Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

Ορθοδοξία και Ιατρική

<< < (5/6) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ ΓΙΟΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
Προσηλυτισμός: Οι άνθρωποι που γυμνάζονται με την γιόγκα αγνοούν τον αποκρυφιστικό χαρακτήρα της και άθελα τους διδάσκονται εξωχριστιανικά ινδουιστικά δόγματα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Διδάσκονται "εξωχριστιανικά" δόγματα;  Τς, τς ...ακούς εκεί! :o

Αν θέλετε, μας εξηγείτε για ποιό λόγο είναι αυτό επικίνδυνο (διότι δεν αντιλαμβάνομαι) ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠνευματικές διαταραχές: Πολλές φορές ο διαλογιζόμενος βιώνει την εμπειρία της γιόγκα, ως παρόμοια της εμπειρίας του θανάτου και καταλήγει στην κατάσταση της τρέλας και της δαιμονοληψίας.
--- Τέλος παράθεσης ---

Να δώσω παραδείγματα θρησκόληπτων χριστιανών που έφτασαν μέχρι και σε μαρτυρικό θάνατο υπό το κράτος της προσήλωσης στην πίστη τους; Αυτό δεν ήταν πνευματική διαταραχή; Μόνο των άλλωνε δηλαδή είναι;

Zachariadis:
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί ρόλο παίζει αυτό το "Ορθοδοξία και Ιατρική" με αυτά τα κατηχητικά δοκίμια σε ενα φόρουμ
πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας..... ???
Μου θυμίζει κάτι γιαχοβάδες που χώνουν την μύτη τους σε παντός είδος online συζητήσεις με την ελπίδα να κάνουν εντύπωση και έμμεσα
να προσυλητίσουν επισκέπτες.
Και εν πάση περιπτώση αυτός ο γενικευμένος ΑΡΝΗΤΙΣΜΟΣ απέναντι σε καθετι....όλα "κρύβουν κατι κακόβουλο" (γιογκα,ομοιοπαθητική,μπασκετ,ποδόσφαιρο,gaming,τηλεόραση,μουσική,
θέατρο...κλπ) είναι που έχει απομακρύνει την κοινωνία απο την εκκλησία και την θρησκεία γενικότερα.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕιλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί ρόλο παίζει αυτό το "Ορθοδοξία και Ιατρική" με αυτά τα κατηχητικά δοκίμια σε ενα φόρουμ
πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας..... ???

--- Τέλος παράθεσης ---
Θα πρότεινα στους διαχειριστές να τεθεί το κλείδωμα του νήματος σε ψηφοφορία.
Στο κάτω-κάτω το forum είναι ελεύθερο να λογοκρίνει και όσοι είμαστε εδώ πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχόμαστε τις συνέπειες της ελευθερίας.
Κι από την άλλη ο Χριστός δεν πάει εκεί που δεν τον θέλουν...
Οπότε γιατί προβληματιζόμαστε;

Harper:
Ισως ο τιτλος να ξενιζε λιγοτερο αν ήταν ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ και όχι Ορθοδοξια και ιατρικη...Και εμενα ετσι οπως μετεξελιχθηκε-μετονομαστηκε(γιατι ξεκινησε σαν ομοιπαθητικη και ορθοδοξια) με κάνει να μειδιαζω λιγακι....

medicus:
Όπως δήλωσα και στην αρχή, δεν ενδιαφέρομαι να προσηλυτίσω κανέναν ούτε και να κρίνω. Θέλω απλώς να θέσω στο τραπέζι του διαλόγου, θέματα που αφορούν στην σχέση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας με την Ιατρική. Δεν διαφωνώ ότι η άποψη μου, ή και άλλων μελών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές κάποιων άλλων. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν δυνάμεθα και δεν δικαιούμεθα να έχουμε άποψη και να την ανταλλάσσουμε ή να την αναθεωρούμε, μέσα σε ένα διάλογο. Συμφωνώ απόλυτα να δημιουργηθούν και άλλα αντίστοιχα "νήματα", όπου άτομα με ίδιες πεποιθήσεις να ανταλλάσσουν απόψεις. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει την "ομάδα" που του ταιριάζει καλύτερα.
Όσον αφορά το θέμα της ομοιοπαθητικής και της γιόγκα(και άλλων πολλών), δεν είναι "ξένα" με την ιατρική. Αν όχι σε όλα, τουλάχιστον, στην συντριπτική πλειοψηφία των βιβλίων της Γενικής Ιατρικής, οι ανωτέρω μεθοδολογίες παρουσιάζονται ως εναλλακτικές ή επικουρικές θεραπείες. Σε αυτό νομίζω ότι κανένας μας δεν διαφωνεί. Γιατί λοιπόν απαγορεύεται να υπάρχει μία ενημέρωση σχετικά με τις όποιες ενστάσεις μπορεί ο καθένας από εμάς να έχει; Μήπως η Ιατρική είναι ξεχωριστή θρησκεία ή δόγμα και δεν χωράει μέσα της καμία αντίρρηση ή αμφισβήτηση; Μήπως πρέπει ένας ιατρός να μην έχει θρησκευτικά πιστεύω;
Είμαι της άποψης ότι ένας ιατρός πρέπει να έχει πλήρη ελευθερία των πιστεύων του. Και με τη συζήτηση που άνοιξα, μέσω αυτού του "νήματος", θέλω ακριβώς αυτό να τονίσω. Δεν προσφέρω στους ασθενείς μου ούτε "αγιασμό" ούτε "ξεμάτιασμα", ως θεραπευτική μέθοδο. Και φυσικά ούτε απαιτώ να διδάσκονται οι παραπάνω μέθοδοι("αγιασμός", "ξεμάτιασμα") σε κανένα ιατρικό κείμενο.
Είναι κακό λοιπόν που επιθυμώ να μην με προσηλυτίζουν και οι όποιοι μη χριστιανικοί ορθόδοξοι κύκλοι στις δικές τους, μη επιστημονικά αποδεδειγμένες, μεθόδους τους;
Γνωρίζω ορισμένα λιγοστά πράγματα σε κάποια, θρησκευτικού περιεχομένου, θέματα και αγνοώ την πλειοψηφία τους. Είναι έγκλημα να θέλω να μοιραστώ αυτά που γνωρίζω και συγχρόνως να μάθω πολλά περισσότερα, από άλλα μέλη;
Επειδή αισθάνομαι ότι θίγονται τα θρησκευτικά μου πιστεύω, θέλω να εκθέσω την άποψή μου. Τίποτα παραπάνω!

Ευχαριστώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση