Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Στοπ στη χορήγηση φαρμάκων προς ασφαλισμένους
alfie:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια να μην μπούμε σε λεπτομέρειες τι μπορεί να κάνει ένας επιστήμονας και τι μπορεί ο βοηθός του, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν μπορεί να δουλεύει φαρμακείο μόνο με τον βοηθό. Όσο για την νοσηλεύτρια, έχει πτυχίο νοσηλευτικής και αυτά που γνωρίζει και έχει αρμοδιότητα να κάνει σε σχέση με τον ασθενή, είναι πολλά περισσότερα από αυτά που δύναται να κάνει ΕΝΑΣ (οποιοσδήποτε) βοηθός. Νομίζω διαφέρει λίγο το πράγμα.
Για να μην συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση που είναι και εκτός θέματος συνοψίζω την άποψη μου «θεωρώ ότι θα έπρεπε το κράτος ( βάσει ισονομίας και ίδιας αντιμετώπισης από το υπουργείο και όχι βάσει των συμβάσεων που υπάρχουν μεταξύ φαρμακείων και ταμείων) να συμπεριφερθεί στους φαρμακοποιούς το ίδιο όπως συμπεριφέρεται σε άλλους κλάδους» . Να αποζημιώσει τους φαρμακοποιούς με τιμή ανά συνταγή, αφού αφαιρέσει το κόστος των φαρμάκων, και μετά να τους κάνει σύμβαση με των ΕΟΠΠΥ με αντιμισθία. Τότε θα είμαστε στο ίδιο (για να καταλάβουν για τι πράγμα μιλάμε) και τότε θα μπορεί να συγκρίνεται ο φαρμακοποιός (σε σχέση με τα οικονομικά) με τον ιατρό. Τώρα θεωρώ ότι η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη για να συγκρίνουν αυτά τα δυο μεγέθη και για αυτό θεωρώ άστοχα και προκατειλημμένα τα επιχειρήματα του φίλου μας tasath όταν συγκρίνει φαρμακοποιό με ιατρό(σε επίπεδο αμοιβών πάντα). Αντίθετα, να φέρει την κατά πράξη αμοιβή του ιατρού στα επίπεδα του φαρμακοποιού και τότε πλέων συζητάμε για το δίκαιο, το νόμιμο η όχι των πραγμάτων.
Πιο απλά? Θα μπορούσε αυτό που λέω να το κάνει το υπουργείο(χωρίς να το επικροτώ) και τότε τι θα έκαναν? Να είναι τρισευχαριστημένοι, με τις συνθήκες που επικρατούν, να τα πάρουν έστω και καθυστερημένα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν ήταν facebook, θα έκανα πολλά Like. Εδώ απλά θα πώ: "Να αγιάσει το στόμα σου κύριε Κτιστάκη".
ΥΓ: tasath θα έλεγα ότι είναι φρόνιμο να χαλαρώσεις λίγο - τόσα μπικικίνια βγάζεις ανοίγοντας συρτάρια - γιατί να είσαι μόνιμα στην τσίτα?
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠαρακαλώ επίσης επειδή η λέξη ''βόθρος'' είναι βαριά κουβέντα να ανακαλέσετε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αρχικά είχα γράψει ότι βγήκε από τον υπόνομο αλλά μου φάνηκε πολύ βαρύ, και το άλλαξα σε φωταγωγό. Φαίνεται όμως ότι δικαίωσε την αρχική μου επιλογή ως προς τον φυσικό του χώρο. Άλλωστε και οι βοθρατζήδες, κλειστό επάγγελμα είναι.
--- Τέλος παράθεσης ---
Και με αυτή την παραδοχή, είναι προφανές ότι η ανάκληση ενός τόσο κατάλληλου όρου ούτε περνάει από το μυαλό μου.
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια να μην συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση που είναι και εκτός θέματος συνοψίζω την άποψη μου «θεωρώ ότι θα έπρεπε το κράτος ( βάσει ισονομίας και ίδιας αντιμετώπισης από το υπουργείο και όχι βάσει των συμβάσεων που υπάρχουν μεταξύ φαρμακείων και ταμείων) να συμπεριφερθεί στους φαρμακοποιούς το ίδιο όπως συμπεριφέρεται σε άλλους κλάδους» . Να αποζημιώσει τους φαρμακοποιούς με τιμή ανά συνταγή, αφού αφαιρέσει το κόστος των φαρμάκων, και μετά να τους κάνει σύμβαση με των ΕΟΠΠΥ με αντιμισθία. Τότε θα είμαστε στο ίδιο (για να καταλάβουν για τι πράγμα μιλάμε) και τότε θα μπορεί να συγκρίνεται ο φαρμακοποιός (σε σχέση με τα οικονομικά) με τον ιατρό. Τώρα θεωρώ ότι η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη για να συγκρίνουν αυτά τα δυο μεγέθη και για αυτό θεωρώ άστοχα και προκατειλημμένα τα επιχειρήματα του φίλου μας tasath όταν συγκρίνει φαρμακοποιό με ιατρό(σε επίπεδο αμοιβών πάντα). Αντίθετα, να φέρει την κατά πράξη αμοιβή του ιατρού στα επίπεδα του φαρμακοποιού και τότε πλέων συζητάμε για το δίκαιο, το νόμιμο η όχι των πραγμάτων.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα στο να προχωρήσει η κουβέντα, και παραθέτω την προσωπική μου άποψη στην πρόταση του κ. Κτιστάκη, όπως τη διατύπωσα στο άλλο thread:
Εγγραφή ή Είσοδος
Και για να μην υπάρχει παραννόηση κ. Κτιστάκη:
Ποτέ δεν συνέκρινα τις αμοιβές των γιατρών με εκείνες των φαρμακοποιών, ούτε καν τη δουλειά του ενός με του άλλου κλάδου.
Εύχομαι πραγματικά οι γιατροί να πληρώνονται δίκαια, σε ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, γιατί αυτό θα εξαφανίσει και τα θλιβερά φαινόμενα ανομίας και ευτελισμού που όλοι γνωρίζουμε.
alfie:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥΓ: Πρόβλεψη--->Το τόπικ θα μακροημερεύσει, αν κρίνω από τις, σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση, απειλές των εν λόγω κυρίων[/color]
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ στο'λεγα τασάθ...
Εγγραφή ή Είσοδος
Από την 1η Νοεμβρίου για όσα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους, οι φαρμακοποιοί βάζουν τέλος στις πιστώσεις και ταυτόχρονα δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου, ούτε θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.
Εξαιτίας αυτών, η γενική συνέλευση των φαρμακευτικών συλλόγων αποφάσισε τη συμμετοχή των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 19 Οκτωβρίου.
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
tasath:
Ε τι να κάνουμε, αφού συνεχίζουν να χρωστάνε τα ταμεία.
Κατά τα γνωστά, λέω εγώ, θα διακόψουν την πίστωση για λίγες μέρες και μετά θα βρεθεί μια κάποια λύσις...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση