Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

Ορθοδοξία και Ιατρική

<< < (3/6) > >>

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠου μπορούμε να βρούμε αυτές τις μελέτες;

--- Τέλος παράθεσης ---

Όλες, οι σχετικές με το θέμα, αναφορές βρίσκονται σε διάφορα ιστολόγια σε ποικίλες γλώσσες(π.χ. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Ανεξάρτητα, πάντως, από την αξιοπιστία τους οι συγκεκριμένες μελέτες μου υπενθύμισαν μία απλή,πραγματική και καθημερινή απόδειξη των όσων ισχυρίζονται, τον Αγιασμό. Και δε μιλάω για τα μπουκαλάκια Αγιασμού που διατηρεί ένας ιερέας σε μία εκκλησία επί δεκαετίες, αλλά για Αγιασμούς που έχω εγώ(και αρκετοί από εσάς) στο σπίτι μου από παρελθόντα έτη(το παλαιότερο δείγμα είναι του 1988). Κανένα από αυτά τα δείγματα δεν έχει, μέχρι σήμερα, μουχλιάσει ή υποστεί οποιαδήποτε αλλοίωση. Το νερό της βρύσης μπορούμε να το βάλουμε σε ένα μπουκαλάκι πλαστικό και να δούμε εαν και σε πόσο χρονικό διάστημα θα αλλοιωθεί η γεύση του και τα γενικότερα χαρακτηριστικά του. Μία απλή και, κατά χιλιάδες φορές επαναλαμβανόμενη, παρατήρηση που βρίσκεται εμπρός των οφθαλμών μας.

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςκανενας ψυχιατρος στο forum?

--- Τέλος παράθεσης ---

Δημιούργησα το παρόν «νήμα», όχι για να προκαλέσω δημόσια συζήτηση σχετικά με την ύπαρξη ή μη του Θεού, ούτε για προσηλυτισμό. Στατιστικά, τουλάχιστον, υπάρχουν στο φόρουμ άτομα με Ορθόδοξες Χριστιανικές πεποιθήσεις που, ίσως, εκτός των άλλων θεμάτων επιθυμούν να μοιραστούν εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις σχετικά με την σχέση της Ιατρικής με την Ορθοδοξία. Αυτός, και μόνο αυτός, είναι ο λόγος που δημιούργησα αυτόν το χώρο, όπου μπορούμε να ανταλλάσουμε αυτές τις εμπειρίες. Χωρίς φανατισμούς ή προσπάθεια εξευτελισμού των οποιοδήποτε «πιστεύω».

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌλες, οι σχετικές με το θέμα, αναφορές βρίσκονται σε διάφορα ιστολόγια σε ποικίλες γλώσσες(π.χ. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).

--- Τέλος παράθεσης ---

Πράγματι υπάρχει στο site που αναφέρεις Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος με ημερομηνία δημοσίευσης 3 Μαρτίου 2007.
Παρεμπιπτόντως πάνω από το άρθρο υπάρχει διαφήμιση (προσθήκη: τουλάχιστον τη στιγμή που μπήκα) με τίτλο "Russian Love Match! Join Free" με ότι αυτό συνεπάγεται......αν κάνεις κλικ στην εικόνα.
Επίσης δίπλα από την εικόνα υπάρχει άλλη διαφήμιση με τίτλο: "Travelgirls. Thousand of girls who want to travel" με ότι αυτό συνεπάγεται........αν κάνεις κλικ στην εικόνα.
Πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο site αποδίδει αξιοπιστία στην είδηση;

Denominator:
Παρόλο που φαινομενικά παράταιρο, το thread είναι ενδιαφέρον...
Καταθέτοντας την άποψή μου σχετικά με τα διάφορα επιστημονικά και μη πειράματα περί της τεκμηρίωσης της ύπαρξης του Θεού και των ενεργειών του, νομίζω ότι είναι μακριά από το πνεύμα της Ορθόδοξης πίστης. Αν υπάρχει διάθεση για συζήτηση πάνω σε αυτό, ευχαρίστως να συμμετέχω.

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠαρόλο που φαινομενικά παράταιρο, το thread είναι ενδιαφέρον...
Καταθέτοντας την άποψή μου σχετικά με τα διάφορα επιστημονικά και μη πειράματα περί της τεκμηρίωσης της ύπαρξης του Θεού και των ενεργειών του, νομίζω ότι είναι μακριά από το πνεύμα της Ορθόδοξης πίστης. Αν υπάρχει διάθεση για συζήτηση πάνω σε αυτό, ευχαρίστως να συμμετέχω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Η άποψή σας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ίσως παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις μου από τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου, γι'αυτό επιτρέψτε μου να επανορθώσω.
Τη συγκεκριμένη "παρατήρηση"(της δημοσίευσης) και όχι "απόδειξη"(ήταν λάθος η έκφρασή μου) την έβαλα περισσότερο για να σκεφτούμε πόσες συνήθειες καθημερινές, που έρχονται από τους προγόνους μας, κρύβουν την Αλήθεια του Θεού και με τι απλότητα οι παλαιότεροι άνθρωποι την εξέφραζαν, δίχως να την αναζητήσουν περισσότερο. Σίγουρα δεν συμφωνώ με το να προκαλούμε την Αγιότητα του Θεού, ούτε δέχομαι "τσαρλατάνικα" πειράματα. Απλά ήθελα να θυμηθούμε και να αναζητήσουμε στην καθημερινότητά μας παρόμοιες πράξεις με το σταύρωμα στο τραπέζι.
Ζητάω συγγνώμη αν προκάλεσα. Για επιπλέον διευκρινήσεις στη διάθεσή σας.  

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση