Γενικά > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

HPV ΕΜΒΟΛΙΟ/ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ

<< < (2/2)

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςmay be given...στην ελλάδα μας δεν το βλέπω ,πάντως αν και συμφωνώ γενικά με τις μυθοπλασίες που συχνά συμφύονται με την επιστήμη της ιατρικής πολές φορές απο τέτοιες ενδείξεις/κατηγορίες/μυθοπλασίες(πέστο όπως θέλεις) αποκαλύφθηκαν πολλες λαννθασμένες  τακτικές και φάρμακα με σοβαρές παρενέργειες ,π.χ.βλέπε θαλιδομίδη και τερατογενέσεις ,μάλιστα χρειάστηκαν τότε αρκετές μαρτυρίες και μελέτες αλλα και αρκετά θύματα(επειδή και σαν παιδίατρος που είσαι το συγκεκριμμένο παραδειγμα σε αγγίζει συναισθηματικά) ώστε να αποδειχτεί η τερατογόνος δράση της.
Απλά θέλω να πω ότι πρέπει να αφουγκραζόμαστε τις περιπτωσεις που μπορει να έχουν καταγραφεί και πως εχουν καταγραφεί αυτές δηλ.αν υπαρχει η πιθανότητα να υπεισέρχονται συγχυτικοί παράγοντες .Ακόμη σημείωσε ότι πολλές φορές οι μελέτες που θα στήριζαν την επισφάλεια κάποιας αγωγής απλά δεν θα υπάρξουν..διότι το κίνητρο του κέρδους δεν θα υπάρχει....δεν ξερω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ ,και για νακαταλήξω να γιατι πρέπει ο κάθε ιατρός ευσυνείδητα όταν πρέπει να συμπληρώνει την κίτρινη κάρτα...πόσοι όμως το κάνουν  και μιλάω πόσοι συνάδελφοι διεθνώς...
κατάλαβες ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Διαβάζοντας ιστορία ανακαλύπτει κανείς ότι όπου επικρατεί άγνοια επικρατούν οι δοξασίες... Όπου απουσιάζει η σκέψη επικρατούν οι δοξασίες... για να μην πω κάτι άλλο.
Υπάρχουν ανθρωπίνως προβλέψιμες καταστάσεις και μη προβλέψιμες. Η μόνη διαφορά του πτυχιούχου ιατρικής από τον ιατρό είναι ότι ο δεύτερος οφείλει να διαβάσει, να βάλει το μυαλό του να δουλέψει, και να παρακολουθήσει τους ασθενείς του με πολύ προσοχή. Εάν το κάνεις αυτό είναι δύσκολο να μην προβλέψεις ποια φάρμακα θα αποσυρθούν στο μέλλον. Αλλά αυτό προϋποθέτει να είσαι γιατρός και όχι γραφιάς. Μπορεί ο ασθενής σου να μην ξέρει ή να μην υποψιάζεται καν αυτή την απαίτηση που πρέπει να έχει από τον ιατρό του αλλά αυτό είναι το κέρδος του από ένα γιατρό σε σχέση με κάποιο μη γιατρό και πτυχιούχο άλλης σχολής.

Μου είναι ασύμβατο για γιατρό να ακούω να συγκρίνει ένα εμβόλιο με την θαλιδομίδη, μια χημική ουσία που την εποχή που την δίνανε δεν ξέραν καν πως δρα και ήταν εμπειρική η χρήση της. Εάν κάποιος δίνει φάρμακα που δεν ξέρει το μηχανισμό δράσης τους σε μια έγκυο τότε δεν είναι άξιος της τύχης του; Επί τη ευκαιρία, αν είναι υποχρεωτική πλέον η κατηγοριοποίηση των σκευασμάτων ως προς την ασφάλεια στην εγκυμοσύνη, η προσωπική μου εμπειρία από το Ηράκλειο Κρήτης είναι ότι η πλειοψηφία των ιατρών αγνοεί παντελώς ποια φάρμακα ανήκουν σε ποια κατηγορία ως προς την ασφάλεια τους και πολύ συχνά όταν ανοίγουν το βιβλίο αναθεωρούν την αγωγή τους άρδην.

Τώρα να ξαναεπαναλάβω αυτά που έγραψα αλλού για την Αλίκη στη χώρα του Λαγού; Νομίζω ότι δεν έχει νόημα.
Υπάρχουν πολλά ιστορικά δεδομένα για προβλήματα με τα εμβόλια εδώ και χρόνια. Για παράδειγμα το DTP που κυκλοφορούσε πριν 40 χρόνια στην Ελλάδα δημιουργούσε καθυστέρηση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου στις 3 πρώτες δόσεις εάν αυτές γίνονταν χρονικά πολύ κοντά, κοντύτερα από τις προτεινόμενες αποστάσεις εμβολιασμού λόγω κάποιου έκδοχου που είχε, το οποίο αθροιζόταν και δεν προλάβαινε να αποβληθεί. Αυτά για την Αλίκη. Αλλά κανείς δεν κάνει τον κόπο να διαβάσει τι είναι το κάθε φάρμακο που δίνει και πως πρέπει να το λαμβάνει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί μας απασχολεί η κάθε παράνοια που υπάρχει για το Gardasil ή το Cervarix και δεν ενοχλεί κανένα ότι στο ΙΚΑ επειδή δεν έχουν ραντεβού για τους ασφαλισμένους κάνουν μαζί συνδυασμούς από εμβόλια σε μια επίσκεψη που κανείς δεν ξέρει εάν είναι ασφαλές ή καλύτερα για κάποια δεν συνίσταται από τις οδηγίες να χορηγούνται μαζί.
Να ρωτήσω κάτι επίσης απλό; Επιτρέπετε σε ασθενείς σας με αλλεργικό υπόβαθρο (από αλλεργική ρινίτιδα μέχρι άσθμα και δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις) να τρώνε ότι συνδυασμό τροφών θέλουν; Είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλείς όταν το κάνουν; Γιατί μπορεί η νοητική υστέρηση να μεταδοθεί ξέρετε.....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση