Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Συμβαίνουν και αλλού...

<< < (6/8) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Από το blog troktiko:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τον Νοέμβριο, στην γειτονική Τουρκία πραγματοποιήθηκε μια έρευνα σε δείγμα 4.362 συνταξιούχων.Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν μια εικόνα αποκαρδιωτική για τους συνταξιούχους γείτονες, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το 10% των συνταξιούχων που πήραν μέρος στην έρευνα δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν κρέας, ενώ το 48% αγοράζει κρέας λιγότερο του ενός κιλού. Ημερησίως έχουν την δυνατότητα αγοράς μιας φραντζόλας ψωμιού το 8% ,το 47% αγοράζει από 1-3 φραντζόλες για την οικογένεια του και το 33% από 4-6 φραντζόλες. Το 50% του δείγματος κάνει συνεχή χρήση φαρμάκων, το 48% παρά την θεραπευτική αγωγή δεν αναρρώνουν ποτέ , ενώ το 40% επισκέπτεται συχνότατα τον γιατρό η νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Δεν μας λέει όμως αν οι εκζανέδες (φαρμακεία) χορηγούν και φάρμακα χωρίς συνταγές.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος       
28-05-2012

 Οι Γερμανοί μας κατηγορούν για διαφθορά και παράνομο χρηματισμό αλλά όπως φαίνεταιν αυτοί έχουν τη χάρη.Το ένα στα τέσσερα νοσοκομεία της Γερμανίας καταβάλλει πριμ σε γιατρούς για την παραπομπή ασθενών, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Ταμείων (GKV) αποκαλύπτει ότι στη Γερμανία λειτουργεί ένα σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου γιατροί που παραπέμπουν σε συγκεκριμένα νοσοκομεία ασθενείς εισπράττουν χρηματικό «μπόνους».

«Συνθήκες που παραπέμπουν στη Μαφία»

Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για θέματα δημόσιας υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, έκανε λόγο για «συνθήκες που παραπέμπουν στη Μαφία» και οι οποίες βλάπτουν κυρίως τους ασθενείς. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των Ιατρικών Συλλόγων, Φρανκ-Ούλριχ Μοντγκόμερι, χαρακτήρισε «αναξιόπιστη» τη μελέτη και κατηγόρησε τους συντάκτες της ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος του ιατρικού κόσμου.

Την έρευνα διενήργησε ο επιστήμονας Κάι Μπούσμαν από το Economy & Research Center του Πανεπιστημίου Χάλε-Βίτενμπεργκ με βάση δημοσκοπήσεις που είχε πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Ερευνών Emnid σε δείγμα χιλίων γιατρών, διευθυντικών στελεχών νοσοκομείων και άλλων εμπλεκομένων στον κλάδο της δημόσιας υγείας.

«Η διαφθορά στο σύστημα υγείας συνιστά ένα θεμελιώδες πρόβλημα»

Ένα παρόμοιο σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί το 2009. Και στην περίπτωση αυτή είχαμε να κάνουμε με νοσοκομεία που μοίραζαν πριμ σε γιατρούς που παρέπεμπαν τους ασθενείς τους για εγχειρήσεις και εξετάσεις σε αυτά. Συστάθηκαν τότε και κάποια «γραφεία εξυγίανσης», προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Η ειδική εντεταλμένη της γερμανικής κυβέρνησης, Χέλγκα Κουν Μένγκελ, έκανε τότε λόγο για «εγκληματικές πρακτικές». Ωστόσο, πολύ σύντομα η υπόθεση ξεχάστηκε. Το γιατί δεν μπορεί να το εξηγήσει ο Φλόριαν Λαντς, που τάσσεται υπέρ της εκπόνησης σαφών κανόνων, προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιου είδους πρακτικές δωροδοκίας.

timex:
Τωρα που θα ειναι τοσοι Ελληνες εκει θα τους μαθουν κι αλλα....

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤωρα που θα ειναι τοσοι Ελληνες εκει θα τους μαθουν κι αλλα....

--- Τέλος παράθεσης ---

Oι Γερμανοί κατέκτησαν την Ελλάδα με το ευρώ, αλλά οι Έλληνες τους Γερμανούς με τη λαμογιά.
(Όπως λέγονταν κάποτε για τους Ρωμαίους με τα όπλα και τους Έλληνες με το πνεύμα.)
 

Όμηρος:
Γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το ΕΣΥ μπορούν να δέχονται “δώρα” ως και 10.000 ευρώ!

   Και μετά οι γερμανοί μας λένε εμάς διεφθαρμένους. Δικαστική απόφαση των γερμανικών δικαστηρίων λέει ότι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το γερμανικό ΕΣΥ μπορούν να δέχονται "δώρα" από φαρμακευτικές εταιρίες ύψους ως και 10.000 ευρώ
    Οι Γερμανοί ιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας τους και αποδέχονται χάρες, δώρα, ή και ακόμα και διακοπές από φαρμακευτικές εταιρίες που έχουν αξία ως και 10.000 ευρώ δεν μπορούν να διωχθούν για διαφθορά, αποφάνθηκε γερμανικό δικαστήριο χθες, παίρνοντας μια απόφαση η οποία θεωρείται ιστορική.

   Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι ιατροί οι οποίοι έχουν συμβληθεί με το γερμανικό ΕΣΥ δεν μπορούν να υπάγονται στο δικαιικό πλαίσιο που διέπει τη συμπεριφορά των δημοσίων λειτουργών σε ό,τι αφορά τη σχέση τους με τις φαρμακευτικές εταιρίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να διωχθούν από το δικαστικό σύστημα εάν συνταγογραφούν φάρμακα εταιριών που τους προσφέρουν διάφορες χάρες και δώρα.

   Σε μία από τις υποθέσεις τις οποίες αφορά η υπόθεση, ένας γιατρός έλαβε 10.000 ευρώ ως αμοιβές για διαλέξεις που δεν έκανε ποτέ με αντάλλαγμα να συνταγογραφεί ένα συγκεκριμένο σκεύασμα. Στον ιατρό και στον εμπορικό αντιπρόσωπο της φαρμακευτικής εταιρείας επιβλήθηκαν πρόστιμα, αλλά ο εμπορικός αντιπρόσωπος άσκησε έφεση.

   "Με αυτό τον τρόπο, οι ασθενείς δεν μπορούν να είναι εντελώς βέβαιοι ότι μια συνταγή έχει αμιγώς ιατρικά κριτήρια ή εάν επηρεάζεται από τη στρατηγική πωλήσεων μιας φαρμακευτικής εταιρίας", επισήμανε η ένωση ασφαλιστικών φορέων GKV, επικρίνοντας την απόφαση.

   Οι κατηγορίες σε βάρος Γερμανών ιατρών περί διαφθοράς αντιμετωπίζονται με βάση τον κώδικα δεοντολογίας τους. Ωστόσο τα μέτρα που προβλέπει είναι μακράν επιεικέστερα από ό,τι προβλέπει ο νόμος.

   Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας υπεραμύνθηκε της απόφασης που έλαβε το δικαστήριο, λέγοντας ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί δεν είναι εκπρόσωποι των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων, αλλά εργάζονται με μια σχέση μερικής απασχόλησης γι' αυτά. Μια απόφαση περί του αντιθέτου θα ήταν παραπλανητική, είπε, προσθέτοντας πως "δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε το status quo της αυτοαπασχόλησης".

   Ο πρόεδρος της γερμανικής ιατρικής ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι καλωσόρισε την απόφαση, δηλώνοντας ότι οι αυτοαπασχολούμενοι ιατροί οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το γερμανικό ΕΣΥ δεν είναι ούτε υπάλληλοι ούτε λειτουργοί κάποιου δημόσιου οργανισμού.

   Ειδικοί επισημαίνουν ότι η διαφθορά στο σύστημα υγείας της Γερμανίας είναι εκτεταμένη, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να ενθαρρύνουν συνεχώς τους γιατρούς να συνταγογραφούν ακριβά σκευάσματα αντί για γενόσημα.

   Οι φορείς υποχρεωτικής ασφάλισης στη Γερμανία, οι οποίοι προσφέρουν κάλυψη για την περίθαλψη των εννέα στους δέκα πολίτες στη χώρα, ξόδεψαν τουλάχιστον 30,2 δισ. ευρώ για φάρμακα το 2011
Πηγή :Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση