Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Παρουσιολόγιο

(1/1)

Γιάννης Ιωάννου:
Κατ' αρχάς συγχαρητήρια στους δημιουργούς του φόρουμ.
Θα ήθελα να έχω την γνώμη σας για το θέμα του βιβλίου παρουσιών.
   Ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας που εργάζομαι ως παιδίατρος, θέλει, οι γιατροί κατά την άφιξη και αναχώρηση από το Κ.Υ., να υπογράφουν στο βιβλίο παρουσιών, παρόλο που τόσο στο νοσοκομείο που ανήκουμε όσο και στο άλλο Κ.Υ. του νομού (καθώς και στα πιο πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας) δεν εφαρμόζεται αυτό το μέτρο.
   Το ερώτημά μου είναι κατά πόσο είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράφουμε σε τέτοιο βιβλίο, αν υπάρχει δηλαδή κάποια εγκύκλιος-απόφαση που να το επιβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο, και αν ναι, πως πρέπει να ενεργήσουμε την στιγμή που ο Διοικητής του νοσοκομείου που υπαγόμαστε δεν το εφαρμόζει στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Τ.Μαλλές:
    Μερικές σκέψεις μόνο...
1.Να υποθέσουμε ότι ο Δ/ντής είναι συνεπής στο επίσημο ωράριο (8.00-16.00);Γιατί αν δεν είναι (που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν είναι...) ποιο ηθικό και αντικειμενικό έρεισμα έχει η απαίτηση του;Τελικά πως να "πάρεις παρουσίες " αν δεν είσαι "φανατικά" παρόν;
2.Αν υπήρχε αντίστοιχη εγκύκλιος είναι μάλλον σίγουρο ότι δεν θα ήταν ο μοναδικός διευθυντής στο...γαλαξία μας που κρατάει παρουσιολόγιο.Θα είχαν μπει κι άλλοι στον πειρασμό...
3.Το βιβλίο παρουσιών έχει πάνω του κάποιο διακριτικό δημοσίου εγγράφου;Δηλαδή για να είναι νομότυπο πρέπει να έχει οριστεί από την υπηρεσία ως τέτοιο(παρουσιολόγιο).Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να κατασκευάζει μόνος του δικής του εμπνεύσεως αρχεία(γιατί περί αυτού πρόκειται) στο Δημόσιο.
4.Ίσως ήταν σκόπιμο να ερωτηθεί εγγράφως η υπηρεσία (νοσοκομείο).Νομίζω ότι ο όποιος συντάκτης της απάντησης θα φοβηθεί να γράψει μπούρδες.Αν πάλι γράψει...τόσο το χειρότερο για αυτόν.Όρεξη να έχετε να τον κυνηγάτε...
5.Κάποιες φορές είναι πιο αποτελεσματικό και αθόρυβο μέσο η απλή ανυπακοή.Ο κλεφτοπόλεμος...και μετά βλέποντας και κάνοντας.(προσωπικά,μαζί με άλλους,το έχω εφαρμόσει και πήγε μια χαρά.Μύτη δεν άνοιξε...)
     

Δ. Κουναλάκης:
χμμμ
Πίνακες με κάρτες θα δεις σε κάθε δημόσια υπηρεσία που το κτίριο έχει κάποια ηλικία, χωρίς ποτέ να τις "κτυπά" κανείς καθώς προβλεπόταν από κάποιο αρχαίο νόμο που δεν έχει καταργηθεί αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Τα κέντρα υγείας είναι λίγο νεώτερα κτιριακά και για αυτό θα δεις να μην έχουν.... Επίσης, δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω ότι αυτό προβλεπόταν μόνο για τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για την παρουσία των εργαζομένων στο χώρο αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται (και ούτε είναι κι απαραίτητο) να βάλει παρουσιολόγιο.
Νομίζω ότι η πρόταση να το αγνοήσεις είναι η αναίμακτη.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση