Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
22 Ιανουαρίου 2025, 11:56:58

Αποστολέας Θέμα: Δικαιούνται οι Αγροτικοί Ιατροί ρεπό μετά από εφημερία;  (Αναγνώστηκε 19474 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Αυγούστου 2013, 20:05:53
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

sinker442


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο νομος δεν αναφερει πουθενα οτι χρειαζεται εγκριση προισταμενου για να παρεις ρεπο, ή οτι πρεπει να καλυπτονται οι αναγκες της υπηρεσιας σε βαρος του δικαιωματος σου να παρεις ρεπο. Απο που πηγαζει το "αν δυναται"?

Τα ρεπο ειναι υποχρεωτικα βασει ευρωπαικου νομου για το ωραριο εργασιας.

Μην βγάζετε εύκολα συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν γνωρίζετε. Ήμουν από τους πρώτους της διεκδίκησης του ρεπό και από τους λίγους που έβγαζα πρόγραμμα εφημεριών και λειτουργίας του ΚΥ με ρεπό σε ΟΛΟΥΣ. Το ρεπό στο Κ.Υ που υπηρετώ το παίρναμε ΟΛΟΙ έναν χρόνο πριν θεσμοθετηθεί σε ΦΕΚ , αφού όμως πρώτα είχαμε κάνει μηνυτήρια αγωγή στο Νοσοκομείο  στην όποια συμμετείχαν ΚΑΙ οι αγροτικοί.
Το ρεπό ΔΕΝ το παίρνετε κύριοι όποτε γουστάρετε, αλλά δηλώνετε στον προϊστάμενό σας πότε επιθυμείτε εντός του χρόνου που ορίζετε από το ΦΕΚ. Εάν για υπηρεσιακούς λόγους δεν είναι εφικτό να το πάρετε, μην κάνετε τον κόπο να κάνετε αγωγή, γιατί απλά θα την χάσετε. Εάν πάλι πάρετε ρεπό χωρίς την σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου σας, εύκολα με την πρώτη ευκαιρία μπορεί να σας βγάλει αδικαιολογήτως απόντες.(γνωρίζω αρκετές τέτοιες περιπτώσεις). Άραγε εσείς που γνωρίζετε πείτε μου τι προβλέπει η νομοθεσία ; να το πληρωθείς , να το πάρεις μεταγενέστερα, ή μήπως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα το πάρειςμε το ετσι θέλεις, θέλει δεν θέλει  ( μπορεί δεν μπορεί) η υπηρεσία σου;;
Για την κανονική άδεια κάνεις πρώτα αίτηση (στην νομοθεσία αναφέρεται ένα μήνα πριν) και εάν εγκριθεί τότε την παίρνετε. Εάν για υπηρεσιακούς λόγους δεν σας δοθεί δεν μπορείτε να την πάρετε με το έτσι θέλετε επειδή είναι υποχρεωτική. Εάν μετά από 3 αιτήσεις απορριφτεί το αίτημά σας ( πάντα με αιτιολογία) τότε την πληρώνεστε.Εάν δεν έχετε κάνει αίτηση την χάνετε.
 Εάν όλα αυτά δεν σημαίνουν ‘’ εάν δύναται’’  τότε έχετε δίκιο, ερμηνεύω τον νόμο με την δικιά μου εμπειρία και λογική, όπως τον ερμηνεύετε και εσείς.
Το ατομικό δικαίωμα ( και άρα η υποχρέωση του εργοδότη) παύει όταν θίγεται συλλογικό δικαίωμα ή πληθυσμιακή ανάγκη. ΔΕΝ είμαι νομικός, αλλά τουλάχιστον έτσι βλέπω εγώ το δίκαιο και πιστεύω, από όσα γνωρίζω, ότι έτσι το βλέπει και το σύνταγμά μας.


Η καλυψη των αναγκων σε προσωπικο του νοσοκομειου/ΚΥ ειναι αποκλειστικα και μονο ευθυνη των προισταμενων του.
Αυτοι εχουν μαθει στην ευκολη λυση, αντι να ζητησουν νομιμα προσωπικο ή να κλεισουν την εφημερια (οπως εχουν δικαιωμα), να εξαναγκαζουν παρανομα σε υπερεργασια.
Η πρακτικη αυτη δεν εξυπηρετει το δημοσιο συμφερον οπως επικαλειστε, αλλα αντιθετως το βλαπτει διοτι ο κουρασμενος γιατρος ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την ασφαλεια και τη ζωη των ασθενων του (και για τη δικη του).

Οι συναδελφοι ιατροι να δηλωνουν την απουσια τους σε νομιμο ρεπο στους προισταμενους τους, υποβαλλοντας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΙΜΩΝ ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΑ. Κατα τον τροπο αυτο δεν μπορει κανενας παρανομων προισταμενος να σας βγαλει αδικαιολογητως αποντες.

Επισης να σημειωσω οτι η νομοθεσια που αφορα τις αδειες δεν εχει καμια απολυτως σχεση με αυτη που αφορα τα ρεπο, τα οποια εξυπηρετουν διαφορετικες αναγκες.

Οπως ανεφερα παραπανω, οι συναδελφοι να προστρεχουν στην ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ (ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ) ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

Στα νοσοκομεια/ΚΥ επειδη εχουν γινει εστιες διαφθορας και παρανομιας, ποτε δεν υπηρξε συναδελφικη αλληλεγγυη, παρα μονο σφετερισμος θεσεως για ασυστολες παρανομιες. Καιρος να αλλαξει αυτο. 

3 Αυγούστου 2013, 23:40:08
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Ενημερωτικά να σου πω ότι στην μηνυτήρια αγωγή που εμείς είχαμε κάνει, ο εισαγγελέας ναι μεν παραδέχεται την παρανομία, αλλά απορρίπτει την μήνυση διότι κατά την γνώμη του όλα αυτά γίνονται για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος που υπερτερεί του ατομικού. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  για να δεις ότι οι εισαγγελείς σκέπτονται και ερμηνεύουν διαφορετικά την νομοθεσία από ότι νομίζεις. Εμένα προσωπικά δεν με κάλυψε η γνωμοδότησή του, αλλά η γνώμη μου δεν έχει ισχύ μπροστά στην γνώμη του εισαγγελέα. Όσο για την περίπτωση της έφεσης, δεν έγινε για λόγους οικονομικούς  αλλά και από απογοήτευση των περισσοτέρων από την γνωμοδότηση του εισαγγελέα. Όποιος έχει υπομονή και χρήμα ας τρέχει να αποδείξει στα δικαστήρια αυτό που ισχυρίζεστε. Τέτοια θέματα είναι αρμοδιότητα των ομοσπονδιών, αλλά πείτε μου πόσες από τις αγωγές που έκαναν δικαιώθηκαν.
Ξεκίνα να διαβάζεις, εάν έχεις υπομονή από εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και θα καταλάβεις πως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα όπως τα νομίζεις. Θα δεις ότι εδώ και χρόνια κάποιοι παλεύουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε και πολλά από το πώς αντιμετωπιζόμαστε ως εργαζόμενοι στην Ελλάδα.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Αυγούστου 2013, 23:44:06 από Γ.Κτιστάκης »

3 Αυγούστου 2013, 23:47:12
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou


Παράθεση
Θα δεις ότι εδώ και χρόνια κάποιοι παλεύουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε και πολλά από το πώς αντιμετωπιζόμαστε ως εργαζόμενοι στην Ελλάδα.
σηκώνει πολύ κουβέντα η συζήτηση αλλά δεν θα τοποθετηθώ προς το παρών.
η αγάπη για τον κλάδο - συντεχνία δεν είναι η διασφάλιση της μη δυσφήμισης του κλάδου και μόνο [ όποιου κλάδου ] αλλά παράλληλα η συνεχής προσπάθεια να αποτελεί ο κλάδος κυρίως φορέα επιστημονικής σκέψης και δραστηριότητας και μετέπειτα φορέα τέχνης - επαγγέλματος

4 Αυγούστου 2013, 00:25:15
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Για να  τερματίσω  την τοποθέτηση μου επί του θέματος, ο καθένας από μόνος του αλλά και όλοι μαζί συλλογικά πρέπει να διεκδικούμε τα δίκαιά μας και προτρέπω τους συναδέλφους στον αγώνα. Όμως με σοβαρότητα οργανωμένες κινήσεις υπομονή και επιμονή και όχι αυθορμητισμούς ατομικούς διότι πέφτουν στο κενό.  Θέλει πολύ σκληρό συστηματικό και συνεχόμενο αγώνα από όλους για να αλλάξουν καταστάσεις. ΝΑΙ στο ρεπό για όλους, ΝΑΙ στο 48ωρο, ΝΑΙ στον αξιοπρεπή μισθό, ΝΑΙ στις καλύτερες συνθήκης εργασίας, ΝΑΙ στην αμοιβή των εφημεριών ως υπερωριακή εργασία, ΝΑΙ στην συνεχιζόμενη εκπαίδευσή μας που το κόστος να το αναλάβει η πολιτεία, ΝΑΙ, ΝΑΙ,ΝΑΙ … αυτό αρκεί? ΟΧΙ εάν δεν αγωνίζομαι συστηματικά, οργανωμένα και με επιμονή και υπομονή, πάνω σε αυτούς τους στόχους.

12 Νοεμβρίου 2013, 14:47:03
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Άρθρο 22

«Το επίσημο ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών είναι επτάωρο, συνεχές, πρωινό και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ύστερα από κάθε ενεργό εφημερία παρέχεται στον ιατρό, νοσοκομειακό ή πανεπιστημιακό ή υπηρεσίας υπαίθρου, σε εργάσιμη ημέρα, εικοσιτετράωρη ανάπαυση, η οποία δεν μεταφέρεται πέραν της μιας εβδομάδας από την ημέρα πραγματοποίησης της ενεργούς εφημερίας»


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!