ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Σακχαρώδης Διαβήτης
Harper:
Κανεις δε διαφωνει.Ασφαλη-δοκιμασμενα-αξιοπιστα και φιγουραρουν πρωτα(μετφ+βασικη ινσουλινη) στα πρωτοκολλα θεραπειας του ΣΔ2
Το θεμα ειναι (εχει ξαναγραφθει πολλακις) πόσο ευκολο ειναι να πεισεις ενα διαβητικο να μπει με το "καλημερα" σε βασικη ινσουλινη.
Και εκει κάπου ξεκινανε τα παιχνιδια των εταιρειων...
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚανεις δε διαφωνει.Ασφαλη-δοκιμασμενα-αξιοπιστα και φιγουραρουν πρωτα(μετφ+βασικη ινσουλινη) στα πρωτοκολλα θεραπειας του ΣΔ2
Το θεμα ειναι (εχει ξαναγραφθει πολλακις) πόσο ευκολο ειναι να πεισεις ενα διαβητικο να μπει με το "καλημερα" σε βασικη ινσουλινη.
Και εκει κάπου ξεκινανε τα παιχνιδια των εταιρειων...
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ και πάλι. Βέβαια το να "πείσεις" ένα διαβητικό είναι πιο δύσκολο από το να τον βάλεις να συν-αποφασίσει έχοντας δώσει όσες πληροφορίες χρειάζεται. Πολλές φορές θέλει και ο ασθενής το χρόνο του. Όταν βλέπω καλοπροαίρετους πλην αναποφάσιστους, τους παροτρύνω να μην πάρουν μία απόφαση "εδώ και τώρα". Βάζουμε κοινή συνεναίσει μία άνω τελεία στην επίσκεψη: Τους ενθαρρύνω να το σκεφτούν λίγες μέρες, να πάρουν και άλλες γνώμες εφόσον το θέλουν (ακόμη και επιπέδου καφενείου) και να το ξανασυζητήσουμε. Στους αποφασισμένους πλην αρνητικούς προς τις εισηγήσεις μου εξηγούμαι: "Δε θα σε αφήσω και χωρίς αγωγή, αλλά να γνωρίζεις ότι υπάρχει κάτι που σε συμφέρει περισσότερο, είμαι δε στη διάθεσή σου να το συζητήσω ξανά ανά πάσα στιγμή".
Αυτό που έχω δει από τη μικρή μου εμπειρία και χωρίς φυσικά να έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με το διαβήτη (παρά μόνον ίσως με τους διαβητικούς) είναι ότι το πιο αποτελεσματικό μέσο για ένα γιατρό είναι να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο μέτοχο τον ασθενή στην επιλογή της αγωγής και στην παρακολούθησή του. Αυτό πιστεύω ότι γίνεται, ως ένα βαθμό, ακόμη και σε ασθενείς αδιάφορους/πείσμονες/πεφωτισμένους ημιμαθείς/εμπειρολάτρες/υπερήλικες. Η διδασκαλία του διαβήτη στο διαβητικό τις περισσότερες φορές τον κάνει να σέβεται την ασθένειά του και το σύμβουλο γιατρό του.
Denominator:
Συγχορήγηση αλισκιρίνης με άλλης κατηγορίας αναστολείς του RAAS.
Denominator:
Έμαθα ότι σταμάτησε η παραγωγή του Rasilez. Γιατί άραγε;
::)
dimipap73:
εγω ρωτησα επιμονα την εταιρια αν εχουν καποια αλλα στοιχεια που να αφορουν τη μονοθεραπεια (ως φαρμακο του αξονα ) και επιμενουν οτι το μονο προβλημα εντοπιζεται σε συγχορηγηση με αλλα φαρμακα του αξονα αλλα θα σταματησουν την προωθηση του φαρμακου.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση