ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Σακχαρώδης Διαβήτης

<< < (4/6) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜήπως Κουναλάκη ενίοτε γινεσαι κομματι σνομπ και απόλυτος?Δεν αμφισβητω τις γνωσεις σου στην ιατρικη αλλά με ενοχλει το υφάκι σου που συχνα μου θυμιζει την απολυτότητα καθηγηταρα που απευθυνεται στους φοιτητες του...Σορρυ αν σε κάνουμε να πλήττεις -γιατι αυτη την εντυπωση μου δινεις...

--- Τέλος παράθεσης ---

Καθόλου δεν πλήττω. Αλλά αυτός που ψάχνει και την παραμικρή λεπτομέρεια για τα φάρμακα (πχ εάν θα κάνουν νεφρική ανεπάρκεια μετά από 40 χρόνια χορήγησης) θα ήθελα τουλάχιστον να γνωρίζει την βασική παθοφυσιολογία του ΣΔ τύπου ΙΙ, 10% στο πληθυσμό είναι πλέον η συχνότητα του.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο εάν είναι δυσάρεστη δεν θα μπορέσω να το αλλάξω, εγώ πάντως δεν θα το κρατήσω Μανιάτικο.
Το ακατανόητο να το στο εξηγήσω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετά από τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, είναι νέο φάρμακο;
Καλά η ζούγλα δεν ξέρει που παν τα τέσσερα, αλλά και εσύ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Να το αλλάξεισ δε μπορεις μπορεις ομως να ζητησεις μια συγγνωμη ή να κάνεις το συνάδελφο να αισθανθει καλυτερα.Κριμα γιατι εισαι και διαχειριστης και έπρεπε να δινεισ το παράδειγμα.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

--- Τέλος παράθεσης ---

Συγνώμη κ. alfie. "#5%@#&^!" , "αδιαφορώ"

Denominator:
Από: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επιστημονική Εκδήλωση (8-10/3/2012, Αθήνα)

Η ΕΔΕ (Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία), διοργανώνει Επιστημονική Εκδήλωση από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2012, στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα: "Από την πρόληψη στη θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη και των επιπλοκών του. Σημερινή πραγματικότητα και προοπτικές".

Kάτω αριστερά στη σελίδα 28 μπορείτε να δείτε ότι χορηγός της τριημερίδας είναι και η Coca Cola.

Kατ' αναλογίαν, θα μπορούσε και στο εξής το επιστημονικό πρόγραμμα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας να το χρηματοδοτεί η Philip Morris.
 ;D

Δ. Κουναλάκης:
Μα καλά, πήγες στο συνέδριο της ΕΔΕ και μόνο την διαπλοκή με την coca έχεις να αναφέρεις;

Τίποτα καινούργιο δεν είχαμε;
Θα έχουμε καμιά 48ωρη ινσουλίνη με 10% συμμετοχή;
Τώρα που όλοι οι DPP4 έχουν πειράματα με τερατογενέσεις σε πειραματόζωα, έχουμε τίποτα να φοβηθούμε;
Τι λένε για τα GLP ανάλογα, καταβάζουν μισή μονάδα την HBA1c ή καθόλου;
Μάθανε τίποτα καινούργιο για την βιοχημεία του λιπώδους ιστού και την δράση του στο ΣΔ;
Μετά από τόσα χρόνια κυκλοφορίας, ξέρουμε σίγουρα πια πως δρα στο μηχανισμό της φλεγμονής η μόνη γλιταζόνη που έμεινε;

Πες μας.....

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜα καλά, πήγες στο συνέδριο της ΕΔΕ και μόνο την διαπλοκή με την coca έχεις να αναφέρεις;

Τίποτα καινούργιο δεν είχαμε;
Θα έχουμε καμιά 48ωρη ινσουλίνη με 10% συμμετοχή;
Τώρα που όλοι οι DPP4 έχουν πειράματα με τερατογενέσεις σε πειραματόζωα, έχουμε τίποτα να φοβηθούμε;
Τι λένε για τα GLP ανάλογα, καταβάζουν μισή μονάδα την HBA1c ή καθόλου;
Μάθανε τίποτα καινούργιο για την βιοχημεία του λιπώδους ιστού και την δράση του στο ΣΔ;
Μετά από τόσα χρόνια κυκλοφορίας, ξέρουμε σίγουρα πια πως δρα στο μηχανισμό της φλεγμονής η μόνη γλιταζόνη που έμεινε;

Πες μας.....

--- Τέλος παράθεσης ---
Όπως ξέρεις, είμαι από αυτούς που πηγαίνουν στα συνέδρια μόνο για τουρισμό.
Φυσικά με έξοδα φαρμακευτικών.
Η μόνη προϋπόθεση είναι να αποδεχθεί η εταιρεία ότι θα της διακόψω τη συνταγογράφηση νέων αγωγών.
Κατά τα άλλα, παρακολούθησα μόνο ένα φροντιστήριο και έχω να πω τρία πράγματα:
1) Όταν πρέπει να βάλεις κορτιζόνη σε διαβητικό, μη σκέφτεσαι τι θα γίνει με το διαβήτη. Οφείλεις να ξέρεις, κι αν όχι, ρώτα κάποιον που ξέρει.
2) Όταν έχεις κάνει αναστολή του άξονα σε υπερτασικό διαβητικό με φάρμακο μίας κατηγορίας, προσθέτοντας ένα δεύτερης έχεις πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να προξενήσεις προβλήματα (πλην ίσως της τσέπης σου).
3) Όταν θέλεις να δώσεις σκιαστικό, κόψε τη μετφορμίνη 2 μέρες πριν και 2 μετά.
Για τα υπόλοιπα, δεν έχω να πω κάτι. Μόδα είναι κα θα περάσει, κι εγώ σε φαρμακευτικές πασαρέλες δε συμμετέχω.
Θα ακουστώ ακραίος, και είμαι έτοιμος να με σταυρώσετε, αλλά για μένα δύο είναι τα φάρμακα του διαβήτη: μετφορμίνη και ινσουλίνη.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα ακουστώ ακραίος, και είμαι έτοιμος να με σταυρώσετε, αλλά για μένα δύο είναι τα φάρμακα του διαβήτη: μετφορμίνη και ινσουλίνη.

--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση