράστιες επιτυχίες ιδιαίτερα στο στρατιωτικό μετερίζι με αποκορύφωμα το σήμερα που οι στρατιωτικοί γιατροί αποτελούν την κορωνίδα της ελληνικής κοινωνίας και τυγχάνουν του σεβασμού των πολιτών, της κυβέρνησης και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ας δούμε μία μία κάποιες από τις επιτυχίες των μαθητών της ΣΣΑΣ και μετέπειτα αξιωματικών από το 1970 έως σήμερα.

🔶Η αλληλεγγύη με την οποία οι παλαιότεροι περιβάλλουν τους νεότερους είναι έκδηλη σε όλα αυτά τα 50 χρόνια με αποκορύφωμα το 2004 όπου οι τότε ηγεσίες του υγειονομικού των τριών κλάδων θέλοντας να επιμηκύνουν το χρόνο εκπαίδευσης των νεότερων παράτειναν τα όρια ηλικίας μόνον του εαυτού τους κατά πέντε χρόνια από το βαθμό του συνταγματάρχη και άνω ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να μείνουν και άλλο ως διευθυντές κλινικών και συνεπώς να έχουν την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους νεότερους, σφηνωμένοι στις καρέκλες τους, για ακόμα πέντε χρόνια. Με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την υποχρεωτική παραμονή των στρατιωτικών ιατρών περί τα 22 χρόνια ως αξιωματικών έτσι ώστε να λάβουν τη μέγιστη δυνατή εκπαίδευση. Όλο αυτό γίνεται κατανοητό όταν διαβάσει κανείς το νόμο 3257/2004. Φήμες λένε ότι νομικές σχολές του εξωτερικού προσέγγισαν τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για να πάρουν ιδέες και για τις δικές τους χώρες.

🔶Μία ακόμη επιτυχία των αποφοίτων της σχολής όλα αυτά τα χρόνια ήταν η πάντα αδέκαστη και δίκαιη κατανομή στις μεταθέσεις του υγειονομικού ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης και πάντα με βάση το καλό της υπηρεσίας

🔶Επιπρόσθετα, κάτι που πρέπει να θίξουμε είναι η προστασία των διοικητών του υγειονομικού απέναντί τους νεότερους όταν δέχτηκαν πιέσεις για αφιλοκερδή κάλυψη αγώνων, μετατροπή των στρατιωτικών γιατρών σε δωρεάν γιατρούς για τουρίστες καθώς επίσης και μετατροπή των γιατρών σε περιφερόμενο φθηνό θίασο ανά το Αιγαίο ώστε η εκάστοτε κυβέρνηση να καλύψει τα υγειονομικά κενά της στην παραμεθόριο χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ. Οι ανώτατοι στρατιωτικοί γιατροί στάθηκαν απέναντι και ως εκ τούτου κάνεις γιατρός δεν συμμετείχε ποτέ σε τέτοιες αποστολές και  ποτέ δεν παρεδόθη στα χέρια ΜΚΟ διαφόρων ευαίσθητων κυριών ώστε να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για να ενθυλακώνουν αυτές διάφορες δωρεές και επιχορηγήσεις.

🔶Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κανένας γιατρός παρά τα όσα ακούγονται δεν έχει σταλεί σε hotspot με παράνομα εισελθόντες στην χώρα και πρόσφυγες, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς προστασία, χωρίς νομιμοποίηση και μάλιστα δωρεάν. Οι διοικήσεις του υγειονομικού ορθώσαν και εκεί το ανάστημά τους σεβόμενοι τους νεότερους συναδέλφους.

🔶Μία άλλη τεράστια επιτυχία των αποφοίτων της σχολής είναι η εκπαίδευση των νεότερων συναδέλφων ώστε να αντιστέκονται απέναντι σε πάθη όπως η φιλαργυρία. Οι στρατιωτικοί γιατροί από την πρώτη κιόλας στιγμή εκπαιδεύονται στην ελεημοσύνη και στην εθελοντική εργασία, ακριβώς όπως έγινε στον ΑΘΗΝΑ 2004, όπου ενώ ακόμα και οι μαθητές στρατ. σχολών ενθυλάκωσαν περίπου 2000 ευρώ έκαστος, οι στρατ. ιατροί παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες του, διότι όπως μαθαίνουμε υπήρξε η απορία: <<πληρώνονται και οι στρατ. ιατροί;;;>>. Ως εκ τούτου  οι νέοι στρατ. ιατροί με χαρά συμμετέχουν στο νέο οικονομικό δόγμα της αντιστροφής αναλογικής των απολαβών προσφέροντας τις υπηρεσίες τους χωρίς καμία ένσταση ακόμα κι όταν συνάδελφοί τους κατώτερου βαθμού, βοηθοί τους πρακτικά, λαμβάνουν υψηλότερες απολαβές. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια κανένας στρατιωτικός γιατρός δεν λαμβάνει αποζημίωση για τις εφημερίες του ισότιμη των συναδέλφων γιατρών που υπηρετούν το ΕΣΥ καθώς ποτέ δεν θα ήθελε να έχει βάρος στη συνείδησή του να στερηθεί κάποιος έτερος ένστολος συνάδελφος κάποια θέση εξωτερικού από τις περίπου 200 που υπάρχουν για τους αποφοίτους ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ, ΣΜΥΝ, ΣΜΥ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ.

🔶Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η πρωτοποριακή για τα δεδομένα επιλογή των ΔΥΓ να αποτινάξουν από πάνω τους το χαρακτηρισμό της στρατιωτικής ιατρικής ως κλειστό κύκλωμα που περιλαμβάνει μόνο αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων. Έτσι πρέπει να γίνει γνωστό ότι τα επόμενα χρόνια απόφοιτοι των ιατρικών πολλών πανεπιστημίων των Βαλκανίων μπορούν να υπηρετήσουν ως επικουρικοί στα στρατιωτικά νοσοκομεία, δίνοντας την ευκαιρία στους νεότερους συναδέλφους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να καλύψουν τα κενά με τα οποία αποφοιτούν από την Ιατρική του ΑΠΘ. Ταυτόχρονα καλύπτεται και το αριθμητικό κενό που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια με τους ελαττωμένους εισακτέους στη ΣΣΑΣ.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις κατακτήσεις των αποφοίτων της σχολής και πρέπει να τονιστούν ιδιαίτερα κατά τον εορτασμό των 50 χρόνων!!!

ΥΓ1 Τυχόν διαχωρισμοί ότι στο στράτευμα υπάρχουν γιατροί δύο ταχυτήτων, επειδή πριν από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 η εισαγωγή στη ΣΣΑΣ γινόταν όχι με το σαθρό σύστημα των πανελληνίων, αλλά με το απόλυτα δίκαιο σύστημα εξετάσεων απευθείας στην Στρατιωτική Ιατρική, όπου επ ουδενί λόγω δεν υπήρχε ποτέ καμμία παρέμβαση και ήταν όλα διαφανή και αμερόληπτα, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Εκείνη την εποχή, οι μισοί εισακτέοι ήταν τέκνα Αξιωματικών και οι υπόλοιποι επιτυχόντες εξετάσεων που διοργανώνονταν από το στρατό. Με αυτό τον τρόπο εισάγονταν μόνο αριστούχοι στη ΣΣΑΣ κάτι που είναι φανερό σήμερα που ακόμη οι διοικήσεις του υγειονομικού προέρχονται από αυτή την κατηγορία. Ως ΕΣΤΙΑ προτείνουμε την επαναφορά του συγκεκριμένου συστήματος καθώς μόνο η υπηρεσία μπορεί να αποφασίσει ποιος θα γίνει στρατιωτικός γιατρός!!!

ΥΓ2. Είμαστε στη διάθεσή της επιτροπής για την παροχή κάθε δυνατής βοήθεια στην οργάνωση των εορτασμών!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΤΥΧΗ

ΕΣΤΙΑ
‎ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
‎ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
--- Τέλος παράθεσης ---
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση