Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Στοπ στη χορήγηση φαρμάκων προς ασφαλισμένους

<< < (4/7) > >>

tasath:
κ. Κτιστάκη δυστυχώς κινείστε στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με τον @Διακοσμητή. Άνευ ουσίας και πολύ μπλα-μπλα για το τίποτα.
Ποιο είναι το θέμα του thread; Απαντήστε επί αυτού και αφήστε τα υπόλοιπα.

Γιατί επί της ουσίας, δεν ενδιαφέρει τι κάνω εγώ αλλά αν αυτά που γράφουμε εδώ μέσα ισχύουν ή όχι. Ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει γνώση και γνώμη μπορεί να την εκφέρει χωρίς να απαιτείται πρώτα η έγκρισή σας η του οποιουδήποτε. Ανατρέξτε παρακαλώ στα προηγούμενα posts μου (εδώ και 1 χρόνο) και είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε πράγματα που δεν τα γνωρίζετε ή τα ξέρετε μόνο μερικώς.

Πάντως αν σας διευκολύνει, θα μπορούσα να είμαι το παιδί που καθαρίζει τα τζάμια. Μήπως να ανεβάσω και πιστοποιητικό φρονημάτων;

tasath:
Για να επανέλθουμε στο θέμα του thread μετά το "θόρυβο":

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Διακοπή επί πιστώσει χορήγησης από το Φ.Σ. Μαγνησίας

Το Δ. Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας αποφάσισε να αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση φάρμακων στους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών ταμείων ΓΕΑ, Οίκος Ναύτου, ΟΣΕ, ΤΥΔΚΥ, από την 1η Οκτωβρίου 2011, αν μέχρι τότε δεν έχουν προβεί στην εξόφληση των  οφειλών, προς τα μέλη του Συλλόγου μας, όπως ακριβώς ορίζεται από τον νόμο. Η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης θα σταματήσει μόλις εκπληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις των ταμείων προς τα μέλη του συλλόγου μας.
Συγκεκριμένα το ΓΕΑ οφείλει από τον Ιανουάριο του 2011, ο Οίκος Ναύτου από τον Φεβρουάριο του 2011, το ΤΑΠ-ΟΤΕ από τον Μάρτιο του 2011, και τέλος το ΤΥΔΚΥ  από τον Μάρτιο του 2011.

Ο ΟΠΑΔ συνεχίζει  την καθυστέρηση του στην εξόφληση, όμως ελπίζουμε ότι με τη δημιουργία του ενιαίου ταμείου ΕΟΠΥΥ που στο επόμενο διάστημα θα αρχίσει τη λειτουργία του, ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για τις εξοφλήσεις των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς. (tasath: εδώ γελάμε)

Τέλος για το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, συνεχίζουμε την αναστολή της χορήγησης των φάρμακων επί πιστώσει, μιας και υπάρχουν οφειλές από τον Οκτώβριο του 2010.

Πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση από τη μια, να απαιτεί από τους φαρμακοποιούς, να αποδίδουν Φ.Π.Α. που δεν έχουν εισπράξει και να πληρώνουν φόρους για εισοδήματα που το κράτος ακόμα τους χρωστά, και από την άλλη να συζητά επιπλέον μείωση ποσοστού κέρδους, όταν έχει θεσπίσει το γνωστό rebate δηλ. την έκπτωση που δίνουμε στα ασφαλιστικά ταμεία και τη μείωση του ποσοστού κέρδους για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους.

Είναι αδύνατον πλέον, ηθικά αλλά και πρακτικά, να στηρίξουμε την κοινωνική πολιτική ενός κράτους που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες και   να πληρώνουμε από την τσέπη μας την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών.

EzeΤΡΟΛ:
Μάλιστα. Αυτή τη φορά υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα, ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό του στα χειρότερά του.

Μπήκε από τον φωταγωγό στο χώρο του φαρμάκου και της Υγείας, αλλά δηλώνει "Μη εργαζόμενος στο χώρο της Υγείας."

Μετά από ένα χρόνο, μας αποκαλύπτει ότι απασχολείται σε φαρμακείο ως Super Mario: Συναλλάσσεται με ασφαλισμένους, πλένει τα τζάμια, διορθώνει τα υδραυλικά και άμα λάχει, κάνει και το delivery boy φαρμάκων.

Την ίδια ώρα, μεθυσμένος από την υπεροψία που του δίνει η ανάξια ευμάρεια, κραυγάζει ως αλαλάζον κύμβαλο προς τους ιατρούς τον χαρακτηρισμό "πειναλέοι", τους καθυβρίζει ως "φακελλάκηδες" και "φοροφυγάδες" και αξιώνει να απαγορεύσει στους νέους πτυχιούχους φαρμακευτικής να εξασκήσουν το επάγγελμά τους, αδιαφορώντας και γι' αυτή ακόμη τη φυσική επιβίωσή τους (φτάνει να μη μειωθούν τα δικά του κέρδη).

Η καταστροφή του κράτους που τον εξέθρεψε, ας αποτελέσει την τιμωρία του.

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςκ. Κτιστάκη δυστυχώς κινείστε στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με τον @Διακοσμητή. Άνευ ουσίας και πολύ μπλα-μπλα για το τίποτα.
Ποιο είναι το θέμα του thread; Απαντήστε επί αυτού και αφήστε τα υπόλοιπα.

Γιατί επί της ουσίας, δεν ενδιαφέρει τι κάνω εγώ αλλά αν αυτά που γράφουμε εδώ μέσα ισχύουν ή όχι. Ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει γνώση και γνώμη μπορεί να την εκφέρει χωρίς να απαιτείται πρώτα η έγκρισή σας η του οποιουδήποτε. Ανατρέξτε παρακαλώ στα προηγούμενα posts μου (εδώ και 1 χρόνο) και είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε πράγματα που δεν τα γνωρίζετε ή τα ξέρετε μόνο μερικώς.

Πάντως αν σας διευκολύνει, θα μπορούσα να είμαι το παιδί που καθαρίζει τα τζάμια. Μήπως να ανεβάσω και πιστοποιητικό φρονημάτων

--- Τέλος παράθεσης ---

Παραθέτω γνώμες και απόψεις για την υποστήριξη της αρχικής τοποθέτησής μου για την μη συμπαράστασή μου στην διεκδίκηση των ΦΜΦ. Επεξηγώ με τον τρόπο μου την έννοια του επιστήμονα φαρμακοποιού, που αυτό πρέπει να διεκδικούν και θα είμαι συμπαραστάτης  και αντιπαραθέτω το έργο  μη φαρμακοποιού( όπως δηλώνετε κύριε tasath) με τον ίδιο τον φαρμακοποιό ως επιστήμονα στο φαρμακείο. Εσείς  προφανώς λαμβάνεται το μέρος των φαρμακοποιών, χωρίς να είστε (όπως δηλώνετε) και από τις τοποθετήσεις  σας εγώ τουλάχιστον βγάζω το συμπέρασμα ότι σκέπτεστε  συμφεροντολογικά για τα εισοδήματα των φαρμακοποιών και δεν μας λέτε ξεκάθαρα ως τι δουλεύετε σε φαρμακείο και ποια η σχέση σας με τους φαρμακοποιούς.
Παρατήρησα ότι όποτε κάποιος σας απαντήσει με κάποια επιχειρήματα για το τι σημαίνει ¨επιστήμονας φαρμακοποιός¨ απαντάτε με επίθεση και όχι τεκμηριώνοντας την  άποψη σας, και δίνετε την εντύπωση ότι έχετε θιχτεί κιόλας από την αντίθετη άποψη. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω εδώ και καιρό που διαβάζω τις απόψεις σας. Είστε με ψευδώνυμο στο forum  και όμως από την αρχή επιμένετε να μην  δηλώσετε ακριβώς την ιδιότητά σας, προσπαθώντας να αποκρύψετε μάλλον την απόρροια των οικονομικών συμφερόντων που έχετε από φαρμακείο. Άραγε με ποιο τρόπο ? μήπως αυτός ο τρόπος είναι παράνομος? Μας επιτρέπεται να βάζουμε αυτά τα ερωτήματα κύριε tasath με την τακτική σας να μας αποκρύπτεται ακριβώς την σχέση  σας με φαρμακείο. Αυτό που δηλώνετε ¨εργαζόμενος σε φαρμακείο ως υπάλληλος¨, με συγχωρείτε  αλλά  εγω τουλάχιστον δεν πείθομαι  καθόλου.
Δεν το έχετε καταλάβει, αλλά οι απόψεις σας δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάποιο οικονομικό συμφέρον έχετε από φαρμακείο. Για αυτό ευθύνεστε εσείς και όχι εμείς που αποκομίζουμε αυτήν την γνώμη από τα λεγόμενά σας.

ΥΓ Το συμφωνώ φυσικά το  έδωσα κατά λάθος !!

tasath:
Κ. Κτιστάκη, δεν νομίζετε ότι αρχίζουμε να κουράζουμε και να κουραζόμαστε χωρίς ιδιαίτερο λόγο;

1. Δεν έχει σημασία ποια είναι η εργασία κάποιου, αλλά η γνώμη του όταν αυτή είναι εμπεριστατωμένη, ρεαλιστική και λογική. Αν θεωρείτε τις απόψεις μου ασύμβατες με το θέμα, να το συζητήσουμε. Αλλά επί του προκειμένου, η διεκδίκηση των φαρμακοποιών για τις ανείσπρακτες οφειλές δεν χωρά αμφισβήτηση όταν μάλιστα καλύπτεται από τις αντίστοιχες συμβάσεις με τα ταμεία. Τώρα αν γενικότερα διαφωνείτε, γιατί θέλετε να το συνδυάσετε με το ποσοστό κέρδους, με το αν θα βρέξει αύριο ή ό,τι άλλο, πρόβλημά σας. Νομικά δεν στέκεται αυτή η άποψη και το ξέρετε πολύ καλά. Γι΄αυτό και οι διάφοροι "αλαλαγμοί" ορισμένων εδώ μέσα απλά δεν βρήκαν ώτα ευήκοα.

2. Αν πράγματι διαβάσατε τα προηγούμενα posts μου θα γνωρίζατε ήδη ότι δεν είμαι φαρμακοποιός. Είναι όμως η γυναίκα μου, την οποία προσπαθώ να βοηθάω στο φαρμακείο της. Και με τη λέξη "βοηθάω" ΔΕΝ εννοώ αυτά που γράφετε ή νομίζετε, αλλά αναφέρομαι σε εκείνες τις εργασίες που μπορώ να συνεισφέρω χωρίς να θέτω σε κίνδυνο η σε αμφισβήτηση την ιδιότητά της. Υπό την έννοια αυτή, ΔΕΝ εκτελώ συνταγές (αλλά ενίοτε καταχωρώ), ΔΕΝ δίνω συμβουλές, ΔΕΝ εξετάζω συμπτώματα. Αυτό δεν μου στερεί τη δυνατότητα να παρακολουθώ επί χρόνια και από μέσα πως λειτουργεί ένα φαρμακείο, ποια είναι τα θέματα της καθημερινότητας και τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Τώρα αν αυτό σας φαίνεται συμφεροντολογικό, ε προφανώς και είναι !

3. Επειδή τυχαίνει να παρακολουθώ στενά τα οικονομικά του φαρμακείου (στο κάτω-κάτω, κοινή δήλωση κάνουμε!), έχω συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απόψεις για τις διάφορες παραμέτρους που κατά καιρούς θίγονται στο forum αυτό. Γνωρίζω π.χ. ποια είναι η διαφορά του 35% markup στο σκεύασμα και του μικτού περιθωρίου κέρδους μιας επιχείρησης. Κάτι που πολλοί εδώ μέσα εξακολουθούν να μπερδεύουν και να το χρησιμοποιούν λανθασμένα. Γνωρίζω π.χ. ποια ακριβώς είναι τα έξοδα μιας επιχείρησης, από μέσα και όχι συζητώντας σε καφενειακό επίπεδο "'εχω ένα φίλο" κλπ. Γνωρίζω π.χ. τι σημαίνει ανείσπρακτη οφειλη και ποια η επίδρασή της στην ρευστότητα, με ακρίβεια μέχρι σεντ και όχι με γενικόλογα τύπου "οι ΦμΦ βγάζουν πολλά και να μην φωνάζουν".

4. Μιας και με ρωτάτε τέλος, η ιδιότητά μου είναι Σύμβουλος πληροφορικής (με πτυχίο, μεταπτυχιακό και 13 χρόνια προϋπηρεσίας, ελεύθερος επαγγελματίας με βιβλία). Επάγγελμα που προσπαθώ να εξασκήσω μέσα σε αυτό το περιβάλλον κρίσης με ανάμικτα αποτελέσματα. Ιδιότητα που μου επιτρέπει να κατέχω άριστα τα περί μηχανογράφησης του φαρμακείου και άρα να συνεισφέρω και σε αυτό τον τομέα. Σας κάλυψα;

Υ.Γ. Πάντως θα μου αναγνωρίσετε (και όχι αναγνωρίσεται) ότι κάνω λιγότερα ορθογραφικά λάθη.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση