ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Malaria prophylaxis

(1/2) > >>

Γιώργος Κανελλόπουλος:
α) Μου είπαν φαρμακοποιοί πως κάποιος που θα πάρει το Malarone για προφύλαξη ελονοσίας σε ταξίδι θα πρέπει να το πληρώσει εξ' ολοκλήρου, γιατί δεν το καλύπτουν λέει τα ταμεία. Επειδή δεν είναι φθηνό φάρμακο (για ένα μήνα ταξίδι κοστίζει 110 ευρώ περίπου), μπήκα στον κόπο να ρωτήσω:
Το Malarone υπάρχει στον Ε.Ο.Φ. με τη συγκεκριμένη ένδειξη και δεν περιλαμβάνεται στην αρνητική λίστα. Για ποιο λόγο θα μπορούσε να μην καλύπτεται;

β) Ξέρετε κάποιο σκεύασμα δοξυκυκλίνης; Γιατί όσα βρήκα στην ηλεκτρονική έκδοση του Ε.Ο.Φ δεν υπάρχουν στον τιμοκατάλογο.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΞέρετε κάποιο σκεύασμα δοξυκυκλίνης;

--- Τέλος παράθεσης ---
Vibramycin 100 mg.

Argirios Argiriou:
Συζήτηση συναδέλφων Γενικών Ιατρών στην ομάδα ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ στο facebook, στις 14/02/2018:

- Υπαρχει κανενας περιορισμος στο να συνταγογραφησουμε Μαλαρονη για ταξιδι σε χωρα με μαλαρια ως προφυλακτικη αγωγη;

- Κανένας περιορισμός . Το έχω συνταγογραφήσει σε ταξιδιώτες ως προφυλακτική αγωγή

- Κι εγω

- Κι εγω! Κανένα πρόβλημα ή περιορισμός.

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Όντως, μόνος περιορισμός το κόστος. Το συνταγογραφώ κατά προτίμηση σε ταξιδιώτες βραχείας παραμονής, αλλιώς θα προτιμήσω κάποιο από τα εβδομαδιαία, χλωροκίνη ή μεφλοκίνη, ανάλογα τον προορισμό. Με τη δοξυκυκλίνη δεν υπάρχει καλή συμμόρφωση, γιατί θα πρέπει να την παίρνουν καθημερινά κι έναν μήνα μετά.

timex:
Με πήρε τηλέφωνο η μητέρα ενός ΛΛΥ που με έχει ΠΙ να συνταγογραφήσω στον γιο της που θα πάει  επαγγελματικό ταξίδι στην Ινδία το Malarone.

Ξέρετε με ποιο ICD-10 το συνταγογραφώ;

Πόσα κουτιά;
Πρώτη φορά θα συνταγογραφήσω κάτι τέτοιο!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση